Nu cu mult timp în urmă spuneam că toamna este, în viziunea mea, anotimpul noilor proiecte și al lecțiilor pe care urmează să le învățăm. Din fericire, am observat că pentru mulți dintre noi această perioadă a anului are aceeași însemnătate, chiar dacă, desigur, diferă domeniile în care activăm sau pe care ne dorim să le descoperim ori să le aprofundăm. Dacă sunteți bloggeri și vă gândiți la noi provocări pentru voi și pentru site-urile voastre, atunci am să vă prezint cea mai bună modalitate de a vă antrena pentru această lume plină de posibilități a online-ului. Este vorba despre SuperBlog 2018, o ediție specială a acestei competiții, căci anunță aniversarea a 10 ani de când primii bloggeri și primii sponsori au pornit de la linia de start.

 

Începi SuperBlog ca blogger și îl finalizezi ca super-blogger

 

Ce este SuperBlog?

 

Odată cu sosirea lunii septembrie, unul dintre subiectele cel mai des dezbătute din mediul online a fost acela al înscrierilor pentru SuperBlog 2018. Însă ce este SuperBlog și cum poate fiecare dintre noi să devină un super-blogger? În primul rând, cred că fiecare este super. Super-blogger, super-mamă, super-tată, super-coleg, super în cel puțin un domeniu. În al doilea rând, vreau să știți acest lucru, să fiți conștienți de el și să nu îl uitați în niciun moment de pe durata competiției.

Revenind la SuperBlog, dacă pasiunea voastră este scrisul și dacă intenționați să aflați cât de departe vă poate purta imaginația, atunci poate că ar trebui să vă înscrieți în cea mai longevivă competiție de blogging din România. Aici este locul în care bloggerii se reunesc cu sponsori din cele mai variate domenii și, în funcție de abilitățil, talent, inspirație și efortul depus, pot câștiga premiile puse în joc de respectivele branduri.

SuperBlog înseamnă 16 ediții încheiate și peste 2.600 de participanți, care au redactat nu mai puțin de 31.000 de articole, în urma cărora au obținut premii în valoare totală de peste 100.000 euro de la cele aproximativ 100 de branduri care s-au înscris pe parcursul celor 10 ani. Înseamnă, din 2013, câte două ediții, una de toamnă și una de primăvară, cu și mai multe provocări și recompense pe măsură.

SuperBlog 2018

SuperBlog 2018

 

Cum funcționează?

 

În primă fază, tot ce aveți de făcut este să vă înregistrați pe această platformă, prin intermediul unui articol care anunță participarea voastră. După care, începând cu data de 1 octombrie, se vor lansa probele, câte trei pe săptămână, pentru care aveți la dispoziție câte 7 zile să redactați articolul și să îl înregistrați în platformă. Mare atenție, pentru că nu este suficient ca articolul să fie postat pe blog, acesta trebuie neapărat încărcat și pe site-ul super-blog.eu, ulterior nefiind permisă nicio modificare. Nu strică să citiți cu atenție regulamentul și să întrebați, de fiecare dată când aveți o nelămurire, pe grupul de Facebook, unde se dezbat constant toate probele din competiție.

Înscrierile sunt deschise pe toată durata concursului, implicit puteți scrie pentru oricâte probe doriți, însă, pentru a simți pe deplin tot ceea ce înseamnă SuperBlog, vă recomand să vă grăbiți și să spuneți „prezent” încă de la prima probă și să nu ratați nicio temă. Astfel, și doar așa, vă veți asigura titlul de finalist și veți avea șansa ca, la finalul competiției, în funcție de punctajul total obținut, să vă clasați printre pozițiile fruntașe sau chiar să câștigați trofeul.

Fiecare probă este propusă de câte un sponsor (unii dintre ei pot avea mai multe probe), în funcție de domeniul său de activitate. Ulterior, un juriu desemnat de respectivul sponsor va evalua toate articolele înscrise pentru respectiva probă și va desemna câștigătorii premiilor oferite, în funcție de criteriile bine stabilite în brief și de viziunea și de așteptările sale.

Mare grijă la respectarea termenelor-limită, pentru că fiecare zi de întârziere aduce cu sine penalizări de câte 10 puncte și reduce, astfel, posibilitatea de a termina competiția pe un loc fruntaș. Competiția se adresează tuturor celor care au un blog cu o vechime de minimum 3 luni și cel puțin 20 de articole postate, indiferent de tematică.

 

Ce așteptări să aveți?

 

Odată înscriși în SuperBlog, pregătiți-vă pentru două luni foarte intense, respectiv 1 octombrie – 1 decembrie, timp în care vă veți „confrunta” cu cele mai neașteptate laturi ale propriei imaginații. Probele vor avea tematici dintre cele mai diferite, care cu siguranță că vor reuși să scoată pe oricine din zona de confort, care vor testa capacitatea concurenților de a scrie sub presiunea termenelor-limită, de a respecta cerințele impuse, de a îmbrăca temele în cele mai inedite și creative moduri și, de ce nu, capacitatea de adaptare a fiecăruia.

Vă spun din proprie experiență că nu este ușor ca, o dată la două zile, să descoperi că noua temă este total diferită de anterioara și să găsești resursele necesare pentru a o parcurge cu brio. Însă și satisfacția, atunci când reușești să faci acest lucru, este pe măsură. Dacă am face o comparație, pot spune că este o situație similară sesiunii când, pentru următorul examen, trebuie să îți eliberezi mintea să faci loc unor noi informații. Doar că SuperBlog este, în același timp, și școală, și examen, iar tu ești și profesor, și elev. Tu ești cel care învață, care evoluează, care poate fi considerat singurul reper și care, la final, se poate dovedi în egală măsură cel mai aspru critic al său, dar și cel mai înfocat fan.

Încrederea și determinarea fac cea mai bună echipă. Înlocuiți fiecare „Nu se poate!” cu „Eu pot!”, înlocuiți fiecare „Este greu!” cu „Am făcut-o și pe asta!”, înlocuiți fiecare „Nu știu ce să scriu!” cu „Imaginația mea nu cunoaște limite!”. Nu este timp pentru regrete sau pentru supărare. Dacă vreo notă vi se pare mai mică decât v-ați fi așteptat, luați încă 5 note mari. Nu vă lăsați descurajați, ci faceți total opusul, și anume încercați să fiți mai buni. Pentru că sunteți cei mai buni. Și pentru că vocea voastră este unică.

 

De ce mă simt atât de apropiată de această competiție?

 

Probabil că nu sunteți străini de faptul că SuperBlog îmi este o competiție tare dragă și că mă mândresc foarte tare cu participarea mea și cu rezultatele obținute. La doar 3 luni de la înființarea blogului meu am acceptat această provocare și s-a dovedit a fi cea mai inspirată alegere pe care o puteam face la început de drum. Determinarea mea de a-mi dovedi că sunt capabilă să abordez orice subiect și de a arăta că scrisul nu este o joacă, m-a adus pe locul 3 după 24 de probe, cu 10 premii câștigate. Dar, mai mult decât atât, m-a ajutat să îmi formez o disciplină pe care încerc și acum să o păstrez, m-a ajutat să descopăr ce înseamnă să respecți un brief, termene-limită, mi-a testat răbdarea și mi-a provocat imaginația, prin încercarea de a transmite mesaje în spatele textelor mele, chiar și despre subiecte pe care nu le stăpâneam în totalitate și pentru care a fost necesară o solidă documentare în prealabil. Mi-a sporit încrederea în forțele proprii, am dobândit siguranța că m-aș putea descurca onorabil în orice domeniu și legat de orice subiect. Am asociat această participare, încă dinainte să fiu concurent, cu o veritabilă școală și continui să fac acest lucru și astăzi, la doi ani de la prima mea experiență cu SuperBlog.

Voi fi și de această dată blogger partener și, dacă vreodată veți simți nevoia unui sfat sau a unei încurajări, aici sunt. Mă puteți contacta pe blog, pe e-mail la adresa contact@visatorprinlume.ro, pe Facebook sau oriunde vă este mai comod. Inspirație și voie bună vă doresc și abia aștept să vă descopăr textele!

 

Gânduri de final (sau gânduri de început, pentru că abia acum începe super-ediția aniversară a super-bloggerilor participanți la SuperBlog)

 

Le urez succes tuturor celor care se vor implica în această competiție, organizatori, sponsori, jurați și, desigur, concurenți, căci ei sunt cei care vor îmbogăți blogosfera românească cu ale lor texte inedite. Industria online a evoluat mult în ultimii ani, tot mai multe persoane aleg să își facă vocea cunoscută, să își transmită ideile, să își povestească experiențele, să fie exemple pentru cei care le urmăresc. Din punctul meu de vedere, orice idee lansată în online poate, la un moment dat, influența deciziile oamenilor, iar faptul că ați ales să fiți exemple pentru cei din jurul vostru nu mă face decât să vă aplaud.

Claudia, Albert, vă doresc răbdare pentru cel puțin încă 10 ani! Și vă felicit pentru acest proiect care, pentru mulți dintre bloggerii români, este deja un mod de viață. Sau un microb, cum ar spune unii. Dar unul de care nimeni nu își dorește să „scape”.

 

Tu ești dispus să accepți provocarea? Tot ce trebuie să faci este să te înscrii aici. Mai departe, nu-ți doresc decât determinare, inspirație și încredere că fiecare probă te va ajuta să evoluezi.

 


Citește și: Cum am ajuns pe locul 3 la SuperBlog


*Sursă foto: pixabay.com