Probabil că mulți dintre voi au văzut că în ultimele două luni mi-am dedicat aproape tot timpul participării la SuperBlog. Spun aproape, deoarece blogul meu este de travel și așa îmi doresc să rămână, însă acum am scris majoritatea articolelor despre teme dintre cele mai variate. Am reușit să inserez și câteva articole de travel, în afara competiției, iar unele dintre probe au fost chiar despre acest subiect sau unele complementare, așa că nu am neglijat complet domeniul meu de activitate.

Vă mulțumesc tuturor celor care au citit articolele mele, celor care și-au făcut timp să îmi lase și un feedback, celor care au înțeles că majoritatea timpului (liber) și a discuțiilor purtate s-au rezumat la articole, teme, competiție. Le mulțumesc apropiaților mei pentru că au înțeles că am un scop în acest timp, un scop pe care vreau să îl îndeplinesc și au înțeles că aproape toată energia mea se va duce în această direcție. Dacă v-ați simțit neglijați, acum știți că nu a fost în zadar, pentru că am reușit să obțin un rezultat foarte frumos.

Să vă povestesc puțin despre SuperBlog, despre ceea ce este, în viziunea mea, și despre cum m-a schimbat participarea la acest concurs. Am aflat de existența lui undeva prin septembrie și nu am stat nicio clipă pe gânduri, am spus că este cea mai bună ocazie de a mă testa și de a-mi da seama dacă alegerea mea de a-mi deschide un blog a fost sau nu una fericită. Pe atunci aveam trei luni de când începusem să scriu, mai încet, mai cu teamă, dar cu o mare dorință. Îmi plăcea, îmi place, îmi vedeam și îmi văd blogul evoluând. Și pe mine odată cu el. Și cum o puteam face mai bine, dacă nu testându-mi imaginația și scriind sub presiunea termenelor-limită?

Ediția din această toamnă a SuperBlog a însemnat scrierea cât mai creativă a 24 de articole, propuse de către sponsorii participanți. Creativitatea este atât de subiectivă, încât mi s-a părut că cel mai bine este să încerc să îmbin viziunea și ideile mele cu ceea ce intuiam eu că ar putea dori sponsorii. Pentru că, oricât de puternic ar fi mesajul și oricât de creativ ar fi textul, fiecare dintre ei are anumite așteptări. Ceea ce este firesc și mă bucur că am reușit să le îmbin și să îmi păstrez stilul, inserând emoții în textele mele. Au fost sponsori care au avut mai multe probe, chiar și 5 (cei de la Answear, unde am reușit să câștig 4 dintre ele), sponsori mai noi și sponsori deja cunoscuți de către participanții care nu erau la prima întâlnire cu SuperBlogul.

Mulți au fost surprinși că am ajuns să ocup locul 3, probabil că unii se bucură, iar alții mai puțin. Lucru pe care îl înțeleg, este normal să empatizăm cu anumite persoane, din diverse motive. Nu puțini au fost aceia care m-au întrebat cum am reușit și răspunsul este cât se poate de simplu: cu muncă și implicare. Mi-am dorit și m-am implicat 100%. Am învățat pe parcurs, am început în forță, am crescut și am rămas mai mult de jumătate din competiție printre primele locuri. Nu a fost o creștere spectaculoasă, am fost aproape toată perioada concursului pe locurile 2, 3 sau 4. Și mi-am revenit după fiecare notă mai mică primită. Pentru că m-am axat, de cele mai multe ori, pe mesaj, nu întotdeauna a fost recepționat sau nu m-am apropiat de ceea ce sponsorii (sau jurații) așteptau de la noi. Dar nici nu m-am supărat, nici nu m-am descurajat, am continuat să scriu. Cu aceeași implicare. Nu am lăsat niciodată niciun articol pentru seara în care aveam deadline. Niciodată. Articolele mele au fost întotdeauna începute cu cel puțin o zi înainte. Erau culese ideile, prelucrate, iar mai apoi textele citite și revizuite, până când eram complet mulțumită de ele. Drept urmare, niciun articol nu l-aș scrie altfel acum, la final de competiție, după experiența acumulată și după răspunsurile la contestații (pentru că avem dreptul la 3 contestații pe întreaga durată a concursului). Sunt mândră de fiecare în parte, chiar dacă unele nu mi-au adus notele la care eu mă așteptam. Și dacă a fost ceva de îmbunătățit, am făcut-o chiar în timpul competiției. După cum am mai spus, am preluat din mers și am continuat să merg. Și am compensat lipsa experienței (pe care mi-am asumat-o de la început, deși acum îmi dau seama că nu acesta este un criteriu sau nu cel mai relevant pentru felul în care scrii) cu multă muncă. Am știut mereu că, probabil, va fi nevoie să muncesc dublu față de cei care au mai multă experiență cu scrisul sau cu participările la astfel de competiții și că tocmai acest lucru mă provoacă și mai tare. Pentru că, dacă am ales drumul acesta, o voi face până la capăt și mă voi surprinde și mă voi depăși de fiecare dată. Și exact acest lucru l-am făcut, m-am surprins după fiecare articol înscris în platforma de jurizare.

Concluzia pentru parcursul meu: meritam locul pe care îl ocup. Și nu o spun doar eu, o spun și cele 10 probe câștigate (8 câștigate pe locul 1 și 2 pe locul 2). Probabil că am cele mai multe premii și am și foarte multe probe la care am fost la diferență de un punct sau două de premiu. Mă bucur foarte mult pentru toate lucrurile frumoase pe care le-am primit dar, mai mult decât orice, mă bucur pentru aprecierea articolelor mele. Juriul Answear m-a declarat câștigătoare de 4 ori și, alături de el, au fost Residence Hotels, Florăria Olla, AIA Proiect Birou de proiectare, WuXing Mâncare chinezească, Farmec și CND Vacanțe Speciale. Le mulțumesc atât lor, cât și tuturor juraților, pentru aprecierea articolelor mele și ale colegilor mei.

Sunt convinsă, în schimb, că fiecare are bucuriile și nemulțumirile lui, fiecare a luat, probabil, unele note mari care au fost adevărate surprize și invers, note mici acolo unde probabil că se aștepta la mai mult. Acest lucru întărește ideea că un articol nu trebuie să fie considerat mai bun sau mai puțin bun, nici măcar de către noi (pentru că avem tendința de a face comparație), ci doar apropiat sau nu de ceea ce așteaptă sponsorii. De aceea, am avut momente în care am fost dezamăgită, dar nu de notă, ci de felul ușor superficial în care mi s-a părut (sau mi s-a și confirmat) că au fost abordate articolele noastre. Pentru că știu că fiecare a depus un anumit efort pentru a scrie respectivul articol (sau articole) și nu este ușor să participi timp de două luni, să trăiești emoții dintre cele mai diverse și întreaga presiune a competiției, de aceea îi felicit pe toți cei care au dus concursul la final și au reușit să scrie pentru fiecare probă. Le mulțumesc și tuturor juraților pentru timpul pe care l-au acordat citirii și jurizării articolelor noastre, îmi dau seama că uneori poate deveni chiar obositor să citești peste 100 de articole (nu știu exact câte au participat la fiecare probă, la prima au fost aproximativ 140-150 și la ultima au rămas aproximativ 60-70).

Ce a însemnat pentru mine participarea la SuperBlog?

Fără discuții, independent de rezultat, de mulțumiri sau de unele nemulțumiri, participarea la SuperBlog mi-a adus numeroase beneficii. Pe lângă faptul că am învățat să scriu mai repede, mai organizat, m-am încadrat de fiecare dată în termene, am dus cu succes la final fiecare probă, mi-am demonstrat că pot scrie despre orice subiect. Mi-am testat și dezvoltat imaginația și creativitatea, am descoperit oameni cu niște calități pe care eu le admir, oameni extrem de creativi și hotărâți, oameni care au înțeles că întodeauna vor vorbi, prima dată, textele noastre. Iar mai apoi noi susținem ceea ce am declarat în scris.

Competiția a fost și este o experiență pe care mă bucur că am trăit-o, indiferent care este sau ar fi fost rezultatul, am simțit că am o șansă și am profitat de ea. Iar acest lucru mi-a fost foarte folositor și pot spune că am trecut de aceste două luni cu și mai mare energie și cu și mai mare determinare.

Ce așteptări aveam de la SuperBlog?

Nu știu dacă mă așteptam concret la ceva anume, citisem foarte puține articole legate de competiție, dar nu dintre cele înscrise în anii anteriori, ci doar despre SuperBlog, în general. Prin această lipsă de pregătire, cred că eram, de fapt, pe deplin pregătită. Așteptam „noul” și eram nerăbdătoare să văd cum îi pot face față. Și mi-am dorit să ajung cât mai sus. Am început fără teamă, cu mari emoții, recunosc, exact așa cum am declarat în articolul de înscriere în concurs. Pe atunci spuneam că simt că aceasta va fi școala mea timp de două luni și exact așa a fost. Fiecare probă și fiecare notă (sau așteptarea fiecărei note) îmi făceau inima să tresalte, exact ca un student ce așteaptă răspunsurile la examene.

Ce am descoperit la SuperBlog?

Am descoperit o adevărată comunitate, cu mulți participanți obișnuiți cu probele și cu spiritul acestei competiții și câțiva care, la fel ca mine, erau la prima participare, însă cu toții au încercat să fie cât mai creativi, de fiecare dată. Am descoperit și oameni dispuși să îți răspundă la orice întrebare, dar și dintre cei care preferă, înainte de orice, umorul. Oameni al căror scop final era același, să fie cei mai buni.

Am descoperit că temele care aparent păreau destul de grele și care îmi creau cele mai mari emoții au fost cele pe care le-am abordat cel mai ușor. Am scris despre ștampile, despre haine, despre hoteluri, restaurante și vacanțe, despre accesorii IT și navigații auto, despre credite și traduceri medicale, despre produse cosmetice și flori, despre proiectări de case și reabilitări energetice, despre extratereștri și fotodivertisment, despre cărți și stil de viață sănătos.

Am descoperit cum o astfel de competiție poate reuni bloggeri din toate domeniile și pot reieși cele mai interesante articole pentru fiecare probă. Pentru că suntem diferiți și aici este toată frumusețea.

Ce sfaturi am pentru organizatori, dar și pentru viitorii participanți?

În primul rând, au toată aprecierea mea organizatorii, pentru longevitatea competiției (aceasta a fost a 13-a ediție) și pentru implicare. În al doilea rând, felicitări tuturor participanților, indiferent dacă au participat de la începutul competiției, s-au alăturat pe parcurs, au dus sau nu competiția la final. În al treilea rând, felicit toți sponsorii care au participat la această ediție, precum și partenerii oficiali, indiferent că vorbim despre parteneri media sau bloggeri. Dar, cele mai multe felicitări se duc către finaliști, către cei care s-au implicat pentru fiecare probă și au reușit să se surprindă de fiecare dată. Felicitări nouă, pentru că suntem învingători, indiferent de rezultate! Am acumulat mai multă experiență, am făcut față cu brio celor două luni, am reușit să depășim toate momentele și acum ne declarăm finaliști. Și, nu în ultimul rând, felicitări câștigătorului trofeului, Eugen Zăvoianu, dar și ocupantei locului al doilea, Olimpia Săpunaru. Sunteți adevărate exemple!

Ce mi s-ar părea util, în viitor, ar fi un lucru care a fost semnalat de mai mulți concurenți, din câte am observat, acela al unei comunicări mai eficiente cu toți sponsorii, nu doar cu unii dintre ei. Sunt conștientă că aici depinde foarte mult de disponibilitatea fiecăruia, cred că este nevoie de timp, pentru că întreaga competiție solicită mult timp din partea tuturor părților implicate. Uneori poate nu se transmite foarte clar mesajul sau nu îl recepționăm noi așa cum s-ar dori, probabil că de aici apar și unele nemulțumiri în ceea ce privește notele obținute de fiecare.

Celor care vor participa în viitor, celor care vor fi la prima participare, asemeni mie, le spun că SuperBlog este o experiență ce merită din plin trăită! Fiți încrezători, fiți activi, implicați-vă! Veți descoperi subiecte interesante și provocatoare, veți descoperi că sunteți capabili de mult mai mult decât ar crede alții sau poate chiar voi. Lăsați să vă crească aripi și să nu vă fie teamă să zburați!

Scrieți cum simțiți, respectați enunțul probei (tema, cerințele tehnice), documentați-vă și fiți originali! Fiți unici, pentru că sunteți unici! Lăsați vocea voastră interioară să răsune, lăsați-vă amprenta pe fiecare articol și veți reuși, garantat! Nu vă descurajați, încercați să faceți abstracție de simpatii, antipatii, încurajări sau dezamăgiri. Sunteți voi și atât, sunteți în competiție cu voi, sunteți pe drumul vostru, mențineți-l! Nu vă lăsați afectați de note pe care nu le considerați suficient de mari, cei care jurizează pot fi la fel de subiectivi precum suntem și noi. Nici nu vă necăjiți dacă veți avea parte și de reacții pe care poate, la un moment dat, nu le veți înțelege. Este firesc să existe, am înțeles și eu acest lucru, suntem oameni și rezonăm diferit.

Cum văd blogul Visător prin lume după SuperBlog?

Închei competiția pe locul 3, deși mulți credeau că la prima participare este aproape imposibil să ajungi pe podium. Am reușit! Nu știu dacă voi mai participa sau nu, la începutul competiției am spus că acum este șansa mea de a face o figură frumoasă și că nu voi face un mod de viață din participarea la concursuri. Îmi place concurența, îmi place să mă depășesc, dar pot fi în permanență în competiție cu mine, prin prisma obiectivelor pe care mi le stabilesc. Îmi doresc și mi-ar plăcea să câștig trofeul și, dacă voi mai participa, acesta va fi obiectivul meu. La această participare mi-am dorit să mă dezvolt și am reușit. Mi-am îndeplinit obiectivul și sunt extrem de mulțumită de tot parcursul meu. Am învățat să scriu organizat, să respect teme și termene, am învățat mai multe despre SEO, am întâlnit oameni minunați, dar care au știut să păstreze decența, oameni cu o creativitate deosebită, pe care îi admir și pe care îmi face plăcere să îi citesc. Oameni care știu să inspire pin tot: prin ceea ce sunt, ceea ce trasmit, prin discreție, prin calități și prin muncă. Așa că am păstrat doar lucrurile pozitive, pentru că, în final, așa cum am mai spus, ceea ce transmiți prin textele tale vorbește pentru tine, iar tu poți doar să întărești ceea ce afirmi, direct sau indirect, prin intermediul mesajelor ascunse în spatele rândurilor.

Concluzia mea este că am vrut și am reușit. Mi-am dorit foarte mult și am acționat. Nu puteam aștepta să mă „trezesc”, pur și simplu, pe o anumită poziție, știam că trebuie să obțin singură tot ce îmi doresc. Cum sunt convinsă că fiecare în parte și-a dorit și că fiecare s-a implicat în această competiție. Eu sunt dovadă că se poate, indiferent cât de greu ar părea ca la prima participare să obținem rezultate surprinzătoare. Și, alături de mine, sunt Mihaela Roxana Vasilescu, Cătălin Adam și Rahela Petrescu. Mulți l-ar numi un noroc al începătorului, eu cred că este o combinație de mai mulți factori. Puțin noroc, puțin talent, puțin din energia unor noi începuturi și mult efort. Indiferent câtă experiență avem sau nu în competiție, cred că dacă reunim acești factori, fără a schimba proporțiile, vom avea reușitele pe care le așteptăm.

Blogul meu își va continua traseul, sau, mai bine zis, eu îl voi conduce pe drumul pe care mi-l doresc. S-a dezvoltat frumos în această perioadă, am mult mai mulți cititori decât la începutul competiției, am mai multe idei, mai multe planuri, noi viziuni. Am mai multă încredere, pe lângă cea pe care o căpătasem deja, am mai multă determinare. Am obiective pe care știu că o să mi le îndeplinesc, am locuri frumoase despre care urmează să povestesc și altele care mă așteaptă să le descopăr, am alături de mine oameni care simt ceea ce scriu și care reușesc, prin textele mele, să vizualizeze locuri în care nu au ajuns sau să le retrăiască pe cele deja cunoscute, am persoane care mă susțin și pe care nici nu le cunosc personal, dar cărora le mulțumesc, am o Românie care mă așteaptă să fiu și eu un pion al promovării sale și o lume întreagă ce își deschide brațele pentru fiecare dintre noi. Planuri am, disponibilitate am, hotărâre am. Ce va ieși, veți descoperi pe parcurs.

În final, vreau să vă amintesc că suntem ceea ce transmitem și transmitem ceea ce suntem. Printr-un gest, printr-o atitudine, prin tot. Noi avem la îndemână cuvintele, haideți să le dăm valoare!


Aici puteți citi articolele mele înscrise în competiție, iar cele câștigătoare sunt următoarele:

Opriți timpul! – sponsor Residence Hotels

Cu amintirile în oglindă – sponsor Answear

Porți către suflet – sponsor Olla

Natura în casă și casa în natură – sponsor AIA Proiect

Parfumul anilor într-o pereche de blugi – sponsor Answear

Pășind pe nori – sponsor Answear

O lume plină de savoare la Wu Xing – sponsor Wu Xing

Lasă-ți urma unde ai visat, alături de Vacanțe Speciale! – sponsor Vacanțe Speciale

Combin stilul mamei mele cu stilul meu și reies eu – sponsor Answear

Festivalul bucuriilor de Crăciun – sponsor Farmec