Sursa Foto: Wu Xing

Pachețele de poftești,

Doar la Wu Xing tu găsești.

Primăvara-n farfurie

Poate fi o simfonie.

 

Am mâncat pe săturate

Cele mai bune bucate,

Iar acum vreau să îți spun:

Nu găsești nimic mai bun.

 

Nu e greu, dacă dorești,

Un discount tu să primești

Doar zici “Bună, Wu Xing știe!”

Și mănânci cu bucurie.

 

Au urechi de lemn, de vrei

Pe drumul Chinei s-o iei.

Sau furnicile-n copac,

Un deliciu garantat.

 

Pe toate tu le găsești

La Wu Xing de te oprești,

Să ai masa cu de toate

Și savori nelimitate.

 

Iar acum, în încheiere,

Te las cu a mea părere:

Doar un fel e prea puțin

Pentru un așa festin.

 

Dar deloc să nu gândești,

Chinezesc dacă dorești,

Mai bun ca aici să fie,

Arta-ntreagă Wu Xing știe!

Sursa Foto: Wu Xing

Sursa Foto: Wu Xing

Ați ghicit, voi dedica articolul de astăzi unei culturi, unui popor, unor preparate și unor specialiști în pregătirea lor. Este vorba despre China cea plină de culoare, savoare, arome și spiritualitate. Și cum altfel ne putem apropia de acest popor, dacă nu încercând să îi descoperim „tainele”? Să încercăm să cunoaștem tradițiile culinare ce s-au păstrat de-a lungul anilor, conferind unicitate și, totodată, una dintre cele mai renumite și apreciate gastronomii. Dacă vă puteți declara iubitori de mâncare chinezească, probabil că ați gustat deja preparatele despre care eu o să vă povestesc. Iar, dacă nu, pregătiți-vă să vă îndrăgostiți! Restaurantul Wu Xing știe cum să vă ofere o adevărată călătorie culinară și să vă arate cum arta poate fi transpusă în toate lucrurile care ne înconjoară, inclusiv în denumirile preparatelor. Și nu doar artă, ci o întreagă apropiere de mediul înconjurător, de viață, dar și de misterioasa și plina de semnificații cultură chineză.

Îmi place cultura asiatică și, deși încă nu am călătorit pe acest continent, simt că o parte din mine se află deja acolo. De aceea am ales, astăzi, să fiu mai aproape de tot ceea ce înseamnă dragoste pentru natură, motiv pentru care m-am oprit la două dintre cele mai renumite și apreciate preparate chinezești, pachețelele de primăvară și furnicile în copac. Nu am încercat până acum să gătesc după rețetele chinezești, prefer să îi las pe cei care știu să facă acest lucru să devină o tentație zilnică. Wu Xing știe! Și știe mai bine decât aș putea eu vreodată învăța. Știe să ne încânte, așa că mă voi lăsa răsfățată, fascinată și condusă pe urmele uneia dintre cele mai vechi civilizații, cea chineză. Wu Xing știe cum sunt pregătite, știe ce semnificație au denumirile și ingredientele, știe că, mai presus de un gust bun, este o adevărată artă să pregătești preparate dintre cele mai diverse, care să fie mai mult decât atât, să devină adevărate simboluri ce au reușit să depășească barierele spațiale și temporale.

Cum semnificațiile mi se pare că dau culoare vieții noastre, cu atât mai mult mă încântă faptul că le pot descoperi atât de aproape și, în același timp, gândul să îmi fie foarte departe. Dacă mă gândesc la pachețele de primăvară, mă gândesc la toate lucrurile pe care le pot celebra, exact așa cum fac chinezii cu acest preparat ce este specific Sărbătorii Primăverii, adică începutul noului an, în cultura lor. Mă gândesc la energie, la bucurie, la prospețimea unor noi începuturi și aleg să fac acest lucru de fiecare dată când am ocazia. Aleg pachețelele de primăvară și aleg Wu Xing. Aleg gustul delicios, aleg denumirea ce îmi inspiră optimism, aleg aspectul atrăgător, aleg ingredientele apetisante din care sunt pregătite, printre care regăsim cane tocată, spaghete de soia și legume, toate împachetate în foi de plăcintă și atent prăjite, pentru un plus de savoare.

Sursa Foto: Wu Xing

Sursa Foto: Wu Xing

Pachețelele de primăvară pot fi consumate oricând și, dacă doar printr-o simplă denumire putem fi mai aproape de aromele și culorile primăverii, ale vieții și ale entuziasmului, de ce să nu încercăm să o facem cu toate lucrurile din viața noastră? De ce să nu le găsim semnificații, pentru a fi mai aproape de tot ceea ce ne încântă? Eu aleg mereu acest preparat și cred că este unul dintre cele mai îndrăgite. Wu Xing știe că vă plac sau, dacă nu le-ați încercat, știe cum să vă ajute să le iubiți, așa cum o fac și eu.

Un al doilea produs, pe care nu îl cunosc, dar pe care abia aștept să îl descopăr, sunt furnicile în copac. Interesantă denumire, nu? Este preluată din aspectul acestui preparat, deoarece bucățile de carne tocată care îl compun par că se cațără pe celălalt ingredient principal, spaghetele de soia, precum niște furnici în crengile unui copac. Eu le văd mai mult decât atât, le văd ca pe niște furnici care țintesc spre vârf. Le văd foarte hotărâte, dar, mai mult decât determinarea lor de a se cățăra, le văd determinate să ne încânte pe noi. Văd un preparat pe care Wu Xing știe cum să îl prezinte precum ar face-o chiar un cetățean chinez autentic.

Sursa Foto: Wu Xing

Sursa Foto: Wu Xing

Câți dintre noi ne gândim, atunci când consumăm un aliment, la semnificația lui? Câți ne facem timp să ne bucurăm de tot ceea ce putem descoperi în farfurie dar și mai departe de ea? Putem aduce China mai aproape de noi prin toate preparatele delicioase pe care le descoperim la Wu Xing! Orice am alege, vom fi mai aproape de cultura chineză. Vom putea face din fiecare o zi o sărbătoare, vom putea avea parte nu doar de bucuria gustului, ci de o întreagă experiență. Vom putea călători în timp și spațiu, pentru a fi mai aproape de toate aceste tradiții.

Wu Xing știe să atragă și să cucerească. Voi știți că acum puteți beneficia și de un discount de 10%, doar folosind codul „Wu Xing știe!”? Eu știu că aleg creativitatea, aleg arta, aleg pasiunea, aleg gustul autentic. Aleg Wu Xing.


Articol redactat pentru competiția SuperBlog 2016