Sursa foto: answear.ro

„Când o să fiu mare, vreau să fiu ca tine!” Ce mamă nu a auzit, măcar o dată în viață, aceste cuvinte? Sau ce fetiță nu le-a rostit, cel puțin o dată, în perioada copilăriei? Cine nu a purtat pantofii eleganți ai mamei și nu s-a simțit o adevărată prințesă în acel moment? Cine nu s-a agățat, efectiv, de mărgele, de cercei, de tot ceea ce strălucește? Cine nu s-a simțit într-o luptă cu timpul, dorind cu nerăbdare să facă toate lucrurile pe care un om „mare” le face? Îmi amintesc că rochiile de ocazie ale mamei mi se păreau fascinante. Îmi doream cu ardoare să le pot purta și eu, îmi doream ca, undeva, cumva, timpul să se dilate, picioarele mici de copil să devină potrivite pentru a încălța cei pe care îi vedeam cei mai frumoși pantofi cu toc din lume, iar trupul suficient de înalt încât să poată fi frumos împodobit cu o rochie de seară.

Timpul a trecut și prințesele de atunci sunt zeițele de astăzi. Este rândul nostru să fim modele. Este rândul nostru să dăm strălucire fiecărui eveniment, dar cum reușim să facem acest lucru? Orice moment din viața noastră este unul special. Dar, ce se întâmplă atunci când specialul trece la un alt nivel? Atunci când participăm la evenimente care necesită atenție la detalii, implicare, poate și semnificații emoționale? O seară de neuitat începe cu mult înainte. Chiar din momentul în care aflăm despre evenimentul la care urmează să participăm. Primul lucru pe care îl avem în vedere, dar și unul dintre cele mai importante aspecte, este cel legat de vestimentație. Când vine vorba despre evenimente, am câteva reguli clare pe care le urmez de fiecare dată și care niciodată nu dau greș. O să vă prezint ceea ce am învățat de-a lungul timpului, lucruri pentru care sunt profund recunoscătoare părinților mei, pentru că m-au învățat să apreciez, întotdeauna, eleganța.

De la mama mea am învățat că pantofii cu toc nu ar trebui să lipsească niciodată, dar niciodată unei femei, oricât de mult ar prefera să poarte altceva. Pantofii cu toc devin, practic, parte din tine. Astfel, nu îmi pot imagina o ținută de seară fără o pereche de pantofi eleganți. Din punctul meu de vedere, sunt singurii pe care îi reținem atunci când observăm o persoană și primii asupra cărora ne este ațintită privirea. Eleganța și rafinamentul provin din felul în care accesorizăm ținutele și, oricât de spectaculoasă ar fi o rochie de seară, doar împreună cu o pereche de pantofi eleganți poate crea cu adevărat o ținută completă, remarcabilă și memorabilă.

Tot de la mama mea am învățat că o rochie de ocazie, respectiv o rochie lungă, este incomparabil mai elegantă decât oricare altă ținută. Așa că optez, cu mare încredere, când particip la evenimente, la rochii de ocazie. Mi se par atât de feminine și rafinate și se pot adapta oricărei siluete! Nu țin neapărat ca partenerii să fie asortați. O ținută elegantă se potrivește, întotdeauna, unei alte ținute elegante. Consider că trebuie evitate culorile stridente, însă papionul sau cravata, în nuanța rochiei de seară a partenerei, nu mi se pare neapărat o etichetă obligatoriu de îndeplinit.

Mama mea m-a învățat că trebuie să strălucești de când ai ieșit pe ușă și până te întorci acasă. Că prima impresie este extrem de importantă și că primul pas pe care îl faci într-o încăpere trebuie să fie de neuitat! Astfel, nu trebuie neglijate hainele elegante, atunci când vremea nu ne mai permite să purtăm doar o rochie de ocazie. Ele sunt cele care creează misterul, sunt cele care desăvârșesc ținuta, cele care, alături de pantofii cu toc, formează un întreg ce poate deveni cea mai apreciată ținută a serii. Sau cea care ne poate face pe noi să ne simțim cele mai apreciate. Drept urmare, nu neglijez niciodată acest aspect, hainele elegante sunt plusul de rafinament, sunt cele care „închid” ținuta, sunt atât de utile, atât de seducătoare, atât de misterioase!

Încrederea te înalță și te transformă într-o zeiță. Vestimentația ne poate deveni cel mai bun aliat, mai ales dacă știm să facem alegeri inspirate. Pentru evenimente, prefer rochiile de ocazie, deoarece mi se pare că o rochie pune cel mai bine în valoare calitățile unei femei, este cel mai feminin obiect vestimentar și nu vom da greș niciodată optând pentru una. Perioada sandalelor a trecut, așa că, la loc de cinste se vor afla, pentru o bună perioadă de timp, pantofii cu toc, iar obiectul care dă o mare notă de rafinament ținutei noastre este haina elegantă. Astfel pregătite, suntem tot mai aproape de momentul nostru! Cu fiecare privire admirativă, ne simțim mai încrezătoare. Încrederea ne înalță și ne transformă în regine. Fetelor, zâmbiți și străluciți!

Femeile importante din viața noastră ne inspiră, ne ajută să ne transformăm și să evoluăm. Chiar dacă anii au trecut, eu încă văd în mama mea cel mai bun exemplu în ceea ce privește vestimentația. De la ea am învățat că o femeie trebuie să fie, în primul rând, elegantă. Oricând și oriunde. Iar atunci când vine vorba de evenimente, mai puțin înseamnă mai mult. De la ea am învățat să acord importanță și respectul cuvenite fiecărui eveniment. Și am învățat că respectul, începe, în primul rând, cu mine.


Articol redactat pentru competiția SuperBlog 2016