De curând vă povesteam despre experiența mea cu SuperBlog, prima, de fapt, cea în urma căreia am ajuns pe un frumos loc 3. Iată că a venit momentul să vă povestesc și despre încununarea acestor două luni de competiție, ce a avut loc cu succes la Hotelul Arc de Triomphe by Residence Hotels, gazda noastră și sponsor în competiție. Despre cum îmi imaginez eu o experiență aici v-am mai povestit în acest articol, câștigător al probei respective. Ce vreau să vă spun acum, prin prisma celor câteva ore petrecute aici (suficiente, însă, pentru a realiza că imaginația mea a fost foarte apropiată de realitate), este că am avut dreptate. Că locul creează oamenii, sau mai bine spus, îi determină să fie mai buni, iar oamenii dau valoare locului. Pentru mine, Arc de Triomphe va fi asociat cu oameni frumoși, alături de poveștile fiecăruia, care îi fac să fie și mai frumoși. Va fi asociat cu împliniri și noi speranțe, cu puterea fiecăruia de a deveni ceea ce își dorește.

Am fost atentă la toți cei prezenți și la fiecare în parte. Doream să îi descopăr, doream să aflu atât elementele de unicitate ale fiecăruia, cât și să îmi dau seama în ce măsură poveștile lor se intersectează cu poveștile mele, creând acele elemente care ne pot conecta și ne pot apropia chiar mai mult decât competiția a reușit să o facă, cu unii dintre noi. Cred că fiecare dintre cei prezenți a rămas în mintea mea cu câte un element specific, cu care îi asociez. Discreție, emoții, încredere, energie, exuberanță, diplomație, respect, atitudine, acestea sunt doar o parte a caracteristicilor pe care le-am remarcat, câte una sau mai multe pregnante la fiecare în parte.

Gala SuperBlog

Gala SuperBlog

Am întâlnit oameni minunați, iar acest lucru este unul dintre acelea care îmi confirmă faptul că SuperBlog este o competiție după care, la final, rămâi doar cu lucruri pozitive. De la organizatori, concurenți, sponsori, cu toții au avut câte ceva de spus. Nu doar ceva, ci acel ceva care îi reprezintă pe fiecare în parte. Cu unii dintre participanți discutasem deja, prin intermediul rețelelor de socializare sau a altor mijloace, iar Gala a fost prilejul de a schimba câteva impresii și în mediul offline. Pe alții acum i-am descoperit și m-am bucurat să fac acest lucru.

Am aflat la Gală că îmi pot stăpâni emoțiile și că pot transmite, totodată, o parte din ele, alături de câteva gânduri îndreptate către toți cei prezenți și nu numai. Am reușit să duc la final un discurs de care mă temeam și pe care am preferat să nu îl pregătesc dinainte, ci doar să încerc pe moment să sintetizez în câteva cuvinte întreaga experiență SuperBlog, așa cum am văzut-o și trăit-o eu, împreună cu tot ceea ce a însemnat și continuă să însemne pentru mine.

Gala SuperBlog

Gala SuperBlog

Am primit premiul cash pentru ocuparea locului 3 oferit de Swiss Plan, premiul cash oferit de AIA Proiect pentru articolul acesta, voucherul de călătorie oferit de Vacanțe Speciale (puteți citi aici articolul meu, care a fost câștigătorul probei), voucherul SPA oferit de Residence Hotels, iar toate celelalte au ajuns la mine ulterior, prin curier sau prin e-mail (premii oferite de Answear, Farmec, Wu Xing și Olla). Acest lucru a însemnat pentru mine o frumoasă surpriză, aceea că, deși ideea de la care am pornit blogul a fost să povestesc despre experiențele mele și să încurajez cât mai multe persoane să călătorească, am putut scrie cu succes despre multe alte teme.

Gala SuperBlog

Gala SuperBlog

Am observat că în Oltenia există o adevărată comunitate de bloggeri, pe care îi admir și îi respect. Mi-ar plăcea să descopăr și în orașul meu oameni pasionați de scris (chiar am aflat ulterior că a participat la Gală și o altă târgovișteancă), iar împreună să dăm naștere unor proiecte frumoase și care să ajungă să „răsune” în mediul online și nu numai.

Una dintre surprizele serii a venit din partea lui Daniel Botea, câștigătorul trofeului Spring SuperBlog 2015. Daniel, Răzvan Stoenescu de la Vin2.ro și Alin Sîntimbrean de la DisctionarCulinar.ro, alături de vinurile de la cramele Vinarte, Corcova și Avincis și brânzeturile Delaco, ne-au invitat să participăm la o degustare de vinuri, acompaniate de brânzeturi și ne-au prezentat vinurile oltenești, precum și cele mai bune combinații culinare care pot reieși avându-le pe acestea personajele principale.

Sursa Foto: Daniel Botea

Sursa Foto: Daniel Botea

La Gala SuperBlog, mai presus de orice, am fost noi. Am fost cei care au făcut totul posibil. Ne-am adunat energiile și emoțiile și am scris o nouă pagină în istoria SuperBlog. Cei care dau naștere atâtor povești din spatele laptopului, acum au dat naștere și uneia în fața lui. Și ne-am prezentat cu mândrie proiectele, reușitele și planurile, pentru că sunt convinsă că pentru toți cei prezenți și nu numai, însuși faptul că am reușit să ducem competiția la final este o mare reușită.

Concluzia este că am simțit Gala ca fiind momentul meu. Și m-am bucurat de el. Cu emoții, cu speranță, cu încredere. Cred că toți cei prezenți au simțit la fel ca mine, pentru că această Gală a fost o recunoaștere, un premiu binemeritat al celor două luni intense de concurs. Dar, ce este cel mai important, după Gală au rămas multe povești. Ea însăși a creat unele și a continuat altele.

Ulterior am susținut un interviu telefonic la Lynx TV România, o să revin cu un link în momentul în care va fi postat pe Youtube, pentru a putea urmări și acolo gândurile mele despre Visător prin lume și despre SuperBlog. Au urmat lucruri frumoase și urmează. A început o nouă etapă, am devenit Oana Grozavu și Visător prin lume, sau Visător prin lume și Oana Grozavu. Ne identificăm și formăm o echipă pe cinste! Nu știu dacă eu învăț să fiu visătoare pentru că îmi testez imaginația sau dacă locurile, oamenii, experiențele, mă fac să îmi doresc mai mult și să visez mai mult. Cert este că îmi asum cu bucurie acest rol și mă bucur că nu sunt singura care face acest lucru. Pentru că toți cititorii blogului meu sunt, într-o oarecare măsură, visători sau preiau această latură de la mine și reușesc să își imagineze toate lucrurile și locurile despre care eu povestesc. Pentru acest lucru, sunt extrem de bucuroasă și le mulțumesc tuturor!

Alături de Mihaela Roxana și Emil Călinescu, fotodivertisment oferit de PartySnap, sponsor în competiție

Alături de Mihaela Roxana și Emil Călinescu, fotodivertisment oferit de PartySnap, sponsor în competiție

Alături de Claudia Pătrașcu, cea care, împreună cu Albert Budică, face SuperBlog posibil

Alături de Claudia Pătrașcu, cea care, împreună cu Albert Budică, face SuperBlog posibil