Sursa Foto: Residence Hotels

Cea mai frumoasă declarație pe care ne-o putem face este să alegem acele lucruri, acei oameni, sau acele locuri care să ne facă să simțim că un moment durează o veșnicie. Unul dintre cele mai de preț lucruri pe care ni le putem oferi este o parte din timpul nostru, petrecut doar cu noi. Departe de toate preocupările care ne-ar putea face să uităm un aspect esențial, acela să fim aproape de noi. Să încercăm să ne găsim și să ne regăsim și să ne surprindem de fiecare dată.

Așa mi-am propus să îmi petrec weekendul, oferindu-mi acea doză de liniște, în căutarea de lucruri și locuri noi sau vechi, sau de sensuri diferite pentru cele deja descoperite. Cunosc Bucureștiul probabil la fel de bine ca pe orașul natal. Mă simt extrem de apropiată de acest spațiu care mi-a oferit multe momente și căruia, la rândul meu, i-am alocat o bună parte din timp. Chiar am locuit o perioadă aici, doar că alegerile pe care le-am făcut implicau, de fiecare dată, tot felul de activități, de la facultate, stagii de practică, conferințe și evenimente în diverse domenii, întâlniri și regăsiri cu prietenii. Dar niciodată nu mi-am dat întâlnire cu mine. Preferam să mă retrag în zone deja cunoscute, unde aveam siguranța că voi descoperi ceea ce caut.

De data aceasta, mi-am propus să fac lucrurile altfel. Mi-am dat întâlnire cu Bucureștiul meu, văzut acum prin ochii tinerei care simte recunoștință pentru perioada de formare pe care a petrecut-o aici. Descoperit, poate, pentru prima dată, prin ceea ce este și prin ceea ce oferă și mai puțin prin ceea ce aș putea eu să îi cer.

Într-un oraș atât de drag mie, îmi doresc un loc în care să mă simt ca acasă. Un loc care să-mi devină familiar și care să mă încânte, nu numai prin aspect, ci, mai presus de toate, prin atmosferă. Acesta este motivul pentru care am ales ca destinație de weekend unul dintre hotelurile Residence, mai exact Hotelul Arc de Triomphe.

Sursa Foto: Residence Hotels

Sursa Foto: Residence Hotels

Mi-am dorit să descopăr aerul boem al Bucureștiului și, cum altfel o puteam face, decât alegând un hotel boutique, unul în care să am senzația că totul este creat special pentru mine, pe care să îl simt ca și cum mă aștepta de mult timp, doar că eu m-am hotărât mai greu. Sau, poate, exact atunci când a fost momentul.

Hotelul Arc de Triomphe este situat, așa cum și numele sugerează, în imediata vecinătate a Arcului de Triumf și a Bulevardului Kiseleff, o zonă foarte bine cunoscută de mine, o zonă prin care am trecut de nenumărate ori, doar că de data aceasta am ales să mă și opresc. Faptul că este amplasat aproape de centrul orașului îmi dă posibilitatea să mă pot plimba în voie, să mă pot opri pentru a contempla, lucru pe care am început de curând să îl fac. Să fiu mai atentă la clădiri, la arhitecturi, la detalii, la oamenii diverși care își desfășoară activitățile aici, sau poate să întâlnesc unii asemenea mie, care vor să simtă că timpul se scurge mai încet și că agitația fiecărei zile este un lucru străin pentru ei.

Iată-mă trăind o nouă experiență, care este încărcată de emoții și însemnătate. Pășesc plină de curiozitate și nerăbdare în recepția Hotelului Arc de Triomphe și simt, încă de când ajung, că acest loc este din alt timp. Încerc să pătrund într-o altă lume. De fapt, acestea sunt așteptările mele și îmi doresc ca, pentru două zile, să descopăr o altă dimensiune a propriei lumi. Puțin romantism, o doză de mister, o atmosferă ce te învăluie și îndeamnă la visare sunt doar câteva dintre lucrurile pe care acest loc mi le transmite.

Sursa Foto: Residence Hotels

Sursa Foto: Residence Hotels

Simt puțin din grandoarea Bucureștiului de altădată, toată reunită în acest spațiu și asociez ceea ce văd cu strălucirea specifică anilor 1900. Parcă am desprins o pagină dintr-o carte și acum este rândul meu să îi umplu rândurile. Prima reacție pe care o am este să mă opresc și, pentru o secundă, să privesc în jur. Să admir și să mă bucur, ca mai apoi să mă felicit în gând pentru alegerea făcută. Cred că voi avea parte de două zile așa cum mi le-am imaginat! Cred că Bucureștiul mă așteaptă ca să mă inspire, iar mai apoi, întorcându-mă la Hotelul Arc de Triomphe, să mă provoace! Să mă determine să descopăr cea mai frumoasă, ascunsă și creativă latură de-a mea și să poată crea cea mai frumoasă impresie pe care un turist (da, acum mă pot numi turist în Bucureștiul meu) o poate avea.

Mobilier din lemn masiv, candelabre ce dau culoare camerelor, oglinzi așezate tocmai pentru a te îndemna să te privești în ele, flori dintre cele mai diverse. Iubesc arhitecturile și în special cele care dau senzația de vechi și, în același timp, de nou. Cele care îmbină clasicul cu elemente de contemporaneitate și reușesc, cumva, să te scoată din cotidian. Cred că arhitectura ar fi fost a doua mea opțiune pentru studii, probabil din acest motiv sunt atentă, de fiecare dată, la toate elementele, atât în ceea ce privește construcțiile, cât și modul în care se combină elementele pentru a crea un decor extrem de atrăgător. Capitala este foarte ofertantă din acest punct de vedere, cu multe clădiri față de care nu poți simți decât admirație (pentru ceea ce transmit și pentru cei care le-au realizat). Iată că și un loc de cazare în București poate fi un bun exemplu arhitectural.

Sursa Foto: Residence Hotels

Sursa Foto: Residence Hotels

Cum mi-am propus ca acest weekend să fie rezervat relaxării, am optat pentru pachetul de răsfăț romantic. Saună, jacuzzi, mic dejun în cameră, tot ce mi-aș putea dori! În curând, o nouă lume mi se deschide, aceea în care eu sunt personajul principal. Atât pentru mine, cât și pentru cei din jur. Simt, în primul rând, că oamenilor le pasă. Pentru mine contează enorm, pentru că nu m-am simțit doar turist, ci am avut senzația că mă identific cu locul. Atenția pentru detalii, pasiunea care se observă la orice colț și se resimte în fiecare zâmbet, rafinamentul care plutește, parcă, în aer, toate acestea contribuie la crearea unei atmosfere pe care cred că o să o caut mult timp de acum înainte.

Iată că, și într-un oraș mare și agitat precum Bucureștiul, poți găsi acea oază de liniște pe care cu toții ne-o dorim din când în când. Deși planul meu inițial nu a fost să îmi petrec timpul în interiorul hotelului, am optat pentru diverse activități care implicau să petrec aici o bună parte din zi. Cunoașteți momentele acelea când, indiferent dacă vă privește cineva, doriți să vă simțiți frumoși? Doriți să aveți senzația că străluciți? Exact aceeași senzație am avut-o și eu. Simțeam că întreaga atmosferă mă determină să fiu, pentru două zile, cea mai frumoasă variantă a mea. Cât impact poate avea un simplu loc! Cât de mult poate contribui la crearea unor stări pe care cu toții ar trebui să le trăim, din când în când.

După o plimbare de câteva ore prin parcul Herăstrău, parc pe care, din nu știu ce motive, nu îl mai vizitasem de câțiva ani, m-am bucurat de serviciile de SPA ale Hotelului Arc de Triomphe. Pentru relaxare, da, dar un alt fel de relaxare, pentru că și însăși plimbarea prin parc a contribuit la acest lucru. Cred că mai mult o relaxare emoțională, acea senzație că îmi ofer ceva și că sunt și recunoscătoare pentru cadoul primit.

Sursa Foto: Residence Hotels

Sursa Foto: Residence Hotels

Ziua mea s-a încheiat cu o cină la restaurantul hotelului, Oliviers, unde m-am confruntat cu o adevărată provocare! Nu este un secret că iubesc fructele de mare, motiv pentru care optez, de multe ori, pentru astfel de preparate. Inele de calamar cu susan, caracatiță la grătar, midii în sos picant, simfonie de creveți, platou cu fructe de mare. Greu de ales! Plus că urma desertul, care, de asemenea, este unul dintre lucrurile cărora nu le pot rezista!

Nu aș putea spune care este lucrul care mi-a plăcut cel mai mult, sau care mi-a rămas întipărit în minte. Cred că este o combinație de elemente, fiecare cu farmecul lui, iar imaginea de ansamblu pe care o am despre cazarea în București din aceste două zile se remarcă prin eleganță, rafinament și profesionalism.

Recunosc, Bucureștiul poate, de fiecare dată, să mă surprindă. Sau poate că eu mă las surprinsă și pot să îl privesc, de fiecare dată, altfel. Ce face un spațiu să deviă unic? Felul în care te simți acolo. Bucuria pe care ți-o provoacă amintirea momentelor trăite. Emoția pe care o simți și experiența pe care o retrăiești și care te determină să încerci să o cauți de fiecare dată, peste tot unde te duci.

Sursa Foto: Residence Hotels

    Sursa Foto: Residence Hotels


Articol redactat pentru competiția SuperBlog 2016