Călătoriile sunt cea mai puternică formă de a învăța, de a evolua, de a trăi și de a experimenta. Aceste regăsiri, în diferite colțuri ale lumii, ne învață să fim mai atenți la tot ceea ce lumea are de oferit și, totodată, ne învață să fim mai atenți la noi. Mai mult decât călătoriile, iubesc să vorbesc despre ele, așa că îmi doresc să prezint toate experiențele mele și, cu ajutorul vostru, să trăiesc altele noi. Sau pe aceleași, dar cu o altă intensitate. Am pregătit, împreună cu Vacanțe Speciale, un sejur în două țări care ne așteaptă oricând cu o atmosferă caldă și familiară, dar care, pe lângă energia localnicilor, oferă și pagini vii de istorie, cultură și tradiții. Simt Spania și Portugalia extrem de aproape de sufletul meu și cea mai mare bucurie pe care o pot trăi acum este să vă invit pe voi, cei care citiți aceste rânduri, să mă urmați. Să fim parteneri de călătorie, să vă pot îndruma și să descoperim împreună cât de ușor ne putem îndrăgosti de Barcelona sau cum atmosfera romantică din Lisabona ne va rămâne drept cea mai puternică amintire.

Vacanțe Speciale mă sprijină în demersul meu de a vă încuraja să vă lăsați urma în locurile în care ați visat să ajungeți. Eu am ales aceste două destinații, deoarece am simțit că pot crea o conexiune atât de puternică, încât să afirm cu bucurie și cu mândrie, „Am fost acolo!”. Haideți și voi să fim împreună acolo! Mă adresez vouă, cei care, asemenea mie, iubiți experiențele, aventurile, descoperirile și regăsirile și care transformați orice călătorie din una către lume, în una către voi.

Nu îmi este străină „misiunea” de ghid, mi-am asumat-o mereu în vacanțe, iar acum, aceste destinații ne așteaptă pe toți să fim o filă pe care să însemnăm toate amintirile. Mai multe călătorii, mai multe file. Și cu cât mai multe file, cu atât mai aproape de noi vom fi.

vacantespeciale-ro-barcelona_spania

Barcelona, Spania

Vacanța noastră specială începe după un zbor București – Barcelona, în cel mai frumos oraș al Spaniei, din punctul meu de vedere, și nu numai. Pornim din prima zi pe urmele lui Antoni Gaudi și descoperim arta la fiecare pas, pentru ca mai apoi să ne întrebăm dacă putem simți toată admirația pe care marele artist o merită. Este suficient să privim Sagrada Familia, să îi descoperim povestea și simbolurile ascunse în fiecare punct al catedralei ca să ne îndrăgostim de opera lui Gaudi. Este impresionantă, ne va schimba total percepția despre mintea umană, indiferent de perioada la care ne raportăm. Plecăm, apoi, să îi descoperim viața chiar în casa în care a trăit, aflată în parcul Guell, ambele fiind operele artistului. Și, pentru a încheia ziua în aceeași atmosferă, vom merge să vizităm alte creații ale sale, casele Mila și Batllo. Deja ne identificăm cu atmosfera, un început măreț pentru un oraș pe măsură!

Parcul Guell, Barcelona

Parc Guell, Barcelona

Pentru iubitorii de fotbal, am pregătit, a doua zi, o vizită la celebrul stadion Camp Nou, iar cei care nu vor dori să îl viziteze vor putea petrece câteva ore în Cartierul Gotic, acolo unde ne vom întâlni pentru următoarele descoperiri. Urmează o plimbare cu telefericul până la Montjuic ce ne va oferi cea mai frumoasă priveliște asupra Barcelonei și vom simți orașul cum vibrează sub tălpile noastre. Plini de energie, vom coborî spre Plaza Espana, pentru a ne putea bucura de Fântânile Magice, care, într-adevăr, vor da magie serii noastre, pe care o vom încheia descoperind misterele celui mai iubit preparat culinar din Spania, delicioasa paella.

Nu putem vizita Barcelona fără o plimbare pe celebrul bulevard Las Ramblas, pornind din Plaza Catalunya spre portul vegheat de statuia lui Cristofor Columb. Și, dacă am ajuns pe urmele marilor navigatori, urmează să ne îmbarcăm, pentru a zbura către Lisabona, unde observăm și mai puternică amintirea Epocii Marilor Descoperiri. Monumentul Descoperirilor, Turnul Belem, Mănăstirea Jeronimos, toate situate în Cartierul Belem, sunt dovezile vii ale acestei perioade, cele care ne vor oferi o adevărată lecție de istorie. Încheiem seara savurând celebrele prăjituri portugheze, Pasteis de Belem, exact în locul în care se păstrează rețeta originală, cea de acum aproape două secole.

Mănăstirea Jeronimos

Mănăstirea Jeronimos, Lisabona

A doua zi, cartierele Baixa și Alfama, împreună cu Rua Augusta, Arcul de Triumf, Praca do Comercio, Catedrala Se și Castelul Sao Jorge urmează să fie vizitate în cel mai autentic mod, o plimbare cu tramvaiul 28, cu opriri la fiecare dintre aceste obiective, pentru a ne lăsa pașii purtați pe cele mai romantice străduțe. Pentru o experiență completă, o seară la un concert de muzică fado este ceea ce va da farmec poveștii noastre, după o zi în care am fost adevărați exploratori. Iar, pentru cei care vor să continue seara, în cartierul Bairro Alto vom putea trăi din plin atmosfera petrecerilor stradale ale Lisabonei.

Urmează Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei Continentale, despre care însuși Camoes spunea că este locul unde „pământul se termină și marea începe”. Este locul ce a fost considerat, până în Epoca Marilor Descoperiri, capătul lumii și vă garantez că vă veți simți nu la capătul lumii, ci stăpânii acesteia. Veți trăi cele mai puternice sentimente de libertate și de încredere în lucrurile care vor urma, iar, mai apoi, zborul spre București va fi ocazia perfectă pentru a ne gândi la noi circuite turistice.

Cabo da Roca, Portugalia

Cabo da Roca, Portugalia

Promit ca această vacanță să fie punctul de pornire către o nouă experiență, aceea a descoperirilor. Două țări cu care ne asemănăm, cu care putem rezona sunt destinațiile în care veți simți acea dorință care vă va îndemna către noi descoperiri. Împreună cu Vacanțe Speciale, vă ghidez către voi, cu fiecare aer nou respirat, cu fiecare gând îndreptat către strămoșii noștri, cu fiecare monument vizitat, cu fiecare localnic întâlnit, cu fiecare experiment culinar realizat.

Nu mai amânați, lumea așteaptă să o îmbrățișați! Este momentul nostru să oferim viitorului o parte din poveste și toate să formeze imaginea despre lume, în cel mai personal mod. Acela al trăirilor și al simțirilor. Aveți dreptul la vacanțe speciale, nu îl refuzați!logo-vacante-nou


Circuit turistic imaginar realizat pentru competiția SuperBlog 2016