Iată, dragii mei, că toamna s-a instalat de câteva zile și, odată cu acest anotimp, începem să ne gândim mai mult la noi proiecte, la lucrurile pe care le putem învăța, la cum ne putem dezvolta. Anul trecut, în aceeași perioadă, îmi anunțam participarea la SuperBlog, cea mai longevivă competiție de blogging din România. Acum vreau să vă anunț că susțin competiția în calitate de blogger partener și că vă îndemn pe fiecare dintre voi să vă gândiți la această provocare. Mă adresez astăzi tuturor celor care și-au descoperit pasiunea de a scrie și au început să își transpună gândurile și experiențele în mediul online, pe un blog.

Despre SuperBlog 2017

După cum am mai spus, SuperBlog este cea mai longevivă competiție de blogging din România. De fapt, acum începe ediția a 15-a, care se anunță a fi una extrem de provocatoare și care se va încheia cu o gală, ca de fiecare dată. Anul acesta, gala va avea loc în Poiana Brașov, la Hotel Royal. Acesta este momentul în care asociem și fețe cu textele noastre. Este momentul în care toți participanții, sponsorii, partenerii, organizatorii se reunesc pentru a se cunoaște, pentru a fi premiați și pentru a sărbători un nou succes, o nouă ediție încheiată victorios. Este premiul fiecăruia pentru întreg parcursul din competiție. Pentru reușită, mai bine spus, pentru că, dacă reușiți să fiți finaliști, adică să scrieți pentru toate probele din competiție, înseamnă că ați câștigat cu toții!

Cum puteți participa? Trebuie să aveți un blog activ de minimum 3 luni, timp în care să fi postat cel puțin 20 de articole, indiferent de domeniu sau de nișă. Mai apoi, vă anunțați participarea într-un articol, vă înregistrați aici și, odată cu startul competiției, începeți să scrieți. Pe data de 26 septembrie se va lansa prima probă, iar finalul competiției va fi pe data de 1 decembrie. Deci, puțin mai mult de 2 luni, cu probe în fiecare zi de marți, joi și sâmbătă.

Dar în ce constau aceste probe? Ei bine, o mulțime de sponsori și-au anunțat participarea, fiecare dintre ei venind cu câte o temă (sau chiar mai multe), căreia va trebui să îi răspundeți în timp de 7 zile. Cum? Printr-un articol, bineînțeles, dar musai unul care să fie foarte creativ și original. Aveți șansa de a câștiga premii la fiecare probă (foarte atractive!), dar și un loc pe podium la finalul celor două luni, în funcție de punctajul general obținut. Sau chiar trofeul, de ce nu? Textele vor fi citite de către juriile propuse de fiecare sponsor și notate individual, iar, la finalul competiției, clasamentul general va fi format din suma tuturor notelor primite de-a lungul acestei perioade.

Provocarea cea mai mare este să realizați articole pentru toate probele în termenul stabilit, adică 7 zile, pentru a nu fi puși în situația neplăcută de a primi penalizări (câte 10 puncte pentru fiecare zi de întârziere). Desigur că puteți scrie doar pentru cele care vă trezesc interesul în mod deosebit, dar cum altfel putem evolua dacă nu făcând lucruri de care nu ne imaginam că suntem capabili? Finaliștii sunt cei care nu renunță pe parcursul competiției, care își asumă această provocare și care reușesc să o îndeplinească.

Iar, dacă veți simți, în vreun moment, că nota primită nu reflectă efortul depus pentru articolul respectiv, aveți la dispoziție 3 contestații, pe care le puteți utiliza pe tot parcursul competiției, indiferent de moment. Cu alte cuvinte, acestea pot fi depuse oricând, pentru orice probă, însă musai trebuie să fie justificate, să explicați juriului punctul vostru de vedere și de ce considerați că articolul ar fi meritat un punctaj mai mare. Țineți cont de sfaturile și de sugetiile primite, deoarece acestea vă pot ajuta și la următoarele probe.

Dacă aveți întrebări, nu ezitați să le adresați! Pe grupul de Facebook, temele sunt dezbătute zilnic, concurenții, organizatorii și chiar membrii juriilor au acces la acest grup și cu siguranță că nu va rămâne nicio nelămurire fără răspuns. Fiți atenți la ceea ce se discută, vă poate ajuta mult!

Ce a însemnat pentru mine participarea la SuperBlog?

Sau, mai bine spus, participările, pentru că am răspuns provocării și în această primăvară, când am obținut același rezultat. În primul rând, atunci când am decis să particip, nu mă consideram blogger. Eram un om care avea un blog. Unul pe care îl crease cu doar 3 luni înainte, care începea să se dezvolte timid. Îmi doream să merg pe acest drum, însă fără niciun fel de experiență, ci doar cu o mare pasiune pe care am decis să o urmez.

Și am aflat despre această provocare, care m-a atras din prima clipă. Fără să realizez ce implică, am spus un mare „DA!”. Da, voi participa! Da, vreau să îmi testez capacitățile! Da, sunt sigură că voi avea multe de învățat! Da, voi face față tuturor probelor!

Nu o să vă mint. Nu va fi ușor. Nu vă așteptați să aveți rezultate decât dacă vă implicați pe măsură. Și nu renunțați, oricâte momente dificile ați avea și oricât de mult v-ați dori să o faceți! Am avut și eu probe unde nu aveam nicio idee despre ce aș putea scrie și clipe în care mă întrebam dacă nu cumva nu este locul meu acolo. Dar au trecut și satisfacțiile sunt și mai mari atunci când provocările par de neîndeplinit.

Însă, odată ce prindeți gustul competiției, vă va fi greu să stați deoparte! Adrenalină, emoții, satisfacții, pe toate le veți trăi și toate au farmecul lor. Pentru că, în primul rând, este vorba despre trăiri. Și despre ce reușim să învățăm despre noi.

Eu am început competiția ca fiind un om cu blog, am devenit blogger între timp și am terminat-o ca fiind SuperBlogger. Și acesta este unul dintre lucrurile cu care mă mândresc cel mai tare și pe care îl consider una dintre cele mai puternice recomandări. Sunt SuperBlogger și mă mândresc cu acest lucru! Nu îmi imaginam că voi ajunge pe podium de la prima participare, deși recunosc că îmi doream. Am învățat și m-am transformat în aceste două luni, în care încercam de fiecare dată să scriu mai bine, să respect în totalitate brieful probelor, să îmi păstrez stilul. Am „luat” de la SuperBlog tot ceea ce îmi putea oferi, deoarece am pornit cu mintea și cu sufletul deschise.

Super Blog - Visator prin lume

În primăvară, deși timpul meu a fost mult mai scurt, am decis să mă înscriu din nou. Și am terminat competiția pe același loc 3, dovedind, astfel, că prima dată nu a fost nici întâmplare, nici norocul începătorului. Acum m-am implicat mai puțin, recunosc. Am fost plecată de 3 ori în această perioada, așa că articolele mele au fost scrise în mașină, în avion, la terase, ori la ore matinale, când soarele nu dădea niciun semn să răsară. Provocarea mea era să o duc la final, să nu abandonez nicio probă. Să nu faceți așa! Dacă vreți rezultate, alocați timp fiecărei probe! Acum am testat adrenalina ultimelor minute, când trebuia să înscriu articolul la termen, pentru a nu risca o penalizare. Cei care au experiența mai multor participări știu despre ce vorbesc. 🙂

Ce înveți de la SuperBlog și parcursul meu de la terminarea competiției

Cel mai mare câștig, din punctul meu de vedere, nu este un loc pe podium, ori un premiu, ori trofeul. Este ceea ce înveți din această competiție. Recunosc, mi-ar fi plăcut trofeul, pentru că mi-am dorit să văd numele meu pe el. Însă, ce am câștigat la SuperBlog este infinit mai mare. Am învățat cum să merg pe acest drum. Mi s-a deschis o ușă pe care am pășit fără nicio clipă de ezitare. Pentru că nu este suficient să participi și chiar să câștigi premii, dacă, după ce se termină competiția, închizi sertarul și pui acolo tot ce ai acumulat. Am spus de multe ori și o să spun de fiecare dată: SuperBlog ne arată calea, însă noi trebuie să o urmăm. Prin muncă susținută și constantă în fiecare zi.

Acum am propriile colaborări, cu branduri renumite din întreaga lume. Acum îmi stabilesc propriile termene, pe care încerc să le respect. Pentru că nu vreau să mă dezamăgesc. Acum știu ce așteptări au companiile și ce înseamnă comunicarea în mediul online. Am cunoscut diverși sponsori, am interacționat cu ei, am creat legături. Am câștigat curaj și încredere. Mă pot adresa vouă, cu fruntea sus, fără teama de a primi critici. Am descoperit ce pași trebuie să urmez pentru a ajunge acolo unde îmi doresc să fiu. Și am învățat să mă bucur de fiecare etapă în parte.

Deja mă simt nostalgică și au început să îmi lipsească emoțiile fiecărei probe și ale fiecărui rezultat așteptat cu nerăbdare. Dar voi avea parte de altele, sunt convinsă, pentru că voi fi alături de competiție pe tot parcursul ei. Dragii mei, vă încurajez pe toți  să participați, indiferent de vechime și de experiență. Dar, în primul rând, pe cei aflați la început de drum, cărora SuperBlog 2017 le va fi o adevărată școală! Abia aștept să vă citesc și mult succes vă doresc!


Citește și: