Iată, dragii mei, că primăvara încearcă să câștige bătălia cu iarna, și, pentru că vremea ne cam determină să rămânem în casă, am o propunere pentru a petrece într-un mod cât mai productiv timpul. Este vorba despre Spring SuperBlog 2018, o competiție de blogging de care eu sunt foarte atașată și pe care o recomand oricui obișnuiește să își transmită gândurile pe un blog, indiferent că a pornit de puțin timp pe acest drum, ori că deja a dobândit experiență în mediul online.

Ce înseamnă SuperBlog?

Pe lângă faptul că este cea mai longevivă competiție de blogging din România, SuperBlog are marea calitate de a reuni o mare parte din blogosferă, dar și de a alătura bloggerii cu sponsorii, care este foarte posibil să devină colaboratori pentru proiecte viitoare.

Dacă vă doriți să participați și aveți un blog activ de minimum 3 luni și cel puțin 20 de articole publicate până la data înscrierii, indiferent de temă, tot ce trebuie să faceți este să citiți regulamentul competiției, pe care îl găsiți aici, să vă creați cont, iar, mai apoi, să lăsați imaginația să vă poarte către domenii și teme dintre cele mai diverse.

Competiția implică participarea mai multor sponsori și nu ar strica să vă uitați puțin peste premiile oferite, care nu sunt deloc de neglijat :), fiecare dintre aceștia propunând o temă pentru care participanții au termen  de 7 zile pentru înscrierea în platformă a respectivului articol. Vor fi mai multe probe, publicate în fiecare zi de marți, joi și sâmbătă, începând cu data de 1 martie. Vă puteți înscrie oricând pe durata competiției și puteți alege să scrieți pentru oricâte probe doriți, însă doar cei care scriu pentru toate vor primi titlul de finalist SuperBlog. Sfatul meu este să vă organizați timpul astfel încât să nu omiteți niciuna, pentru că notele primite la fiecare dintre ele se adună și, în funcție de punctajul total, va fi stabilit un clasament general, iar persoana de pe primul loc va deveni câștigătorul trofeului SuperBlog. Despre toate acestea puteți citi în regulament, precum și despre contestații, penalizări de întârziere și multe altele. Iar informații utile puteți primi pe grupul de Facebook al SuperBlog-ului, unde cu siguranță că nicio întrebare nu va rămâne fără răspuns.

De ce să participi la SuperBlog?

Cred că fiecare dintre noi are un obiectiv legat de această competiție, dacă se hotărăște să i se alăture. Sponsorii își doresc expunere, organizatorii își doresc implicarea activă a tuturor părților și continuarea acestui proiect amplu și foarte frumos, iar bloggerii au, din punctul meu de vedere, cele mai multe obiective. Despre bloggeri o să vă povestesc astăzi, în calitate de fost concurent și actual blogger partener.

Misiunea mea, mai presus de orice, a fost să îmi testez capacitățile, fiind, în acea perioadă, la începutul acestui drum. Aveam doar trei luni de blogging la prima participare și nicio altă tangență anterioară cu acest domeniu și am reușit o performanță imensă pentru mine, și anume terminarea competiției pe locul 3 și câștigarea de premii la 10 dintre cele 24 de probe propuse atunci. Poate că mulți își doresc trofeul, ceea ce este firesc, alții sunt tentați de premii, care sunt foarte motivante, există bloggeri care își doresc să se afirme și vizează următoare colaborări cu sponsorii ediției, ori își doresc, pur și simplu, să evolueze într-un cadru organizat, sub presiunea termenelor limită, a respectării anumitor cerințe și a îmbunătățirii stilului de a scrie și de a transmite mesajele, astfel încât să fie desemnați câștigători de către juriile fiecărei probe. Ori pe toate acestea, în proporții mai mici sau mai mari, pentru că, inevitabil, la finalul competiției, cu toții vom reuși să îmbunătățim unele aspecte, să câștigăm încredere în forțele proprii și, evident, premii și recunoaștere.

Din oricare motiv ați alege să participați, vă spun că beneficiile sunt imense, dacă reușiți să observați oportunitățile și să le valorificați. Iar, pentru cei aflați la început de drum, școala SuperBlog este cea mai bună modalitate de a învăța. Dar și pentru cei experimentați, căci suntem determinați să ieșim din zona noastră de confort și să abordăm subiecte dintre cele mai diverse, poate unele dintre ele total diferite față de cele despre care scriem frecvent. Îmi place să o numesc școală și cred că nu sunt singura care face acest lucru, deoarece poate fi privită ca un curs intens, în care suntem forțați să învățăm pe parcurs, să fim activi, să ne facem temele, să ne testăm limitele imaginației. Și, între noi fie vorba, nu cred că există vreunele și de fiecare dată pot exista abordări diferite, care să ne surprindă chiar și pe noi.

Cum susțin eu competiția?

Ediția aceasta voi fi blogger partener și voi privi și încuraja de pe margine întreaga competiție. Am făcut trecerea de la concurent la partener în toamna anului trecut și pot să spun că emoțiile, deși diferite, sunt prezente, mai ales dacă deja cunoști tensiunea termenelor limită și a notelor.

Vă anunț, cu această ocazie, că puteți apela oricând simțiți nevoia unui sfat, pe care, deși am experiența a doar două participări, cred că pot să îl ofer. Odată ce ai „absolvit” școala SuperBlog, vei fi mereu un superblogger, indiferent că vei fi din nou participant, ori partener, ori poate chiar sponsor.

Așadar, vă stau la dispoziție aici (găsiți mailul meu la contact), ori pe pagina de Facebook, ori pe profilul personal, ori prin oricare alt mijloc vă este mai comod. Dacă simțiți că v-aș putea ajuta cu ceva, aici sunt. 🙂

Câteva sfaturi pentru participanți

Fiți voi, fiți sinceri, păstrați-vă stilul și „îmbrăcați-l” în funcție de cerințele fiecărei probe. Nu vă comparați cu ceilalți și nu vă anihilați din start șansele, gândind că nu puteți. O să vedeți că puteți și o să simțiți mândria pe care fiecare probă trecută o aduce. Chiar dacă ați fi fost tentați să spuneți că nu veți putea să scrieți ori că nu veți ști niciodată cum să abordați un anumit subiect.

Lăsați-vă timp să se aștearnă ideile. Încercați să începeți articolele din timp, cu câteva zile înainte de deadline, și nu doar cu câteva ore înainte. Vă spun acest lucru din proprie experiență. Ideile se pot modifica pe parcurs sau chiar se pot schimba în totalitate. Lăsați mintea să acționeze chiar și atunci când vă odihniți.

Încercați să vă diferențiați, pentru că, într-o lume în care totul pare că se uniformizează, provocarea cea mai mare este să fim autentici, să fim noi. Încercați să scrieți mai mult decât niște texte, să transmiteți mesaje în spatele rândurilor și nu uitați să le îmbrăcați în emoții, să vă oferiți pe voi în articolele voastre.

Căutați inspirație peste tot în jurul vostru, nu uitați că viața însăși este un exemplu de perfecțiune, că natura oferă unele dintre cele mai puternice lecții și că noi putem naște idei chiar și din cele care aparent sunt cele mai mici lucruri.

Acestea fiind spuse, nu-mi rămâne decât să vă urez mult succes, atât în competiție cât și în activitate, în general, și abia aștept să împărtășim impresii la Gală, care și anul acesta va avea loc la mare, la Hotel Aurora Mamaia. Spor și inspirație! 🙂


Citește și: Cum am ajuns pe locul 3 la SuperBlog