Pentru că soarele ne-a mai încântat puțin cu a lui intensitate în ultimele zile, m-am gândit să savurăm cafeaua din acest weekend în aer liber, în mijlocul naturii. Așa că am ales Austria, statul Vorarlberg, mai exact, pentru că, aici, principala atracție este însăși natura și peisajele incredibile pe care aceasta le oferă. Așa că picioarele vor fi mijlocul de transport de bază, iar drumețiile ne vor ocupa și încânta fiecare zi.

Dacă vreo clipă vă sperie aceste activități, vreau să vă spun că eu nu sunt cel mai bun prieten cu muntele, însă am savurat fiecare pas făcut. Și fiecare talangă care se auzea din zare, ori nor pufos care dădea un plus de culoare peisajului (foarte colorat, de altfel) și orice cascadă al cărei susur îmi însoțea pașii. Am iubit mirosurile și gusturile și libertatea. Liniștea și simplitatea. Am iubit felul de a fi al oamenilor, modul lor de trai și respectul pe care îl au față de natură.

A fost ca un vis să mă trezesc în fiecare dimineață înconjurată de munți, de flori, de văcuțe și de aer curat. Am vizitat ferme, am întâlnit meșteșugari, am gustat preparate locale, am văzut cum sunt realizate. M-am simțit în siguranță la orice oră din zi sau din noapte, indiferent că mă aflam pe străzile vreunui oraș, pe aleile vreunui sătuc de munte sau chiar pe poteci montane.

Am parcurs pe jos distanțe la care nu mă gândeam vreodată, într-o aparentă pustietate, unde, din când în când, câte un biciclist mă depășea, parcurgând același traseu. Am mers prin ploaie și am coborât un munte întreg pe jos (deși îl urcasem cu telecabina). Am dormit în hanuri din lemn, unde nu am avut semnal, și m-am lăsat trezită de razele soarelui care pătrundeau în cameră.

M-am reconectat cu natura la fiecare pas. Despre Vorarlberg, pe scurt, atât am avut de zis. Că îmbracă o altă formă a paradisului și că este unul dintre cele mai frumoase locuri vizitatea vreodată (chiar dacă a trecut ceva timp de atunci și am mai descoperit magie și în alte colțuri ale lumii, încă îl consider așa).

Așadar, dacă intenționați să vizitați aceste zone, beți o cafea în aer liber, respirați adânc și porniți în explorare. Fiecare potecă este marcată, există și o aplicație care ajută la menținerea drumului și, în cazul în care simțiți că nu vă îndreptați în direcția bună, pe fiecare indicator sunt trecute un număr de telefon și coordonatele. Dar nu va fi cazul, pentru că instinctul este cel mai bun GPS. Bucurați-vă de natură, de liniște și de frumos.

Călătorii frumoase vă doresc! 🙂

Hotel Krone, Vorarlberg

Vorarlberg, Austria

Hotel Krone, Vorarlberg

Vorarlberg, Austria

Vorarlberg

Vorarlberg

Tur culinar Vorarlberg

Vorarlberg, Austria

Vorarlberg, Austria

Schonenbach

Vorarlberg, Austria

 Schönenbach

Vorarlberg, Austria

 Schönenbach

Vorarlberg, Austria

 


Citește și: 8 motive pentru a vizita regiunea Vorarlberg din Austria