De fapt, nici nu știu cui îi este adresată această rugăminte în afară de mie însemi. Noi suntem aceia care își pun bariere, care își setează limite, care se consideră incapabili de a realiza lucrurile potrivite pentru ei – pe care și le doresc, pentru care sunt făcuți.

Oricât am nega natura noastră, ea nu dispare niciodată. Este doar înlocuită de activități care nu ne aduc bucurie, dar pe care nu avem curajul să le schimbăm. Natura mea este să fiu un copil al lumii și nici măcar nu am încercat să mă împotrivesc. Iar cei care mă cunosc știu că, de fiecare dată, fac lucrurile în felul meu, așa cum simt, așa cum îmi doresc.

Pe cei care încearcă să îi influențeze în vreun fel pe oamenii din jurul lor, vă rog, sfătuiți-i să își urmeze visurile. Atât. Nu pe ale voastre. Arătați-le exemple de oameni fericiți. Nu de medici, ingineri, profesori și așa mai departe, ci de medici fericiți, de ingineri fericiți, de profesori fericiți, de artiști fericiți. Ați prins ideea.

Și, dacă vreo clipă v-ați imaginat că este prea târziu, atunci vă întreb: la ce vă raportați? La energia pe care cei mai tineri o au? Voi aveți experiența. Fiți atenți la voi, cunoașteți-vă  și acceptați-vă. Renunțați la inhibiții, îndepărtați-vă de oamenii care vă vor spune că nu puteți, că nu merită, că nu are rost. Puneți încontinuu întrebări și căutați răspunsurile în interiorul vostru, nu în exterior. Nu vă raportați la parcursul altora, pentru că niciodată în lumea aceasta nu vor exista doi oameni care să fi avut aceleași experiențe și care să fi învățat aceleași lecții. Când vom realiza că fiecare este responsabil doar de drumul lui, va dispărea invidia, vor dispărea frustrările, va dispărea neîncrederea.

Vrem să avem modele? Foarte bine! Însă ele trebuie să ne inspire să devenim noi, și nu ele. Trebuie să ne inspire să acționăm, nu să le copiem. Trebuie să ne inspire să trăim viața noastră, nu să o dorim pe a lor.

Trăiți cum doriți și ajutați-i și pe alții să o facă. Dacă ceea ce faceți vă aduce o mare bucurie, înseamnă că sunteți norocoși. Dacă nu, gândiți-vă la ce ar trebui schimbat. Timp este pentru orice, întotdeauna. Doar că, de multe ori, ne pierdem în detalii și uităm lucrurile cu adevărat importante. Sau poate că acestea ne sperie și preferăm să fugim. Dar ce vis este acela dacă nu ne sperie? Dacă nu ne face să tresărim de fiecare dată când ne gândim la el? Și ce vis este acela dacă nu îl trăim în fiecare zi? Niciodată îndeplinirea lui nu a însemnat atingerea unui punct și atât. A însemnat drumul parcurs, au fost emoțiile resimțite, a fost schimbarea vieții și a percepțiilor. A fost o trecere pe nesimțite de la dorință la îndeplinire.

Nu vă mai ancorați în lucruri impuse de societate, ci lăsați-vă ghidați de acel simț comun, intuiție, voce interioară, suflet. Lăsați-vă pe voi înșivă să fiți îndrumătorii voștri. Trăiți cum vă place și aduceți bucurie în jurul vostru. Lumea are nevoie de mai mulți oameni fericiți.