Văd în jurul meu prea mulți oameni nefericiți, din teama de a fi fericiți. Prea mulți oameni care respectă tiparele unei societăți sau ale unor mentalități care tot ce fac este să ne contopească cu o identitate unitară și așa destul de fragilă. Prea mulți oameni care nu își dau posibilitatea de a-și manifesta propria identitate, sau, mai grav, de a o descoperi.

M-am hotărât să scriu aceste rânduri pentru că, așa cum spuneam la începutul anului, în perioada următoare voi lua unele decizii care să mă aducă mai aproape cu un pas de propria-mi idee de fericire. Fericirea mea, așa cum simt eu că trebuie să existe și să o trăiesc, și nu așa cum mi s-ar spune că „este bine”. De oameni care știu ei ce este bine pentru mine, sau care nu acceptă deciziile pe care le iau, am învățat să mă feresc.

Totul în viață pornește de la curaj, un aspect pe care îl putem îmbunătăți continuu și la care recunosc că mai am și eu de lucrat. Lumea are nevoie de mai mulți oameni care să facă ceea ce le place. Noi avem nevoie să facem ceea ce ne place, dar, dacă nu ne dăm nici măcar posibilitatea de a visa că putem mai mult, cum vom reuși să schimbăm ceva? Dacă noi nu credem că merităm ceea ce ne dorim, atunci tot ce vom primi înapoi va fi neputință.

Rămânem blocați în locuri care nu ne plac, făcând lucruri care nu ni se potrivesc, deoarece nu ne dăm șansa să cunoaștem și altceva. Nu suntem capabili să ne asumăm deciziile și alegem calea aparent mai ușoară, de a învinui pe oricine altcineva pentru eșecul unei acțiuni care nici măcar nu a început. Nimeni nu este responsabil pentru fericirea nimănui.

Încetați să îi mai învinovățiți pe ceilalți pentru neputința voastră de a lua decizii. Nu ei sunt responsabili de acțiunile noastre și nici de fericirea noastră. Încetați să priviți la ceilalți și să îi judecați, cu toate că, în adâncul sufletului îi admirați și v-ați dori să le urmați exemplul. Ce vă împiedică? Încetați să învinovățiți viața, soarta ori destinul pentru lucrurile pe care voi nu le faceți. Dacă doriți un responsabil, priviți mai adânc în interiorul vostru. Însă vina nu este un sentiment constructiv, așadar tot ce trebuie să facem este să găsim soluții. Și, din fericire, nu există absolut nicio situație din lumea asta care să nu poată fi rezolvată în cel puțin o modalitate. Cine nu a descoperit-o, înseamnă că nu a căutat suficient de atent.

De cele mai multe ori, din teama de a nu fi judecați, ori de a nu greși, ori de a nu-i supăra pe ceilalți, uităm ceea ce este cel mai important, de fapt: să nu ne supărăm pe noi. Noi ce ne dorim să facem? Suntem mulțumiți de ceea ce am făcut până acum, de ceea ce există în momentul actual în viața noastră? Dacă nu, de ce continuăm? De ce alegem să mergem în continuare pe un drum despre care știm sigur că nu va duce nicăieri? Ni s-a dat posibilitatea de a face alegeri, încă de când există omenirea, iar acesta este unul dintre cele mai mari cadouri pe care îl puteam primi. Cum îl folosim pentru a deveni constant persoana care ne dorim să fim? Tu ce ai făcut astăzi pentru visul tău? Crezi că șansele îți sunt oferite la nesfârșit?

Mesaje Visător prin lume


Citește și: Anul 2018 – anul deciziilor