Dragii mei, astăzi începe o nouă aventură, într-o destinație pe care îmi doream de ceva timp să o vizitez, și anume Malta. Iată că acum a sosit vremea ei, o vreme perfectă, din punctul meu de vedere, cu aproximativ 18 grade Celsius, tocmai bună pentru plimbări lungi și stăduțe mai puțin aglomerate decât în zilele de vară.

Malta mi se pare acea țară care îmbină tare frumos toate elementele pe care eu le iubesc într-o destinație, și anume istorie vastă și extrem de interesantă, peisaje spectaculoase și, desigur, marea de care m-am simțit dintotdeauna extrem de apropiată.

Pornesc, așadar, spre descoperirea acestei insule (de fapt, mai sunt încă două, Gozo și Comino, extrem de frumoase și pe care îmi doresc să le vizitez) și mi-am selectat o serie de informații foarte utile despre locurile cele mai spectaculoase, despre mijloacele de transport și despre gastronomie, despre principalele atracții.

Nu știu pe câte dintre ele voi reuși acum să le vizitez, însă am adăugat pe listă insulele Gozo și Comino, stațiunile Buggiba, Sliema și St. Julian’s, capitala Valletta, pe care intenționez să o descopăr în întregime, Mdina și Rabat, Mellieha, Popey Village, satul pescăresc Marsaxlokk, templele preistorice Hagar Qim și Mnajdra, cel mai înalt punct al insulei, și anume Dingli Cliffs, plaja Golden Bay, Grota Albastră, plaja cu nisip roșu-cărămiziu Ramla Bay, Domul din Mosta, Spinola Bay, Hypogeum, Golful Laguna Albastră, plus câteva clipe de aventură, pentru că îmi doresc să experimentez tiroliana de deasupra mării. 🙂 Unele dintre acestea se află pe Insula Gozo, altele sunt la distanțe mici unele față de celelalte, pentru că întreaga insulă nu se întinde decât pe 300 de kilometri pătrați. Foarte mică, am crede, însă foarte „aglomerată”, pentru că abundă în obiective devenite simboluri naționale.

Dacă aveți sfaturi sau sugestii, nu ezitați să mi le transmiteți printr-un comentariu, căci îmi vor fi tare utile. De asemenea, îmi va fi ultil să aflu și dorințele voastre, dacă nu ați vizitat Malta, și anume ce v-ați dori să aflați și ce v-ar ajuta pentru organizarea unei excursii viitoare. Până la primele impresii, mă puteți urmări pe pagina de Facebook ori pe cea de Instagram, unde voi posta primele fotografii din această excursie, de pe urmele Cavalerilor de Malta. 🙂