Sursa Foto: partysnap.ro

Mihai a trăit timp de 4 ani în California. A studiat la University of California, Los Angeles, motiv care le-a produs tuturor apropiaților un mare prilej de bucurie și mândrie. Totodată, au fost și multe momente în care el a simțit lipsa celor dragi și evenimente la care nu a putut ajunge sau la care nu a avut familia alături. Nu își dorește să înceapă o nouă viață în Statele Unite, vrea ca toate informațiile acumulate pe parcursul anilor de studiu să fie valorificate în România, pentru că vede un mare potențial și își dorește să facă lucruri memorabile pentru țara în care s-a născut.

Pentru a sărbători întoarcerea acasă, el a organizat o petrecere pentru familie și prietenii apropiați, pe care a intitulat-o „Sertar cu amintiri”. Și-a dorit ceva care să îi aducă înapoi, într-un fel, anii petrecuți departe de ei. Plănuia ceva inedit, ceva atât emoționant, cât și amuzant, motiv pentru care a apelat la PartySnap, pentru că acest concept se potrivește perfect cu ceea ce dorește el să facă pentru a însufleți petrecerea. Ce înseamnă PartySnap? Înseamnă o modalitate de a îmbina fotografiile și divertismentul, dar nu este o cabină foto în concepția clasică. PartySnap reprezintă un monitor alb, conectat la un aparat foto, care vine însoțit de un operator, iar participanții la eveniment se pot vedea în respectivul monitor și își pot face fotografii. Ulterior, fotografiilor respective li se pot adăuga diverse obiecte decorative, sau pot fi plasate pe anumite fundaluri. Mihai a pregătit acest eveniment contactând online echipa PartySnap și stabilind împreună tematica petrecerii și fundalurile pe care el și le dorea. Mai exact, toți cei prezenți la eveniment se vor fotografia și i se pot alătura lui Mihai în „sertarul lui cu amintiri”. Pentru că își dorește ca familia să facă parte din toate amintirile sale și să simtă, cumva, că amintirile lor, dar și ale lui, prind viață. Cum anume? Foarte simplu: a selectat 5 dintre cele mai importante momente, atât din perioada petrecută în Statele Unite, când le-a simțit lipsa celor dragi, cât și din România, și s-a gândit să îi provoace pe toți cei prezenți să se fotografieze, pentru a se putea alătura amintirilor lui.

Prima zi de facultate

Cred că este un moment pe care ni-l amintim cu toții și care, pentru fiecare în parte, a însemnat începerea unui nou drum, cel în care ne desprindem de copilărie, de adolescență și începem să devenim adulții care ne dorim să fim. Părinții nu au putut fi alături de el, din cauza distanței, însă a simțit încurajarea lor încă din clipa în care a luat decizia de a studia acolo. Acum dorește ca ei să se alăture acestui moment, tocmai de aceea a ales fotografia în care el apărea în fața universității, ca imagine de fundal, și i-a rugat pe părinții săi să zâmbească la monitorul alb al PartySnap. Nu înțelegeau ei prea bine conceptul de fotodivertisment, însă au fost mai mult decât încântați atunci când au văzut fotografia printată, pentru că imediat s-a întâmplat și acest lucru, fiind imprimată pe loc. Erau chiar ei, acolo, alături de Mihai!

Sursa Foto: partysnap.ro

Sursa Foto: partysnap.ro

Balul bobocilor

Aici este rândul prietenilor să îi fie aproape. O distracție pe cinste părea că avusese loc în acea seară, moment care lui i-a amintit de petrecerile pe care obișnuiau să le facă împreună în apartamentul lui, sau în barul lor de suflet. A ales o recuzită cât mai amuzantă, pentru că, nu-i așa, momentele retrăite sunt poate chiar mai intense decât cele inițiale. Toți au fost amuzați de mustața pe care o primiseră drept „suvenir”, sau de cravata ce părea că nu își găsește locul, sau chiar și de ochelarii care păreau desprinși de prin anii ’80. Tot felul de obiecte au avut rolul de a reda puțin din atmosfera unui bal al bobocilor, așa cum el l-a trăit, dar, mai mult decât atât, au avut rolul de a le aduce zâmbete celor prezenți.

Sursa Foto: partysnap.ro

Sursa Foto: partysnap.ro

Festivitatea de absolvire

Acesta este un moment în care le-a simțit, poate, cel mai mult lipsa părinților. A fost momentul în care toate eforturile lui din cei patru ani de studii s-au concretizat. Așa că a ales o fotografie cu el, îmbrăcat în robă, iar părinții, fotografiindu-se cu PartySnap, i-au putut fi alături. Și îi vor fi alături întotdeauna, pentru că această poză a fost imediat imprimată și a devenit o fotografie magnetică, pentru ca mama să o poată vedea de fiecare dată când pregătește ceva bun pentru cei dragi. Și, cum și prietenii i-au fost alături mereu și s-au bucurat pentru reușitele lui, au făcut împreună o poză de grup, iar apoi au fost toți „decorați” cu robe, exact așa cum Mihai stabilise înainte cu echipa PartySnap.

Crăciunul departe de casă

„Crăciunul se petrece întotdeauna în familie!”, așa învățase Mihai de la părinții săi. Din păcate, în cei 4 ani cât a fost plecat, nu a reușit să ajungă deloc în România și nici părinții lui la el. Chiar dacă evoluția tehnologiei le-a permis să fie alături, prin intermediul rețelelor de socializare, bradul împodobit acasă nu este nicăieri la fel. Mihai a dorit să însuflețească aceste amintiri și să fie alături de părinții săi, în România. Așa că a ales ca decor o poză cu bradul de Crăciun, iar toți trei s-au fotografiat și i s-au alăturat. „Cât de mult a evoluat tehnologia, mamă!”

Petrecerea „Jurnal cu amintiri”

Acesta este momentul când toate amintirile parcă se reunesc și în care toți cei prezenți trebuie să se bucure. Este seara aceea în care te întrebi dacă poate exista vreo alta care să o egaleze. Este seara care are de toate: revederi, emoții, amintiri, nostalgii, bucurii, iar toate acestea se termină cu un mare party. Pentru această seară, Mihai a rezervat ceva cu adevărat special: o fotografie făcută de el în Times Square, pentru că a profitat de puținul timp liber pentru a vizita și New York-ul, acolo unde le dorește tuturor să ajungă măcar o dată în viață. Pentru el a fost un moment copleșitor, a simțit, efectiv, că i se oprește respirația și că nu știe către ce să privească prima dată. Așa că, reunindu-i pe toți cei prezenți la petrecere, au făcut o poză de grup și s-au văzut cu toții în Times Square. Cu ajutorul PartySnap se pot fotografia până la 40 de persoane, astfel că Mihai a reușit să îi cuprindă pe toți în fotografia lui.

Sursa Foto: traveldigg.com

Sursa Foto: traveldigg.com

Mihai a realizat o petrecere completă și le-a provocat celor prezenți emoții și bucurii. Acum este rândul ca PartySnap, cu ajutorul petrecăreților, să ducă distracția la nivel de amintire. Pentru acest lucru, în acea seară s-au realizat atât fotografii clasice, cât și fotografii magnetice, pentru ca toți cei prezenți să poată avea, încă din acea seară, „dovezile” momentelor trăite.

După ce au înțeles cum funcționează și că nu este o cabină foto, cu greu i-a mai putut cineva „dezlipi” pe părinții lui Mihai de ecranul alb. „O poză cu mustață, una cu pălărie, dar ar merge și niște ochelari, nu? Dacă mă gândesc bine, nu-mi stă deloc rău cu ei! Uite, dragule, ce cravată drăguță! Tu nu ai niciuna culoarea aceasta!” Dar și prietenii lui Mihai au fost încântați de toate obiectele virtuale pregătite de el, în colaborare cu PartySnap, pentru fotografiile lor și chiar au organizat un concurs în acea seară, „cea mai reușită transformare”. Așa că și-au testat imaginația și s-au văzut pe ei înșiși în diferite ipostaze: doamne cu mustață, domni în rochii sau cu părul lung, sau chiar au putut încerca diferite nuanțe de păr, diverse accesorii vestimentare. Imaginația și voia bună au fost principalele caracteristici necesare pentru a câștiga concursul. Iar premiul, cum altfel, a fost tot o fotografie magnetică, cea a câștigătorului, oferită tuturor participanților.

Sursa Foto: partysnap.ro

Sursa Foto: partysnap.ro

Și, pentru ca Mihai să împărtășească momentul cu foștii lui colegi din California, a publicat pe Facebook în timp real toate fotografiile realizate în timpul evenimentului. PartySnap a realizat acest lucru, prin setarea contului de Facebook al lui Mihai. Pentru că, nu-i așa, o petrecere reușită este una despre care se vorbește mult timp după, iar petrecerea lui Mihai a depășit limitele geografice și a fost trăită chiar și de prietenii lui din Statele Unite.

Pentru că nu ai cum să nu zâmbești atunci când ești alături de oamenii dragi ție, dar, mai ales, atunci când te vezi pe ecranul alb înconjurat de tot felul de accesorii care îți pot schimba înfățișarea, PartySnap a fost în centrul petrecerii toată seara. De fapt, a fost cel în jurul căruia s-a organizat toată petrecerea, pentru că, mai mult decât fotodivertisment, a fost ca o întoarcere în timp și, cu ajutorul PartySnap, Mihai a dat viață amintirilor, prin intermediul unui fundal verde, care a permis plasarea imediată a celor fotografiați în imaginile stabilite anterior.

O fotografie nu reprezintă niciodată doar atât. Este cheia care deschide sertarul cu amintiri, este cea mai durabilă amintire și cea care învinge, de fiecare dată, lupta cu timpul. Cadourile pe care Mihai le-a oferit celor dragi, prin „modificarea” amintirilor, au fost niște cadouri pe care și le-a oferit sieși, în primul rând. A fost modul lui prin care a ales, de acum înainte, să simtă că i-au fost alături în toate momentele.

Sursa Foto: partysnap.ro

Sursa Foto: partysnap.ro


Articol redactat pentru competiția SuperBlog 2016