Sursa Foto: centernoivas.com.br

De câte ori suntem cu adevărat atenți la traseu, sau doar ne gândim la locul unde vrem să ajungem? De câte ori ne amintim să ne și bucurăm de locurile pe care le vedem, sau să le observăm, cu adevărat? Dacă putem să ne relaxăm în timpul fiecărei deplasări, de ce nu am face acest lucru? De ce să nu apelăm la sistemele care ne pot ajuta să ne bucurăm mai mult de toate activitățile? Șofatul poate fi o plăcere, nu doar o necesitate. Ne poate aduce mai aproape de locurile unde vrem să ajungem, atât fizic, cât și prin bucuria descoperirilor pe care le facem.

Nu cred că este un secret că iubesc călătoriile, că îmi place tot ceea ce o călătorie implică, atât drumul, cât și destinația. Acord la fel de multă importanță tuturor aspectelor și mă asigur, de fiecare dată, că traseul parcurs este la fel de interesant precum călătoria în sine. Plimbările prin țară sunt, întotdeauna, cu mașina. Cum aș putea rata atâtea frumuseți pe care România le are de oferit și pe care, poate, uneori nu le apreciem suficient și nu conștientizăm întreaga lor valoare? Și, pe lângă acest aspect, mai este unul foarte important: iubesc să conduc. Acea stare de libertate atunci când sunt la volan, când simt că eu dețin întreg controlul, nu am descoperit-o nicăieri. Conduc de mai bine de 7 ani și am iubit acest lucru încă din prima clipă. Nu am emoții atunci când sunt la volan, însă cred că aș putea face această activitate mai plăcută, mai sigură și, de ce nu, poate chiar să se desfășoare mai des.

De curând, am descoperit magazinul online Edotec și mi-am schimbat complet percepția în ceea ce privește șofatul, prin intermediul gadgeturilor auto. Tehnologia evoluează și trebuie să ne adaptăm tendințelor, iar acest lucru nu doar pentru a fi „în ton” cu vremurile, ci pentru că toate acestea ne ajută să ne ușurăm activitățile zilnice, să fim mai relaxați. Deși nu pot spune că sunt expertă în domeniu (tehnologia o folosesc, îi înțeleg utilitatea, mă adaptez schimbărilor), nu sunt nici complet străină de acesta și îmi place să fiu informată în permanență.

Cum mie îmi place să mă informez mereu, de ce mașinii mele nu i-ar plăcea? Dacă îi pot crește performanțele doar prin atașarea unor gadgeturi, fără a fi nevoie să o înlocuiesc cu un model mai nou, de ce să nu o fac? De ce să nu o „învăț” și pe ea să facă mai mult decât este proiectată să facă? Pentru acest lucru, vine în ajutorul meu magazinul online Edotec, magazin care a reușit să își creeze un renume la nivel național, fiind magazinul online cu cel mai diversificat stoc de produse In Car Entertainment din România. Cel mai mult mă încântă faptul că lucrează cu peste 150 de unități de service autorizate din întreaga țară, așa că îmi pot monta liniștită direct în orașul meu orice sistem aș achiziționa, fără să necesite o deplasare suplimentară.

Așa că am început să mă documentez, pentru a vedea ce sisteme de navigație auto sunt compatibile cu mașina mea, pentru că este primul lucru pe care l-aș achiziționa și unul dintre cele mai importante, din punctul meu de vedere, alături de o cameră pentru marșarier. Din cele peste 3500 de produse comercializate de Edotec pentru aproape orice tip de mașină, era aproape imposibil să nu găsesc unul care să îmi placă și ca design, dar care să fie și folositor prin întrebuințările pe care le are. Pentru că, așa cum este și firesc, fiecare sistem este conceput pentru un anumit tip de mașină, în funcție de formă, de conectivitate și de partea de software, pentru a forma un întreg ce lucrează împreună cu mașina și caracteristicile ei din fabrică.

Sursa Foto: edotec.ro

Sursa Foto: edotec.ro

Așa am găsit navigația modelul Dynavin N6, care mi-a atras atenția din mai multe motive. În primul rând, ceea ce observi încă de la început, designul. Acesta a fost principalul lucru care mi-a plăcut la ea, iar apoi am citit caracteristicile. M-a încântat faptul că îi pot adăuga o cameră video pentru marșarier, model EDT-CAM56, pentru a vedea pe ecran tot ceea ce eu nu reușesc. Chiar dacă nu am avut incidente până acum și mă declar destul de sigură pe mine și pe situație atunci când sunt la volan, camera pentru marșarier mi se pare extrem de utilă, pentru că acoperă și ceea ce raza ta vizuală nu reușește. Acest lucru sporește siguranța și ne ajută să evităm situații neplăcute sau stresante.

Studiind în continuare, am descoperit existența unui sistem CANBUS pentru integrarea comenzilor de pe volan. Acesta oferă multiple facilități, nu doar folosirea comenzilor de pe volan, așa cum probabil majoritatea am crede. Împreună cu o cameră pentru marșarier, pot vedea pe ecranul navigației afișată traiectoria mașinii, astfel că parcatul ei va deveni, practic, lipsit de orice emoție. Mașina mea deține comenzi pe volan și sunt foarte încântată de ele, însă, dacă aș putea răspunde și la telefon, ar fi minunat! Pentru acest lucru, am nevoie de o funcție de bluetooth, încorporată în acest tip de navigație. Un alt plus, care pentru mine este printre cele mai importante, îl reprezintă sincronizarea agendei telefonice de pe mobil cu dispozitivul, astfel că voi putea vedea direct pe ecranul navigației cine mă apelează sau voi putea accesa agenda telefonului, fără a fi necesar să fiu distrasă pentru a folosi telefonul mobil. Agenda va fi afișată în ordinea alfabetică a contactelor, voi avea secțiune de favorite sau istoricul convorbirilor. Pe lângă toate aceste lucruri, tot prin bluetooth, voi avea posibilitatea de a vedea pe ecranul navigației piesa pe care o ascult, împreună cu denumirea artistului și titlul albumului. Iar pentru funcția audio, posibilitățile sunt numeroase: conexiune USB, radio, sau prin bluetooth, direct din memoria telefonului, prin clonarea acestuia pe ecranul navigației.

Sursa Foto: edotec.ro

Sursa Foto: edotec.ro

Să nu uităm de principala funcție a unei navigații auto, cea la care cu toții ne gândim prima dată, aceea de GPS cu asistență vocală. Cred că un sistem GPS integrat m-ar ajuta să văd mai multe, din două motive. Primul ar fi timpul mai scurt petrecut pe drum și astfel mai mult timp pentru destinație și al doilea ar fi că probabil că aș descoperi rute noi care, de ce nu, să fie chiar surprinzătoare. Uneori vom dori traseul cel mai scurt, alteori pe cel mai liber, sau, cu alte ocazii, ne vom da posibilitatea să fim chiar surprinși de ceea ce vom descoperi. Așa că, indiferent care este scopul nostru, beneficiile sunt clare, deoarece ne poate ajuta atât să evităm aglomerațiile (sau să devină mai plăcut timpul petrecut la volan, atunci când chiar nu se pot evita), sau să descoperim noi rute și, odată cu ele, noi peisaje sau obiective pe care poate că nu le cunoșteam.

Am certitudinea că voi putea folosi cu încredere navigația auto cu cele mai noi hărți iGo primo, cărora le voi putea face update online gratuit, în termen de 30 de zile după prima utilizare. Cu asistență vocală, funcție de selectare a rutei și o mare plăcere pentru călătorii, ce mi-aș putea dori mai mult? Cred că doar timp liber, pentru a mă putea plimba în voie pe meleagurile României.

Sursa Foto: edotec.ro

Sursa Foto: edotec.ro

Printre principalele motive pentru care am ales magazinul online Edotec, asemenea celorlalți clienți, se numără suportul tehnic dedicat, pentru instalare sau orice fel de întrebări privind produsele comercializate. Pentru mine, este foarte important să înțeleg cum funcționează produsele, pentru a le putea utiliza fără niciun fel de probleme. Sper, totuși, să nu fiu un client problematic și să abunde întrebările pe care le pun :). Un alt motiv, care îmi conferă siguranță, este acela că toate produsele comercializate sunt testate în prealabil, așa că știm exact, în momentul achiziționării și, ulterior, al montării, că echipamentele vor funcționa la întreaga lor capacitate. Garanția destul de extinsă, de 24 de luni, pentru mine atestă că produsele sunt sigure, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care clienții aleg Edotec, alături de disponibilitatea lor rapidă, cu livrare gratuită (pentru majoritatea sistemelor) în maxim 2 zile pentru produsele aflate pe stoc.

Cred că un sistem de navigație auto m-ar fi ajutat din mai multe puncte de vedere. În primul rând, pentru confort, un element pe care cu toții îl căutăm, pe lângă faptul că este foarte ușor de acționat. În al doilea rând, pentru ușurarea activităților în ceea ce privește șofatul, indiferent dacă vorbim de un drum până la serviciu sau un drum pentru o vacanță, se poate transforma într-o adevărată relaxare. În al treilea rând, sunt convinsă că aș fi putut vedea aceleași obiective prin unghiuri diferite. Indiferent de ceea ce mi-aș fi dorit, cred că ar fi fost util. Atunci când aș fi vrut să ajung mai repede într-o destinație, aș fi avut parte de ceea ce mi-aș fi dorit, prin mai multe căi. Și, de ce nu, poate că de acum înainte voi face mai multe excursii și voi explora mai mult țara noastră, lucru pe care cred că ar trebui cu toții să îl facem.

Sursa Foto: edotec.ro

Sursa Foto: edotec.ro


Articol redactat pentru competiția SuperBlog 2016