Se întâmplă uneori să simt nevoia să vă împărtășesc lucruri despre mine și nu despre locurile pe care le descopăr. Despre omul care stă în spatele poveștilor, despre convingerile lui, despre visurile lui. Astăzi este unul dintre acele momente. 🙂 O să vă povestesc puțin despre câteva lucruri în care cred, pe care le admir atunci când le descopăr în jurul meu și pe care le susțin.

Cred în dreptate

Sunt o justițiară, aș putea spune, taxez destul de aspru nedreptatea, atât în ceea ce mă privește, cât și dacă observ să se întâmple celor din jurul meu. Dar nici nu cred în dreptatea dusă la extrem, sau în lucrurile făcute (și care îi deranjează pe ceilalți) doar pentru că noi considerăm că suntem îndreptățiți să le facem. Dreptatea mea nu trebuie să depășească limitele dreptății celorlalți, doar încerc, de fiecare dată, să acționez corect față de oamenii din jurul meu.

Cred în evoluție și în dezvoltare

De fapt, acesta este scopul principal al vieții fiecăruia, acela de a deveni, de fiecare dată, cele mai bune variante ale lor. Știu că poate suna clișeic, însă cred cu tărie că toate deciziile pe care le luăm trebuie gândite astfel încât să ne ajute pentru îndeplinirea unui scop mai mare decât o simplă acțiune de moment. Fiecare zi din viața noastră ne poate oferi o lecție, de aceea nu cred în lucruri repetitive, nu cred în rutină, ba din contră, am evitat-o de când mă știu, cum nu cred în păstrarea unei zone de confort, deși, de cele mai multe ori, aceasta poate părea cea mai simplă cale.

Cred în schimbări

Cum putem evolua dacă nu prin schimbare? Dacă nu prin noi situații pe care le avem de înțeles, prin noi experiențe pe care le avem de trăit, prin noi perspective pe care le avem de conștientizat? Cred în schimbări, de orice natură, chiar dacă poate, pe moment, nu le acceptăm în totalitate. În această perioadă a vieții mele, așa cum vă povesteam la începutul anului, sunt într-o etapă în care îmbrățișez schimbările, ba chiar mi le doresc și cred că sunt mai pregătită decât oricând să pot să gestionez noi situații.

Cred în libertate

Îmi place să mă consider un spirit liber, ușor rebel, căruia îi place să trăiască așa cum simte, care face lucrurile care îi provoacă bucurie, care nu se supune întotdeauna unor norme și rigori impuse de alte persoane. Fiecare este stăpân pe deciziile și acțiunile sale și, drept urmare, responsabil pentru tot ceea ce spune sau ce face.

Cred în asumarea responsabilității

Această credință este strâns legată de anterioara. Admir oamenii care își asumă ceea ce sunt, fără a se justifica prea tare în fața celorlalți, care au curajul de a-și recunoaște și susține gândurile, opiniile, acțiunile, indiferent dacă rezultatul acestora este sau nu acela pe care și l-au imaginat. Greșelile nu sunt decât rezultatul acțiunii, ceea ce înseamnă că avem curajul de a merge mai departe, de a produce acele schimbări de care vă vorbeam, de a ieși din zona de confort. Cred că este mult mai benefic pentru noi să facem și greșeli și să învățăm ceva din ele, decât să nu acționăm deloc, tocmai din teama de a nu greși.

Cred în onestitate și în sinceritate

Haideți să începem să fim sinceri cu noi, în primul rând. Pentru a putea deveni ceea ce ne dorim să fim, trebuie să fim conștienți de ceea ce suntem în momentul actual. Și, din fericire, există întotdeauna lucruri de îmbunătățit sau de adăugat. Trebuie să ne cunoaștem capacitățile, de orice natură ar fi ele, ca mai apoi să avem peste ce să adăugăm învățămintele sau experiențele acumulate ori trăite pe parcurs. Și, mai apoi, sinceritatea manifestată față de ceilalți, prin exprimarea propriului adevăr, este una dintre metodele pentru a putea fi fericiți. Vedeți voi, niciodată acțiunile noastre nu ne afectează doar pe noi, întotdeauna vor exista în viața noastră persoane care ne vor ajuta (chiar dacă uneori nici nu realizăm) să ne îndeplinim cele mai importante obiective.

Cred în fericire, așa cum se manifestă ea pentru fiecare

Cred în propria fericire, nu în ideile generalizate despre cum ar trebui ea să arate. Cred în clipele trăite din plin, în momentele în care simți că ceea ce faci are valoare, în lucrurile noi descoperite, în afecțiunea pe care o oferi și în cea pe care o primești, în emoții pe care nu te temi să le trăiești și să le exprimi, în ceea ce natura ne oferă și în forța ei, în simplitate, în pasiune. Aceasta este fericirea pentru mine.

Cred în speranță și în optimism

Cred în zâmbetul de copil care izvorăște din adâncul sufletului nostru, în alegerea de a privi părțile bune ale fiecărui lucru sau eveniment. Pentru că este o alegere, căci, de fiecare dată, orice întâmplare are două perspective, depinde numai de noi pe care alegem să o privim, depinde cum reacționăm și care este atitudinea pe care o abordăm.

Cred în dragoste

Cred în dragostea față de noi înșine, față de natură, față de oamenii din jurul nostru, față de viață, față de tot ceea ce ne înconjoară. Nu am pus niciodată preț pe lucrurile materiale și nici nu m-am atașat de ele, în schimb am învățat să iubesc chiar și ceea ce îmi place mai puțin și să înțeleg că toate au un scop pe care poate că nu îl observăm de la prima vedere.

Cred în echilibru

Nu mă consider un reper în ceea ce privește echilibrul, căci am fost, majoritatea vieții mele, omul extremelor și al lucrurilor împinse până la capăt. Chiar dacă „sfoara” nu s-a rupt niciodată, am realizat că mai bine fac schimbările de care am nevoie de bună voie, fără ca viața să mă pună în situația de a le face, fără a avea alternativă. Echilibrul nu înseamnă să judecăm până nu mai luăm nicio decizie, înseamnă să conștientizăm că lucrurile nu pot fi la infinit doar într-un mod sau în altul, înseamnă să știm când să ne oprim ca, mai apoi, să pornim din nou.

Cred în recunoștință

Nu am fost și nu sunt adepta principiului că ni se cuvin lucruri, din contră, am depus efort pentru tot ceea ce mi-am dorit, m-am implicat pentru obținerea unor rezultate sau pentru îndeplinirea unor dorințe. Sunt, în primul rând, recunoscătoare pentru puterea de a-mi urma visurile și pentru că am reușit, de fiecare dată, să obțin tot ceea ce mi-am propus, însă nu fără a oferi ceva în schimb. Că a fost vorba de timp, de lucruri materiale, ori de lucruri emoționale. Și sunt recunoscătoare persoanelor care au crezut și cred în mine, care mă susțin, care îmi acceptă deciziile, chiar dacă uneori nu sunt de acord cu ele, care mă sprijină, alături de care am colaborat, care mi-au devenit prieteni, pe care viața mi i-a scos în cale, pe care i-am ales, care m-au ales, sau pe care i-am primit, și aici mă refer la familia mea.

Cred în mine

Am învățat să mă exprim liber de când a luat naștere Visător prin lume și, de atunci, simt că mă schimb în fiecare zi. Că devin mai hotărâtă, mai încrezătoare, că am un vis căruia îi dedic din ce în ce mai mult timp. Cred în lucrurile pe care le pot oferi, le pot realiza, le pot învăța și le pot transmite și celorlalți.

Cred în visuri

Îmi place acest domeniu și nu știu neapărat dacă sunt vreun „expert”, însă am învățat, pe parcursul vieții trăite până acum, să găsesc modalitatea de a le urma. Să le permit să ia naștere, să crească, să cred în ele, să accept că fac parte din ceea ce eu sunt și cred. Și cred că se pot îndeplini, dacă le dăm șansa să se îndeplinească. Și dacă nu un visător, atunci cine poate crede mai puternic în urmarea visurilor? 🙂

Acestea au fost primele credințe care mi-au venit în minte atunci când am decis să scriu aceste lucruri. Nu sunt singurele, cum nici ordinea nu relevă vreun top sau vreun clasament. Sunt doar atât, gânduri transmise la ceas de seară, pentru ca voi să cunoașteți mai bine „visătorul” care nu este doar visător prin lume, este visător și în propria lume.


Citește și: Fericirea nu este o întâmplare, este o alegere