Unul dintre planurile pentru anul 2017 a fost să îl încep scriind. Drept urmare, după ce au trecut miezul nopții, dorințele și urările, am luat laptopul și am început să îmi aștern gândurile. La cald, aș putea spune. Pentru că acum simt că am cea mai mare energie și că acum aș putea transmite cel mai bine tot ce îmi doresc pentru anul ce urmează. Dorințe realizabile, pentru care am de gând să muncesc, deoarece cred în îndeplinirea fiecăreia în parte. Pentru că lucrurile care nu sunt materiale nu se pot așterne aici, nu depind în totalitate de mine, iar cei către care se îndreaptă gândurile mele știu foarte bine ce îmi doresc pentru ei și pentru noi, împreună, o să mă îndrept acum către lucrurile fizice, palpabile, pe care știu că le pot realiza, îmi doresc să le realizez și le voi realiza. Am o listă lungă. Pentru că vreau, cu fiecare pas, să fiu mai aproape de îndeplinirea visului meu. Și acesta este să cunosc lumea întreagă. Am început deja să fac acest lucru și nu neapărat prin prisma faptului că am deschis acest blog, care mă îndeamnă să călătoresc mai mult. Îmi plăcea și înainte să călătoresc, însă acum sunt mult mai atentă la toate semnificațiile fiecărei călătorii și sunt mult mai recunoscătoare pentru toate lucrurile de care am parte.

Anul 2016 a fost unul extrem de bun și am de gând să continui pe acest drum. Vreau să fac din 2017 unul și mai bun, cu mult mai multe experiențe, cu mult mai multe trăiri, cu mult mai multe reușite. Pot să fac asta și o voi face. Am planuri diverse, dar toate au în comun un lucru: dezvoltarea, pe toate planurile. Am început anul cu energie și cu mult entuziasm. Mi-am notat atent toate ideile, am început să le dezvolt aici pe unele dintre ele, iar pe cele foarte personale le voi păstra pentru mine. Și, pentru a fi mai mult decât niște idei, pentru a deveni promisiuni, vi le voi împărtăși și vouă.

Dezvoltarea blogului

 

 1. Voi avea grijă ca blogul meu să continue parcursul din 2016, pe același trend ascendent pe care a început

Pentru acest lucru, sunt conștientă că am mult de muncă, îmi asum acest lucru și abia aștept să mă dedic cât de mult pot! Intenționez să postez mult mai des, deja am mai mult exercițiu în ceea ce privește scrisul organizat, așa că planurile mele sunt să postez câte un articol în fiecare zi, de luni până vineri. Timp să am, că de povestit am multe! Aș putea vorbi ore în șir despre fiecare destinație în parte și am trăit experiențe dintre cele mai diverse, pe care abia aștept să vi le împărtășesc și vouă. Și le aștept cu mare nerăbdare și pe cele care vor urma.

 1. Voi diversifica temele articolelor mele și voi dezvolta și sectoare complementare

Un pasionat de călătorii este atent la toate aspectele și trăiește experiențe de toate felurile, nu este doar într-o permanentă fugă după obiective turistice. Experiențele gastronomice, distracția, aventurile, shoppingul, aspectele de beauty și de fashion sunt doar câteva pe care intenționez să le am mai mult în vedere în călătoriile și în articolele următoare.

 1. Mi-am propus să refac articolele vechi, din punctul de vedere al optimizării SEO

Până să îmi dau seama cum ar trebui să scriu pentru a fi indexate mai bine articolele mele, scriam cum simțeam. Continui să fac acest lucru, scriu, de fiecare dată, cu aceeași pasiune și cu aceeași sinceritate, însă am realizat că SEO este un aspect foarte important, care nu trebuie neglijat, pentru a ajunge la cât mai multe persoane mesajele mele. Am început să fac acest lucru cu unele dintre articole, altele au fost scrise de la început corect din punct de vedere SEO, însă cele de la început vor fi atent analizate de către mine în zilele care urmează.

 1. Voi face și video

Este un aspect pe care îl am în vedere de ceva timp, încă nu am avut suficient curaj pentru acest lucru, dar, cum mi-am propus ca anul acesta să îmi înfrunt toate temerile și să ies din zona mea de confort, voi începe să fac video cu prima călătorie efectuată. Aceasta va fi în februarie, după planurile actuale. Nu exclud nici ceva neprevăzut, în ianuarie, deși mi-am propus ca luna ianuarie să fie dedicată scrisului, în principal. Pe lângă articole lungi (îmi place să scriu mult, să ofer multe informații), vor fi pe blogul meu și vloguri, deoarece pot transmite astfel mult mai bine emoțiile de la fața locului și pot arăta mult mai clar frumusețile ce ne așteaptă pe fiecare în parte.

 1. Voi aloca mai mult timp rețelelor de socializare

În anul 2016, cel mai activă am fost pe Facebook, dar și acolo intenționez să postez mai des, să ajung la 10.000 followers până în iunie, când blogul meu va împlini un an. Am neglijat contul de Instagram și intenționez să îi dedic mai mult timp, precum și celorlalte (Youtube, Google+, Linkedin, Pinterest). Acestea sunt strâns legate de punctul următor.

 1. Am în plan să achiziționez un aparat foto performant și să învăț să fac fotografii mai frumoase

Pentru a surprinde exact frumusețea locurilor pe care eu vi le arăt, aparatura este extrem de importantă. Eu am recunoscut-o de fiecare dată, cu partea tehnică nu stau prea bine, însă, cu puțină documentare și cu exercițiu, pot învăța. Așa că următorul lucru pe care intenționez să îl achiziționez este un aparat foto DSLR.

 1. Intenționez să dezvolt proiectul cu bilețele

V-am mai povestit despre pasiunea mea de a face poze cu bilețele motivaționale în fiecare loc vizitat și v-am mai spus și că intenționez să fac un proiect pornind de la această idee, pentru a transmite două mesaje, în același timp. Unul este promovarea locului/ locurilor respective, iar celălalt este importanța călătoriilor pentru fiecare dintre noi. Tot ce îmi pot dori pentru 2017 ar fi cât mai multe bilețele, cât mai multe poze și cât mai multe locuri promovate.

 1. Voi câștiga trofeul SuperBlog

Nu știu dacă anul acesta, nu pot spune de acum dacă voi participa la ediția de primăvară sau la cea de toamnă, pentru intenționez să călătoresc mult și să scriu și mai mult, însă îmi doresc trofeul de când l-am văzut pentru prima dată. Îmi doresc să văd numele meu scris pe el și numele blogului meu. Pentru mine înseamnă o recunoaștere a muncii mele. L-am adăugat pe lista cu dorințe pentru anul acesta, pentru că este o dorință valabilă, indiferent dacă va fi acum sau mai târziu. Sper să fie acum, deoarece nu știu dacă pe viitor timpul îmi va mai permite să mă implic 100% în această competiție. Iar dacă participi, fără maximum de implicare, nu poți avea rezultatele pe care ți le dorești. Am spus-o și o repet, nu voi face un mod de viață din participarea la concursuri, așa că intenționez să mai particip o singură dată, atunci când mă voi simți pe deplin pregătită să câștig trofeul.

 1. Intenționez să organizez concursuri pe blogul meu și să dezvolt proiecte diverse

Am în plan de mai mult timp organizarea de concursuri și vreau ca prin intermediul lor, cititorii blogului meu să aibă ocazia să viziteze locurile frumoase despre care eu povestesc. Probabil că se vor îndrepta către zona de city-breakuri concursurile la care eu mă gândesc, însă nu doar atât, ci voi avea în vedere toate aspectele la care ne gândim atunci când ne planificăm o călătorie.

Intenționez, de asemenea, să dezvolt un proiect împreună cu Mirela, nu voi da mai multe detalii acum, ci atunci când va fi o certitudine. Poate va fi un proiect cu mai mulți bloggeri, poate va fi unul în care vor fi incluși și cititorii, veți afla la momentul potrivit în ce va consta.

Dezvoltare personală

 

 1. Mi-am propus să devin mai organizată

Am început acest lucru odată cu blogul meu, însă vreau să extind acest aspect în toate activitățile. Și mă refer inclusiv la a economisi mai mult, pentru a călători mai mult. Mă refer și la un stil de viață echilibrat, mă refer la niște obiceiuri pe care eu să mi le formez, iar, mai apoi, să mă formeze ele pe mine. Am învățat că fără disciplină nu poți avea lucruri constante. Iar lucrurile de moment rămân doar lucruri de moment (de care ne putem, bineînțeles, bucura), pe mine mă interesează lucrurile care îmi pot forma viitorul și care să facă parte din viitorul meu.

 1. Intenționez să devin un speaker mai bun

Recunosc, am emoții de fiecare dată când urmează să țin un discurs, îmi este mult mai ușor să mă exprim în scris decât verbal. Însă, am observat că îmi pot controla emoțiile, pot fi eu cea care le conduce pe ele și nu invers, așa că mi-ar plăcea să transmit mai mult, iar acest aspect este strâns legat de intenția mea de a face video cât de curând.

 1. Mi-am propus să îmi rezerv mai mult timp pentru citit

Întotdeauna am câte o carte lângă mine sau chiar în geantă, însă, în ultimul timp, am început multe și nu am mai reușit să le termin. Pentru 2016 îmi propusesem să citesc câte una pe săptămână, nu am făcut un bilanț, să văd câte am reușit, dar intenționez să îl fac. Nu a fost o activitate constantă, am avut perioade în care citeam câte o carte pe zi (sau la două zile) și perioade în care începeam și abandonam, din diverse motive. Acum mi-am propus să fiu mai organizată, inclusiv să îmi notez toate titlurile citite de-a lungul anului, pentru a nu face, la sfârșitul lui, un exercițiu de memorie și a încerca să îmi amintesc ce am citit și ce nu. Nu mi-am mai setat un anumit număr de volume, mi-am propus mai multă organizare și, negreșit, câteva pagini citite seara, înainte de somn. Indiferent dacă vor fi 10 sau vor fi 100, important este să fie în fiecare zi.

 1. Plănuiesc să particip la mai multe cursuri, conferințe și evenimente

Anul 2016 a fost unul plin, din acest punct de vedere. Am participat la cursuri din diverse domenii, cele mai multe, recunosc, fiind din domeniul bloggingului, bloggingului de travel mai exact. Însă dezvoltarea nu trebuie să se axeze pe un singur domeniu, pentru că oamenii cu mai multe viziuni, care au în vedere toate aspectele vieții, pot observa mai ușor oportunitățile și pot profita de ele.

Stil de viață

 

 1. Mi-am propus să îmi reiau viața activă

Și aici mă refer strict la sport, activitate care era inclusă zilnic în programul meu. Sala de fitness îmi era a doua casă, însă, în ultimul timp, am neglijat din ce în ce mai mult acest aspect și simt din plin lipsa sportului. Îmi este dor, îmi lipsește rutina unei vieți sănătoase, îmi lipsește energia pe care o aveam la sfârșitul antrenamentului. Îmi lipsește bucuria de a-mi depăși limitele (limite existente în mintea mea), de a-mi doborî recordurile, de fiecare dată.

 1. Alimentație

Nu îmi ridică probleme renunțatul la niciun aliment, în afară de dulciuri. Mi-am dat seama că organismul meu poate funcționa fără ele, însă mintea nu vrea să înțeleagă acest lucru. Așa că, singura variantă pentru a îmbina ceea ce este sănătos cu ceea ce îmi place, este să le reduc, pentru că am acceptat faptul că nu pot renunța la ele. Am ajuns să îmi cunosc organismul și să știu care alimente îi fac bine și care nu, așa că, dacă îmi voi relua activitatea la sală, nu va fi necesar să renunț complet la dulciuri. Dar va fi, în schimb, un meniu echilibrat.

 1. Mi-am propus să mă trezesc mai devreme

Nu mă pot lăuda ca fiind o persoană foarte matinală, programul de la serviciu este cel care mă determină să mă trezesc devreme, însă vreau să o fac și mai devreme, cu cel puțin o oră. Vreau să mă bucur de primele raze ale soarelui, vreau să îmi petrec acest timp doar cu mine, vreau să scriu în timp ce savurez cafeaua. Este cel mai bun mod de a începe ziua, ideile cele mai bune vin dimineața, idei pe care subconștientul nostru le generează în timpul nopții. Mai apoi, în timpul zilei, alte lucruri ne ocupă mintea și ne este, oarecum, blocată creativitatea sau nu va fi folosită la potențialul maxim.

Călătorii

 

 1. Îmi doresc ca anul 2017 să fie unul al experiențelor și al aventurilor

Am un bucket list pentru 2017 care poate părea lung, dar eu îl văd ca fiind foarte scurt, gândindu-mă la toate experiențele pe care le putem trăi într-o viață întreagă. Îmi doresc să mă plimb cu submarinul, cu elicopterul, cu balonul cu aer cald, să fac scuba diving pe o insulă, să înot cu delfini, să fac safari în deșert, să descopăr cămile, elefanți și maimuțe, să iau micul dejun pe apă, în Thailanda, să văd aurora boreală, să merg într-o croazieră de cel puțin o săptămână, să mă dau cu tiroliana deasupra mării, în Malta, să îmi fac un tatuaj cu henna pe mână, în Maroc, să vizitez Disneylandul din Paris, să îmi petrec ziua de naștere la Paris, să întâmpin anul nou pe plajă, să vizitez triburi de băștinași.

 1. Îmi doresc să călătoresc cel puțin o dată pe lună, în România și în afara ei

Exagerez, mi-aș dori o călătorie permanentă, însă trebuie să mă duc și la serviciu și trebuie să îmi rezerv timp și pentru a povesti experiențele trăite. Așa că voi profita de fiecare zi liberă și de fiecare zi de concediu pentru a călători, indiferent cât de lungă sau de scurtă va fi călătoria. După cum știți, am avut escapade și de o zi (vizita la Milano, despre care am povestit), așa că, mai scurtă de atât nu cred că poate fi o călătorie.

Am deja câteva excursii programate, o să vă povestesc mai târziu despre ele, alte locuri pe care le-am vizitat și în care îmi doresc să revin și locuri noi, unele dintre ele pe care le am pe listă de mult timp și în care mi-am dorit dintotdeauna să ajung. Este ciudat, deoarece Parisul, de exemplu, a fost mereu destinația mea preferată și tot timpul m-am simțit extrem de apropiată de acest loc și, totuși, mereu am optat pentru alte destinații. Nu aș ști exact de ce, așa că prefer să consider că încă nu a venit momentul (sper să fie cât mai curând). Deschid, așadar, lista dorințelor mele (europene) cu frumoasa capitală a Franței, care știu că mă așteaptă și că a făcut-o dintotdeauna, unde mi-ar plăcea să îmi petrec ziua de naștere.

Vreau să revin în Budapesta, Praga și Berlin, orașe pe care le-am mai vizitat, însă acum vreau să dedic mai mult timp fiecăruia în parte. Deși sunt adepta excursiilor cu avionul, nu exclud o excursie pe patru roți, în care să vizitez aceste orașe și poate și Polonia, deoarece este o țară care mi-a oferit o adevărată surpriză.

Aveam pe lista pentru 2016 Malta și nu am mai reușit să ajung. Nu am de gând, sub nicio formă, să o ratez anul acesta, sunt fascinată de „bagajul” pe care Malta îl deține, în ceea ce privește istoria. Plus frumusețea peisajelor.

Și dacă tot am deschis lista insulelor, adaug aici și Madeira. Portugalia este o țară fascinantă și insulele în general mi se par minunate așa că o să continui cu o altă destinație exotică, nu insulă, dar tot din Portugalia, Algarve. Am spus de fiecare dată că îmi doresc să revin în Portugalia pentru a vizita Algarve și că o voi face cât de curând. O mai spun o dată, acum o să îmi planific o călătorie mai lungă în Portugalia și o să vizitez și ce nu am reușit prima dată.

Mă îndrept puțin către Italia, unde am vizitat Roma și Milano. Și aici aș putea planifica o călătorie mai lungă, pentru a descoperi mai multe orașe sau zone. Am pe listă zona Toscanei (Florența, Pisa), Coasta Amalfi, Napoli, Veneția, Cinque Terre.

Și dacă tot am ajuns în sudul Europei, mi-ar plăcea o a doua oprire în Grecia (prima va fi în februarie, în Atena), pentru Santorini. Am luat în calcul posibilitatea unui zbor intern, pentru a vizita frumoasa stațiune în timpul călătoriei în Atena, încă nu sunt decisă privind această variantă, pentru că, deși temperaturile vor fi mai ridicate decât la noi, mi-aș dori, totuși, o perioadă ceva mai călduroasă.

Ultima pe lista destinațiilor europene, într-o ordine care nu semnifică și preferințele și prioritățile mele, este Islanda. Îmi doresc tare mult să văd aurora boreală și Laguna Albastră. Aurora boreală se poate observa și din Țările Nordice, eu am vizitat Finlanda în timpul verii și m-am îndrăgostit de Helsinki, așa că nu exclud nici această posibilitate.

Acum îmi voi îndrepta atenția către destinații extra-europene și prima pe listă este Thailanda. Anul care tocmai a trecut am avut tot timpul în gând Thailanda. Asemeni Parisului, este una dintre destinațiile unde mi-am dorit dintotdeauna să ajung. Peisajele, tradițiile, atmosfera, toate mi se par fascinante și, dacă de toate celelalte destinații m-am îndrăgostit atunci când le-am descoperit, de Thailanda mă simt îndrăgostită încă dinainte să o vizitez.

Următorul pe listă este Marocul. Am în plan să vizitez Marrakesh, însă ar fi păcat să ajung aici și să nu descopăr și Fes, Rabat sau Casablanca. Deșertul m-a fascinat dintotdeauna, cred că va avea multe să îmi spună. Și eu să descopăr de la el.

Închei lista cu Statele Unite, despre care, de asemenea, am tot scris și am spus că voi aplica pentru viză cât de curând. Viza este un punct separat pe lista mea cu obiective. Mi-aș dori o excursie de două luni și cred că tot nu ar fi suficient timp, pentru că nu pot spune că îmi doresc mai mult într-un loc. Vreau să văd cât de mult pot și să încep cu New York.

Nu aș putea să nu adaug pe listă și destinații din România, pentru că intenționez ca în anul care vine să o promovez cât de mult pot. Dar România îmi doresc să facă parte dintr-un proiect separat, un proiect mai mare, care să includă destinații din toate regiunile.

Ar putea părea lungă lista, deși am ales doar acele destinații în care îmi doresc foarte mult să ajung, mi-am stabilit câteva obiective. Lista mea este mult mai lungă, am mult mai multe locuri de vizitat și experiențe de trăit. Cred că le voi nota într-un articol separat și le voi bifa, cu aceeași bucurie, pe fiecare dintre ele și voi adăuga, de fiecare dată, altele noi.

 1. Intenționez să promovez România

Îmi este foarte dragă țara noastră și sunt mândră de toate „bijuteriile” naturale pe care le avem, iar pe multe dintre ele nici eu nu le-am descoperit încă. Tocmai de aceea, plănuiesc să dezvolt un proiect pentru promovarea României, deoarece sunt convinsă că înșiși românii nu cunosc tot ce ne oferă țara noastră și că, de cele mai multe ori, mulți dintre noi alegem destinații îndepărtate și uităm să privim în jurul nostru, la ceea ce este cel mai aproape de noi. Mi-ar plăcea ca oamenii să se uite cu mai mare atenție spre locurile unde au copilărit sau unde trăiesc și să descopere cât de frumos este fiecare în parte.

 1. Am în plan o excursie cu părinții

Cred că de la ei am preluat dragostea pentru călătorii, deoarece au fost o constantă în viața lor. Îndepărtate sau apropiate, cu avionul sau cu autocarul, nu exista an în care să nu fie inclusă în planurile lor și o călătorie. Obișnuiam să mergem frecvent prin țară, am fost și în afara ei, cu părinții și cu sora mea, iar anul acesta ar fi frumos să ajungem împreună în locuri în care nu am fost nici noi, nici ei (sora mea mă însoțește, de fiecare dată).

 1. Voi aplica pentru viză pentru Statele Unite

Am mai spus că voi aplica în viitorul apropiat, au trecut 2-3 luni de atunci și nu s-a întâmplat. De fapt, este greșită abordarea, pentru că nu se poate întâmpla de la sine, eu trebuie să acționez. Și cred că a venit momentul, deoarece îmi doresc o călătorie mai lungă și mai îndepărtată, așa cum mai menționat și mai sus.

Familie și prieteni

 

Lucrurile nemateriale, după cum am spus, le voi păstra pentru mine. Pot să vă spun că sunt legate de bunăstarea tuturor persoanelor apropiate mie. Și sunt legate, în special, de timp. De timpul petrecut împreună. Sunt pe listă, probabil că cele mai importante dintre toate, dar, mai mult decât atât, sunt în sufletul meu. Și acolo vor rămâne, profund întipărite.

Bonus: o să lucrez pentru a-mi îndeplini un vis mai mare, acela de a scrie o carte

Nu am introdus în nicio categorie această dorință, deoarece este una mult mai specială pentru mine. Am început cu un blog, pe care vreau să îl cresc cât mai mult și să cresc și eu alături de el. Dar, cel mai mare vis de-al meu este să îmi scriu gândurile în propria carte. Nu știu dacă voi reuși anul acesta, pentru că deja lista obiectivelor este destul de lungă, însă o voi începe, cu siguranță. Și va fi gata atunci când va fi momentul, atunci când eu voi fi pe deplin pregătită.

Toate aceste planuri le voi realiza prin perseverență și prin o foarte bună organizare a timpului. Pentru că vreau să le fac bine pe toate și să le acord aceeași importanță. Pentru că toate aspectele și evenimentele din viața mea mă determină să fiu ceea ce sunt și să construiesc ceea ce îmi doresc. Și, într-un fel, toate sunt conectate între ele și toate converg către îndeplinirea aceluiași scop: aceea de a deveni cea mai bună variantă a mea și de a face lucruri de care să poată beneficia toată lumea.

Am ajuns la finalul listei și tot ce pot spune este că rămâne deschisă. Și că sunt, de fiecare dată, deschisă pentru noi proiecte, pentru noi experiențe. După cum ați observat, am încercat să evit exprimarea „îmi doresc”. Am înlocuit-o cu „intenționez” sau cu „voi face”, deoarece deja mintea mea a primit câteva teme și acum știe că va trebui să găsească modalitățile de a îndeplini toate obiectivele. Spor să avem, cu toții, în noul an, bucurie, energie și perseverență!