Ieri a fost aniversarea blogului meu, Visător prin lume, pe care am sărbătorit-o făcând ceea ce iubesc cel mai tare, și anume călătorind. Am fost turist pentru o zi în Brașov, unul dintre orașele mele de suflet din România. Însă nu lucrul acesta voiam să vi-l spun (nu acum, căci voi reveni cu un articol despre ziua de ieri), ci faptul că am ales să mă bucur mai mult offline și mai puțin online. După acești trei ani, am adunat atât de multe amintiri și de experiențe, încât mă simt un cu totul alt om.

Am înțeles că totul în jurul nostru este în mișcare și că, indiferent dacă alegem să ne oprim, din când în când, lucrurile, odată puse în funcțiune, vor funcționa și fără noi (nu pentru totdeauna, desigur).

Am înțeles că, mai presus de orice frumusețe a naturii și de orice inovație a arhitecturii de află oamenii. Fără ei, locurile ar fi fade, ar fi nu doar pustii, ci și pustiite.

Am înțeles că oricine are momente de incertitudine și că, după fiecare astfel de episod, energia pe care o primești este chiar mai mare decât cea pe care o aveai anterior.

Am înțeles că nu trebuie să căutăm perfecțiune, pentru că nu o să o găsim niciodată. Ci doar ceea ce funcționează pentru noi (și dacă ne înșelăm, avem tot timpul din lume să schimbăm abordarea).

Am învățat de la natură cum să renunți atunci când este cazul, pentru ceva și mai bun (exemplele cele mai puternice sunt „lupta” pe care soarele o „pierde” în fiecare seară, pentru a reveni în glorie a doua zi, dar și felul cum copacii își cedează frunzele toamna, pentru viața care va începe, negreșit, primăvara).

Am învățat mai multă istorie și mai multă geografie decât în toți anii de școală. Și alte lucruri pe care la școală nu ți le spune nimeni (cum să ai încredere în tine, să fii determinat, să ai curaj și credință, să îți urmezi visurile – și nu cum să fii un elev model, care nu știe încotro să o apuce atunci când este pus în fața necesității luării unei decizii).

Am adunat mulțumiri și recunoștință pentru fiecare gând frumos primit, pentru fiecare apreciere, pentru fiecare fotografie în spatele căreia stau alte 100 (și multă răbdare – sau nu 🙂 –  din partea membrilor echipei mele), pentru fiecare sfat care mi-a fost cerut și datorită căruia am simțit că activitatea mea nu este în zadar.

Pentru fiecare vacanță organizată de voi în urma unui articol scris de mine, pentru fiecare moment în care am reușit, într-un fel sau altul, să fiu o sursă de inspirație.

Pentru fiecare experiență transpusă în cuvinte care s-au împletit sub forma a sute de articole.

Dacă ar fi să o iau de la început, tot ce aș schimba ar fi timingul. Aș începe mai devreme.

Și m-aș bucura și mai mult.

Aș zâmbi mai des.

Și aș fi în continuare așa cum sunt. 🙂

Vă mulțumesc și vă îmbrățișez! Vă aștept în continuare pe canalele de Instagram și de Facebook, unde zilele acestea se desfășoară un concurs aniversar, organizat împreună cu prietenii de la Art&Craft.

Visător prin lume

#VisătorÎnȚaraMea

Visător prin lume

#VisătorÎnȚaraMea

 


Citește și: