Dragă Moșule,

Am aproape 30 de ani și încă învăț ce înseamnă să fiu cuminte. Dacă înseamnă să mă încadrez într-un tipar stabilit de societate, probabil că nu sunt. Dacă înseamnă să fiu alături de oamenii din jurul meu, să îi inspir și să le arăt că viața trebuie trăită după propriile reguli și urmându-ți propriul suflet, să știi, Moșule, că încerc să fac acest lucru. Poate că nu am reușit mereu. Poate că uneori mă străduiesc mai mult, alteori mai puțin, însă anul acesta am simțit mai mult decât oricând prezența și conexiunea cu oamenii din jurul meu.

Dacă ar fi să îmi doresc un singur lucru, acela ar fi ca alegerile mele să îmi aducă bucurie și împlinire. Nu am vrut niciodată să fie ușor. Am vrut satisfacții, mândrie de sine, încredere în forțele proprii. Așa că nu îți cer nimic, ci doar îți mulțumesc. Mi-am ales deja drumul, care îmi aduce bucurie: am ales să fiu un copil al lumii.

Dintre toate lucrurile materiale, eu aleg clădirile, catedralele, muzeele, teatrele, ceainăriile. Nu să le iau acasă, ci să le privesc și să mă minunez.

Dintre toate emoțiile din lume, aleg recunoștința. Pentru că ea este singura capabilă să înțeleagă valoarea. Pentru că ea înseamnă că viața îți este plină.

Dintre toți oamenii din viața mea, nu aș renunța la niciunul. Întâlnirea cu fiecare dintre ei a fost o adevărată trăire.

Așa că, dragă Moșule, îți doresc mulți spiriduși care să împartă bucurie în jurul lor. Și care să transforme lumea toată în orașul lui Moș Crăciun.

Cu drag,

Un visător prin lume

P.S.: Dacă te întâlnești cu Moș Nicolae, te rog să îi mulțumești din partea mea.

P.P.S.: Când o să ajungi la toți oamenii din viața mea, o să vezi ce norocoasă sunt. Transmite-le, te rog, că ei sunt motivul bucuriei mele.