De câte ori nu ați auzit cuvintele: „Lumea este mare”? De câte ori nu v-ați confruntat cu realitatea acestui adevăr, dar, într-o formă sau alta, ați descoperit că nu este pe atât de mare pe cât mintea, imaginația, sau experiența ne permit sa realizăm? Este aceeași lume pentru mine, pentru tine, pentru noi toți, văzută prin ochii fiecăruia, percepută prin intermediul sensibilității, afectivității, emoțiilor noastre. Lumea este a noastră, a tuturor, este lucrul pe care îl avem în comun, este locul în care ne proiectăm visurile, locul în care evadăm din realitate și locul în care ne întoarcem de fiecare dată.

Este o lume mare, într-adevăr. O lume pe care o descoperim treptat, dar intens și cu tot ceea ce are de oferit. Este o lume care ne găsește, ne regăsește și ne unește pe toți sub aceeași dorință: de a o descoperi, de la cele mai scăzute, până la cele mai ridicate temperaturi, de la cele mai adânci, până la cele mai înalte puncte, de la cele mai liniștite, până la cele mai agitate zone, singuri, cu prieteni, cu iubiți, cu familii, dar întotdeauna cu mintea și cu sufletul deschise.

Este povestea fiecărei călătorii, care ne aduce mai aproape de noi, de natură, este emoția pe care o trăim de fiecare dată, este sentimentul de libertate, este uimirea față de cele întâlnite, este dorința care ne cere mai mult, după fiecare călătorie. Este despre noi, despre evadare, despre regăsire, despre amintiri, despre momente, despre soare și ploaie, despre valuri și creste, despre ruine și arhitecturi contemporane.

Toate sunt cadoul pe care viața ni-l oferă, pe care istoria l-a păstrat, pe care avem datoria să îl „gustăm” de câte ori avem sau creăm ocazia pentru a o face. Este cel mai frumos tribut adus lumii, acela de a o descoperi! Acela de a porni, de fiecare dată, în căutarea de momente! Pentru că despre asta este vorba, despre acele clipe care devin trăiri și, mai apoi, amintiri. Este vorba despre primul gând, primul pas și prima întâlnire cu un loc nou, care, deși a fost descoperit de atâtea persoane, așteaptă sa fie al nostru, așteaptă să devină unic prin ochii fiecăruia, așteaptă sa devină parte a unei noi povești, a celei mai frumoase povești pe care noi o putem scrie.

Este lumea pe care vreau sa o cunosc în toate formele, modalitățile, perioadele și stările posibile. Este plaja care mă așteaptă să îmi ofere momente de relaxare, sunt cărările care primesc drept tribut pașii mei, sunt orașele care mă îndeamnă să le aflu trecutul și prezentul, sunt construcțiile ce uimesc și care reprezintă memoriile vii ale evoluției noastre, sunt oamenii în căutarea de sine și a înțelepciunii, sunt tradițiile ce oferă unicitate, este arta ce îți trezește admirația, este muzica ce te face sa simți că trăiești, sunt locuitorii dispuși să împartă cu tine ceea ce au mai bun de oferit, și anume spațiul lor, zona lor, lumea lor, istoria lor, amintirile lor.

Este lumea care ne așteaptă pe toți, este lumea care ne oferă cea mai bună recompensă pentru timpul nostru: câștigarea de amintiri. Porniți din zona în care locuiți, sunt convinsă că sunt multe locuri frumoase de văzut pe care poate că nu le știți, sau despre care poate că ați uitat. Începeți cu țara în care v-ați născut, cu siguranță că veți descoperi lucruri minunate! Bucurați-vă de fiecare călătorie, indiferent că durează o zi, o săptămână, sau o lună! Veți fi uimiți de toate descoperirile făcute. Veți privi altfel locuri pe lângă care poate că ați trecut fără să le acordați atenție. Veți fi uimiți de capacitățile voastre de a vă încărca cu emoții. Veți fi încântați de tot ceea ce natura vă oferă. Începeți de astăzi, începeți singuri, începeți alături de cei dragi, începeți! Toate acele locuri frumoase despre care ați citit, auzit, sau pe care vi le-ați imaginat, vă așteaptă! Economisiți resurse și descoperiți alte resurse. Descoperiți emoții, descoperiți o inepuizabilă sursă de energie, regăsiți o imensă putere interioară. Este cel mai frumos cadoul pe care ni-l putem face!

Cred din tot sufletul că cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru noi este să călătorim, cât mai mult, cât mai des, cu cea mai mare bucurie posibilă!