Și, pe cât posibil, unul frumos. 🙂 Nu sunt o persoană cu o gândire tehnică. Îmi place să cred că sunt creativă, uneori dezordonată, destul de pasională și cu o doză peste medie de optimism. Însă pasionată de tehnologie nu am fost niciodată și, deși profit de evoluția ei, încerc să nu îi permit să îmi controleze viața. Uneori mă bucur de lucrurile clasice mai mult decât de orice altceva, cum ar fi, spre exemplu, scrisul de mână – iar unul dintre visurile mele este să îmi achiziționez o mașină de scris.

Acesta este și motivul pentru care nu am renunțat până acum la periuța de dinți clasică, în favoarea uneia electrice. Până acum aproximativ o lună, mai exact, atunci când am devenit posesoarea unei periuțe electrice Philips Sonicare. Fiind prima dată când interacționam cu un astfel de dispozitiv, mi-a fost mult mai ușor să o compar cu cea clasică și să simt diferențele, ușor de sesizat, de altfel. În speranța că vă va fi de folos, o să vă prezint și vouă experiența mea și încep prin a vă spune că și un atehnic ca mine se poate descurca de minune cu ea. Am fost tentată să spun că și un copil, însă ei cred că ne dau lecții la capitolul tehnologie. 🙂

Cei care folosesc deja periuță electrică îi cunosc beneficiile și chiar îi invit să ne împărtășească impresiile lor în comentarii; celor care nu folosesc încă vreau să le spun că periuțele electrice Philips Sonicare asigură un nivel sporit de curățare și îngrijire a dinților (inclusiv interdentară), grație tehnologiei sonice inovatoare, și nu doar atât, ci sunt și delicate cu gingiile, chiar dacă viteza de periere este de 62 de mii de mișcări pe minut. Rezultatele se remarcă încă de la primele utilizări (după ce ne obișnuim cu noua periuță), observând ușor atât acțiunea blândă pe gingie, cât și senzația de curățare a dinților după periaj.

Dar cum a fost trecerea de la periuța clasică la cea electrică?

 

Prima experiență cu periuța electrică Philips Sonicare

 

Nu aș putea spune că a fost chiar dragoste la prima vedere (a se citi testare). Am simțit un ușor disconfort (firesc, de altfel) în primele două zile, care m-a făcut să mă gândesc dacă am luat decizia corectă. Însă, după ce a trecut testul de încredere, periuța s-a dovedit a fi mult mai utilă decât aș fi crezut, iar cel mai important aspect, pentru mine, este faptul că gingiile mele nu sunt deloc afectate, ba din contră – eram obișnuită să folosesc cele mai soft periuțe clasice și, chiar și așa, gingiile mele sensibile aveau de suferit de cele mai multe ori.

Marea surpriză și unul dintre motivele principale pentru care recomand periuța electrică Philips Sonicare tocmai acesta este, că gingiile sunt, de fapt, mai protejate. La acest lucru contribuie și senzorul de presiune integrat care, în cazul în care periajul este prea intens, emite un sunet intermitent, pentru a-ți atrage atenția să reduci intensitatea.

Deja acum pot spune că nu mai suntem la începutul relației, căci, așa cum am menționat la început, a trecut aproape o lună de când o utilizez zilnic. Ba chiar pot afirma că ne-am împrietenit destul de tare și că am renunțat inclusiv la periuța mea din bambus de care nu credeam că mă voi despărți prea curând. 🙂

Am făcut un mic studiu în rândul prietenilor care foloseau deja periuță electrică, încercând să aflu care sunt motivele pentru care ei o utilizează, iar rezultatul a fost unanim: pentru că reușește să curețe mult mai bine dinții decât una clasică. Însă nu am crezut pe deplin acest lucru până când nu l-am observat și eu; ba chiar am remarcat un rezultat similar cu acela al unui periaj realizat la medicul stomatolog: suprafața danturii este mult mai fină, iar senzația de curățare persistă pentru mai mult timp.

Periuță electrică Philips Sonicare

Periuța de dinți electrică Philips Sonicare Protective Clean HX6877/29

 

Periajul corect

Cred că știm cu toții cum se realizează periajul corect, inclusiv în zonele mai greu accesibile, iar periuțele electrice trebuie, de asemenea, să acopere întreaga suprafață a danturii. Diferența este aceea că singura noastră intervenție este să o plimbăm de-a lungul suprafețelor dentare, printr-o mișcare continuă, fără a apăsa prea tare, căci periuța electrică asigură mișcări de periere verticale, întocmai cum recomandă medicii stomatologi. Capătul de periaj trebuie așezat astfel încât perii să atingă simultan atât gingia cât și dinții, pentru că în procesul de curățate este inclusă și gingia.

Periuța Philips Sonicare oferă, în afară de programul clasic de curățare, și unul de albire, dar și unul pentru protecția gingiilor, având durate diferite, între două minute și două minute și jumătate. Preferatul meu este cel de curățare, care asigură perierea câte 30 de secunde pe fiecare jumătate de mandibulă, respectiv maxilar. După fiecare 30 de secunde, periuța face o scurtă pauză, pentru a-ți semnala faptul că trebuie să treci la următoarea zonă, iar, la finalul celor două minute, se va opri singură.

Însă nu doar programele se pot personaliza, ci și intensitatea periajului, selectând din 3 niveluri de intensitate. Acestea sunt concepute pentru o bună sincronizare cu diferite capete de periere și, în funcție de capul atașat, periuța va selecta modul și intensitatea ideale (spre exemplu, la capătul pentru îngrijirea gingiilor, va selecta modul aferent).

Un ultim aspect pe care trebuie să îl avem în vedere în ceea ce privește periajul corect este pasta de dinți, care se recomandă a avea un grad mic de abraziune, fără agenți de spumare, iar cantitatea folosită nu ar trebui să depășească dimensiunea unui bob de mazăre.

Pentru bunăstarea băii și a oglinzii, cel mai indicat este să porniți periuța după ce deja ați poziționat-o pe suprafața danturii. 🙂

Periuță electrică Philips Sonicare

Periuța de dinți electrică Philips Sonicare Protective Clean HX6877/29

 

Ce s-a întâmplat când am revenit la periuța clasică?

Nu, nu mi-am propus să renunț la periuța electrică, însă am vrut să testez cum se simte acum experiența curățării dinților cu cea clasică. Rezultatul: am apăsat mult prea tare pe suprafața gingiilor, într-un mod dezorganizat, provocându-mi răni ușoare, iar senzația de curățare nu a mai fost aceea cu care mă obișnuise periuța electrică. Pe mine a reușit să mă convingă, deși mult timp am refuzat să fac această trecere. Ba chiar m-am întrebat de ce nu am avut încredere în toți cei care mi le-au recomandat, însă oricând putem face o schimbare, nu-i așa? 🙂

 

Periuța Philips Sonicare nu vine singură

Pachetul conține periuța electrică, două capete de periere, o bază de încărcare și un toc pentru transport. Mi-am propus să rețin când am încărcat ultima dată periuța, pentru a verifica exact care este durata bateriei, însă nu am reușit acest lucru; cert este că o încărcare asigură periajul zilnic de până la 2 săptămâni.

Durată de viață limitată are și capătul de periere, lucru firesc, de altfel, însă nu trebuie să reținem când l-am schimbat ultima dată, căci ne va anunța periuța printr-un indicator luminos de pe mâner când este timpul să îl înlocuim.

Tocul este ideal pentru transport, pentru că permite depozitarea periuței și a capetelor într-un mod igienic, fapt care pe mine mă încântă, căci sunt aproape mereu pe drumuri. Încerc să îmi organizez cât mai eficient și cât mai compact bagajul, de aceea mă bucur că o pot depozita și transporta fără a ocupa prea mult spațiu, inclusiv în bagajul de mână.

Periuță electrică Philips Sonicare

Periuța de dinți electrică Philips Sonicare Protective Clean HX6877/29

 

Cadou de 30% din partea Philips la achiziționarea periuței electrice Philips Sonicare Protective Clean HX6877/29

Să nu uităm în ce lună ne aflăm (cea a cadourilor), așa că, dacă aveți nevoie de puțină inspirație în a alege cadoul potrivit pentru cei dragi sau chiar unul pentru voi înșivă, vin cu o veste bună: folosind codul „OANASONICARE” beneficiați de un discount de 30% la achiziționarea periuței electrice Philips Sonicare Protective Clean HX6877/29, până la finalul lunii ianuarie 2020Numai bun pentru a ne ajuta să ne îmbunătățim obiceiurile, nu? 🙂

Periuță electrică Philips Sonicare

Periuța de dinți electrică Philips Sonicare Protective Clean HX6877/29

 

La final, vreau să vă spun să nu uitați că…

Frumusețea și sănătatea fac un duo inseparabil, iar zâmbetul este cel mai frumos accesoriu, de care ne putem îngriji (și) cu ajutorul periuței electrice Philips Sonicare. Haideți să zâmbim mai des, fără să căutăm neapărat motive! 🙂

Oana Grozavu - Visător prin lume

Frumusețea, încrederea și fericirea încep cu un zâmbet 🙂