Exact, departe de lume și de tehnologie, în mijlocul Alpilor, într-un sătuc în care se regăsesc aproximativ 20 de case din lemn. Și numeroase văcuțe oriunde ai privi, care pasc nestingherite întreaga zi. Așa am petrecut una dintre nopțile din Vorarlberg, Austria, undeva la 1000 de metri altitudine, fără semnal la telefon, fără internet, doar noi și natura care ne înconjoară. Și tot ceea ce ea ne poate oferi. Este vorba despre Jagdgasthaus Egender, gazda noastră din Schönenbach, singurul loc de cazare și singurul restaurant, totodată, din zonă.
Această detoxifiere digitală m-a ajutat să mă simt mult mai conectată cu mediul, să mă bucur de cele mai mici lucruri, să mi se pară extraordinar de drăgălașă fiecare văcuță, să apreciez fiecare preparat pe care l-am încercat. Vă voi prezenta astăzi Jagdgasthaus Egender în imagini, un loc pe care l-am îndrăgit încă din prima clipă și care m-a fascinat prin simplitatea și prin puritatea lui.

Drumeția noastră a început în Schetteregg, din regiunea Bregenzerwald

Și, după 5 ore de mers (care ar fi trebuit să fie 3), am ajuns în Schönenbach.

Unul dintre acele locuri care par ireale, pe care nu ai cum să le înțelegi pe deplin decât dacă le vizitezi. Și musai cât mai multe drumeții, pentru a te bucura de tot traseul.

Jagdgasthaus Egender se observă cu ușurință, fiind cea mai înaltă clădire din zonă

Și te așteaptă cu un decor rustic, unde simți că ai evadat, parcă, din timp și din spațiu.

Acesta este rezultatul celor 5 ore de mers prin soare. 🙂

Totul este din lemn, atât în interiorul, cât și în exteriorul clădirii. Am aflat ulterior că nu doar turiștii poposesc aici, ci și localnicii care vin pentru a servi celebrul Kässpätzle, un delicios preparat tradițional austriac.

Am remarcat interiorul simplu decorat, în totalitate din lemn, după cum spuneam.

Și câte un mic detaliu la fiecare colț

Menit să sporească farmecul locului.

Camera noastră a fost amplasată pe colț, așa că ne-am putut bucura în voie de priveliște

Care arăta cam așa 🙂

Cine ar fi crezut că un loc atât de simplu, doar cu strictul necesar, poate fi atât de surprinzător, tocmai prin simplitate?

Dar și prin atenția pentru micile detalii?

Inclusiv baia era din lemn, chiar și parchetul de sub duș.

Și, după o zi plină, seara a venit momentul să testăm preparatele de la Jagdgasthaus Egender.

Tradiționalul Kässpätzle, în stânga jos, adică niște paste tăiate mărunt, cu multă brânză și cu ceapă călită pe deasupra, alături de salată. Și, pentru că nu doar brânza este un produs îndrăgit, ci și vânatul, am testat și acest preparat, alături de cartofi și de dulceață, o combinație foarte interesantă și foarte bună.

Iar priveliștea de care am avut parte la această cină a fost una dintre cele mai frumoase din întreaga excursie.

Nu puteam rata ștrudelul cu mere, desertul tradițional austriac, servit, de această dată, împreună cu înghețată.

Dar și dimineața ne-am bucurat din plin de ospitalitatea gazdelor

Și de un mic dejun apetisant

Pentru a porni cu energie către noi destinații.

Aceasta este Jagdgasthaus Egender, un loc care m-a cucerit definitiv. Să avem noroc, pentru că berea este nelipsită din meniurile austriecilor. 🙂
Citește și:
- O zi pe malul lacului Constanța, în Bregenz, Austria
- Bad Rothenbrunnen în imagini
- Drumeție către Schönenbach în imagini – locul unde se scriu poveștile
- Despre primele două nopți din Austria și hotelul Garni Bodensee din Bregenz
- Produse tradiționale austriece – schnapps și fructe deshidratate, produse de compania Schobel
- Aventuri din Vorarlberg – tur culinar, rătăciri, drumeție prin ploaie
- 5 modalități de a explora lacul Constanța dacă vizitați regiunea Vorarlberg din Austria
Cât de simplu și cât de frumos arată totul!
Daaa, este minunat! 😀