Vi s-a întâmplat vreodată să aveți certitudinea unor lucruri pe care nu le-ați trăit și, totuși, să vi se pară foarte reale, ca și cum cândva au făcut parte din viața voastră? Unele dintre cele mai puternice emoții pe care locurile nedescoperite încă mi le pot trezi sunt cele legate de deșert, ca și cum îi aparțin și el îmi este prieten și confident. Ca și cum ne cunoaștem din alte timpuri și tot ce a lipsit până acum a fost reîntâlnirea. Ce plăcută este nerăbdarea atunci când ceva pe care ți l-ai dorit de mult timp este pe cale să se întâmple! Am plecat în Iordania pentru a afla misterele deșertului, pentru a descoperi Petra, una dintre minunile lumii noi, pentru a pluti pe Marea Moartă și pentru a privi tăcută unele dintre cele mai importante locuri pe care Biblia le menționează – Muntele Nebo, locul de unde Moise a privit spre Țara Făgăduinței și Râul Iordan, unde Mântuitorul a fost botezat.

Nici nu am ajuns pe tărâm iordanian și deja mă gândesc la următoarea vizită, pentru că am o vagă senzație – ceva mai puternică, de fapt – că acesta este doar începutul unei frumoase relații de prietenie pe care o voi crea cu această țară. Îmi doresc, pe cât posibil, să am parte de experiențe autentice, alături de localnici, iar un exemplu în acest sens este Suleiman, un beduin simpatic din deșertul Wadi Rum, care îmi va fi ghid și gazdă la Wadi Rum Starlight Camp, unde ne-a pregătit un cort plin cu stele – mi-am dorit un astfel de cort, să pot vedea constelațiile din pat, să dorm cu ele deasupra capului întreaga noapte.

Aqaba și Marea Roșie, deșertul Wadi Rum, Petra, Marea Moartă, Râul Iordan și Muntele Nebo sunt principalele destinații pe care îmi doresc să le descopăr în Iordania. Vă invit să îmi fiți alături și să urmăriți experiențele mele pe Facebook și pe Instagram, unde voi posta fotografii din fiecare loc pe care îl voi vizita. Dacă aveți sfaturi sau sugestii sau dacă vă doriți să aflați anumite informații, nu ezitați să mi le transmiteți printr-un mesaj!

 


*Sursa foto: pixabay.com