Astăzi o să vă povestesc puțin despre lucrurile pe care le fac atunci când nu călătoresc sau când nu scriu despre călătorii. Îmi plac filmele și îmi plac cărțile, chiar dacă în ultimul timp am cam neglijat ambele aspecte. Așa că am răspuns afirmativ invitației de a viziona la IMAX Cinema City avanpremiera filmului Resident Evil – The Final Chapter, distribuit în România de InterComFilm.

A fost primul meu contact cu Resident Evil și nu oricare dintre producțiile din cadrul acestei serii, ci chiar ultima parte a acesteia. Niciodată nu este prea târziu, nu? 🙂  Filmul are 6 părți și a fost produs după celebrul joc video, devenit cea mai de succes franciză de jocuri video din lume. Sinceră să fiu, înainte de a-l viziona, aveam senzația că imaginile vor fi destul de dure și deja îmi era puțin teamă că nu voi reuși să vizionez toate scenele. Dar, în același timp, eram extrem de curioasă și nu aș fi vrut să ratez vreun moment. Drept urmare, mi-am făcut curaj și m-am lăsat cuprinsă de acțiune, care mi s-a părut una intensă și plină de suspans, deși uneori aș fi putut deduce cum se vor sfârși unele dintre scene.

Tema filmului este legată de apocalipsă – corporația Umbrella, previzionând creșterea populației într-un ritm accelerat și diminuarea resurselor, a decis că doar cei puternici și cu suficientă disponibilitate financiară vor supravițui, respectiv membrii organizației. Iar, pentru toți ceilalți, a fost creat un virus denumit T-virus, care, odată ce intra în contact cu oamenii, îi transforma în zombi.

Acum, întrebarea mea este următoarea: nu cumva apocalipsa va veni ca urmare a acțiunilor noastre? Și nu cumva, la un moment dat în viață, fiecare a trăit propria apocalipsă?

Și, cum de fiecare dată există suținători ai ambelor tabere, și în acest film, chiar un fost membru al organizației a fost cel care a decis să își schimbe poziția și să lupte până la capăt pentru găsirea și eliminarea antidotului. Vorbim aici despre Alice, interpretată de Milla Jovovich, personaj principal al filmului, cea care a fost protagonista celor mai spectaculoase scene.

Acțiunea urmărește traseul plin de obstacole parcurs de Alice, pentru a se întoarce în Stupul din Raccoon City, creat de însăși corporația Umbrella, un spațiu care abundă în tehnică și în tehnologie și care pare desprins din viitor. Totodată, era locul care adăpostea membrii acesteia, criogenizați, pentru a supraviețui apocalipsei și pentru a forma o nouă lume, care să înceapă totul de la zero, care să aibă acces la toate resursele și ai cărei unici conducători să fie.

Resident Evil

Ce mi-a plăcut la film?

După cum probabil că intuiți, rolul lui Alice a fost cel care m-a atras, pentru că am privit mai departe de un personaj și am încercat să fac conexiuni cu lumea reală. Mi-a plăcut modul în care și-a dus la final rolul pe care și-l asumase, acela de salvatoare a omenirii (sau a ce mai rămăsese din ea). Mi-a plăcut să văd o luptătoare, cu un puternic spirit de observație, cu o tenacitate extrem de dezvoltată, o bună coordonatoare, plină de devotament față de obiectivul ei, care nu a renunțat nici măcar știind că viața îi este pusă în pericol la orice pas. Mi-a plăcut modul în care a luptat pentru un obiectiv mult mai mare decât propria viață.

Chiar dacă nu am văzut celelalte părți ale seriei, mi-am dat seama încă de la început care este tema filmului și care este mesajul lui, așa că l-am privit individual, nu ca pe un ultim capitol ce încheie seria Resident Evil. Producătorii și actorii susțin că această parte este cea mai spectaculoasă din întreaga serie, cu cele mai ambițioase cascadorii, foarte apropiată de realitatea jocului. Nu aș ști să vă spun dacă așa este sau nu, pentru că, așa cum am mai zis, nu le-am văzut pe celelalte și nici jocul nu l-am jucat. Probabil că, dacă le voi viziona pe toate, aceasta va fi punctul meu de reper, deoarece este primul impact și cel mai ușor de reținut. Pentru mine, a fost o surpriză. Iar pentru cei care cunosc jocul sau întreaga serie de filme, probabil că va fi o completare și un final care închide cercul aventurilor.

Resident Evil – The Final Chapter s-a lansat în cinema pe 3 februarie, așa că îl puteți oricând viziona. Mie mi-a plăcut, deși am fost ușor sceptică. Încă o dată mi s-a arătat că nu trebuie să îmi formez păreri despre lucrurile pe care nu le cunosc, deoarece, de fiecare dată, ajung să mă surprindă. Vizionare plăcută!

Resident Evil