Aceasta, dragii mei, nu este o poveste. Așa că nu o să vă povestesc astăzi despre relația mea cu marea. Cu Marea Neagră, mai exact. Și nici nu o să vă spun că este o relație care durează de 27 de ani. Exact, de când m-am născut, în fiecare an, ne reînnoim promisiunile. Eu că voi reveni, de fiecare dată, iar ea că mă va aștepta, așa cum o știu: liberă, puternică și independentă, dornică să îndeplinească visuri și să creeze altele. Nu o să vă vorbesc despre mare, pentru că ea însăși o face, mai bine decât oricine. Și o putem auzi de oriunde ne-am afla.

Nu o să vă povestesc despre toate amintirile legate de Marea Neagră pe care le am. Nici măcar nu o să vă menționez că acolo am trăit, alături de oameni dragi mie, unele dintre cele mai frumoase momente. Și că am crescut, practic, alături de ea. Nu am locuit niciodată la mare, dar, cumva, toate planurile și acțiunile dintr-un an întreg erau legate de ea. Da, cam atât așteptam revederea și cam atât de puternică era dorința…

Visator prin lume

Nu vă voi spune despre emoții, dor, bucurie. Despre prima întâlnire, care este la fel de intensă, în fiecare an. Despre drumul care pare că nu se mai termină, despre nerăbdarea de a o zări. Și nici nu vă voi explica cum toate acestea se multiplică și cum îmi fac inima să tresalte la vederea primului apus la mare. Sau atunci când simt adierea vântului care poartă cu el poveștile mele, poveștile tuturor.

Nu vă voi vorbi nici despre plimbările lungi pe plajă – cred că fiecare dintre voi, atunci când ajunge la mare, își dorește să se piardă prin nisipul care te face, parcă, să nu mai deții controlul propriilor picioare, iar ele să devină „motorul” care te poartă până în zare.

Astăzi, o să vă spun ce înseamnă Marea Neagră pentru mine. Este mai mult decât o vacanță, este mai mult decât o evadare, este o parte din mine. O să vă povestesc despre unul dintre cele mai mari visuri ale mele: acela de a petrece o vară întreagă la mare. Exact, o vară întreagă! Una în care ingredientele principale să fie trăirile. Să simt cum reconstruiesc toate amintirile, să am parte de aceleași momente petrecute aici în fiecare an, doar că acum să devin un observator al lor.

Vă puteți imagina ce articole aș scrie într-un loc în care mi-am dorit dintotdeauna să îmi petrec vara? Eu da. 🙂 Le veți îndrăgi, sunt convinsă! Și știți ce cred că va urma? Cred că vă veți lăsa cuceriți. Și că veți alege, asemeni mie, locul perfect unde să puteți să vă îndepliniți visurile. Este vorba despre Hotelul Aurora din Mamaia. Acesta este locul meu de poveste și nu doar datorită faptului că se află în stațiunea mea de suflet, nici măcar datorită faptului că este amplasat la câțiva metri de plajă. Ci pentru că am convingerea că aici m-aș putea simți un turist care… nu este turist. Care va fi tratat de către personalul hotelului cu toată amabilitatea de care are parte un turist, care va simți tot confortul creat de camerele în permanență îmbunătățite, dar care să se simtă ca acasă.

07

Cred că m-aș putea obișnui să mă trezesc în fiecare dimineață la un hotel la mare. Nu, nu cred. Sunt convinsă că aș iubi acest lucru. Vă spun un secret: aș alege să mă bucur, negreșit, la primele ore ale zilei, de răsăritul soarelui. Acela care te îndeamnă să te cauți în depărtare și, mai apoi, să îți întorci privirea cât mai aproape. Și să te descoperi și să te surprinzi, de fiecare dată. Iar, mai apoi, să mă bucur de distracția la piscină. Dimineața, la programul de aqua gym, iar seara, la programul de aqua… look. Exact, să stau și să privesc, bucurându-mă de cele mai dinamice sau chiar romantice ritmuri, este tot ce îmi doresc. Și să mă inspir din toate lucrurile aparent mici, dar care poartă asupra lor o misiune tare dificilă: aceea de a da naștere celor mai puternice emoții.

aquagym2

Vă întreb pe voi, cum aș putea să nu îmi transpun toată bucuria în scris, indiferent dacă aleg să o fac de pe un șezlong, la adăpostul unei umbreluțe, sau că voi descoperi că un restaurant în Mamaia poate fi „pânza tablourilor mele”? Ai ghicit, este vorba despre Restaurantul Aurora, aflat în imediata vecinătate a hotelului, și despre terasa lui, cu vedere la mare. La o mare de idei pe care le aștept, ieșind, parcă, din valuri, aș putea adăuga. Și așa vor fi toate zilele și mă voi bucura și mai mult, de fiecare dată.

Dacă și visul vostru este să aveți parte de confort și servicii de calitate, indiferent dacă visați la un weekend, un sejur, sau chiar la o vară întreagă, la fel ca mine, vă invit să descoperiți acest hotel care este mai mult decât un hotel în Mamaia, este locul în care orice dorință se poate realiza.

Marea Neagră și stațiunea Mamaia m-au văzut mic copil, încercând să fac primii pași și bucurându-mă de o lume mult prea mare. M-au văzut școlar ștrengar, plecat, de fiecare dată, în căutarea de noi aventuri, care s-au transformat, mai apoi, în dorințele adolescentei și au fost urmate de visurile tinerei care încerca să se descopere. Vara mea la Hotel Aurora va fi o nouă promisiune, aceea de a descoperi marea sălbatică și calmă, puternică și docilă, în funcție de ochii care o privesc. Iar eu o voi privi mereu precum o revenire, urmată de noi începuturi.Aurora

Aceasta, dragii mei, nu este o poveste. Este un vis. Pe care îl pot îndeplini la Hotel Aurora Mamaia. Marea este o promisiune, vara este cea care o transformă într-o prioritate, iar Hotelul Aurora este cel care o poate îndeplini.


Articol redactat pentru competiția Spring SuperBlog 2017

Fotografii preluate de pe hotelaurora.ro și din arhiva personală