Sursa Foto: Farmec

Oare câte povești ascunde o cameră de hotel? Câte întâmplări și experiențe aducem cu noi la finalul zilei, când bucuria de a fi descoperit locuri, oameni și tradiții se accentuează atunci când realizezi că te afli într-un loc nou, alături de persoane dragi și că împreună aveți parte de cele mai frumoase trăiri? Să poți să împărtășești toate emoțiile este ca și cum renunți la ele, pe moment, deoarece, într-un fel, nu mai sunt doar ale tale, dar mai apoi le multiplici. Pentru mine, finalul unei zile de vacanță este întotdeauna rezervat discuțiilor lungi, sincere, care au rolul de a mă apropia și mai mult de persoanele dragi.

Am clipit și deodată am zărit-o. Am văzut în fața mea copilăria și adolescența, m-am văzut pe mine, până într-un anumit punct, iar mai apoi am văzut o persoană care întrunește toate calitățile pe care eu le admir și în căutarea cărora am fost toată viața mea. Am zărit-o pe sora mea mai mică, care între timp a devenit sora mai mare, din toate punctele de vedere. Am văzut o persoană care poate transforma chiar un lucru aparent foarte mic într-unul extrem de important. Iar atunci când lucrurile sunt cu adevărat importante, acestea capătă propriile reguli și funcționează întotdeauna așa cum este mai bine pentru ea. Așa este și cazul îngrijirii personale, iar a opta pentru o marcă prietenoasă nu este doar o alegere sau o necesitate, este un respect pe care ni-l purtăm nouă înșine.

Mâinile mele, la finalul unei zile cu drumuri lungi, îmi erau aproape imposibil de recunoscut. Acela a fost unul dintre momentele în care sora mea mi-a transmis un lucru pe care mintea mea îl păstrează viu și care îmi răsună de fiecare dată când mă privesc. Mi-a spus că îngrijirea mâinilor nu este nici opțională, nici periodică. Trebuie să fie constantă. Trebuie să folosim crema pentru mâini și unghii cu Argan nu doar atunci când pielea are nevoie de hidratare, pentru că noi avem, în primul rând, nevoie să ne gândim la îngrijirea ei.

Sursa Foto: Farmec

Sursa Foto: Farmec

„Frumos nu înseamnă și sănătos. Nu este suficient să aibă un aspect plăcut, trebuie să îți dea acea siguranță care să te facă să simți că ești capabil de toate lucrurile pe care ți le-ai propus și chiar mai mult decât atât. Acesta este cel mai important aspect care trebuie avut în vedere, acela că atunci când pielea ta este sănătoasă și emană prospețime, o iubești și te iubești mai mult. Sănătatea și frumusețea formează un cuplu care nu trebuie nicicum despărțit. Iar tu ești responsabil de toate alegerile pe care le faci. Atenția pentru tine nu îți consumă timp, ci îți oferă timp. Îți oferă momente petrecute cu tine, este principala modalitate de a-ți demonstra ție că lucrurile cu adevărat importante încep și se termină cu tine. Iar, mai apoi, se multiplică atunci când le oferi și celorlalți. Îți pot da acum trei exemple de lucruri importante: familia, frumusețea și încrederea. Dacă știi să le cultivi și să ai grijă de fiecare în parte, vei găsi energia, resursele și încrederea necesare pentru a-ți urma toate planurile.”

Obișnuiesc să preiau lucrurile care mi se par utile și încerc și eu să fiu de folos oamenilor din jurul meu. Sfaturi îmi place să dau doar atunci când îmi este cerută părerea, dar încerc să le arăt oamenilor exemplul personal, care este cel mai puternic și funcționează, de fiecare dată. Eu însămi am observat la toți membrii familiei o atenție sporită pentru îngrijirea personală, așa că mi s-a părut firesc să fac și eu același lucru și să aleg o marcă de produse care înțelege ce este important pentru consumatori și familia lor. Îmi place să văd în jurul meu oameni încrezători, așa că încerc să le transmit faptul că încrederea începe și se termină cu noi. Din punctul meu de vedere, părul, tenul, mâinile sunt adevărate bijuterii și așa trebuie tratate. Așa că niciodată nu renunț la timpul petrecut pentru îngrijirea lor, în special cea a părului. Deși a trecut prin multe transformări în perioada adolescenței, acum am descoperit că forma sa naturală este cea care mi se potrivește cea mai bine. Și cea care este exact precum personalitatea mea: energică și plină de viață. Așa că aleg produsele ce conțin Keratină, precum șamponul nutritiv cu Argan și Keratină de la Farmec și nu mă opresc doar la a-l folosi ori de câte ori buclele mele au nevoie de o revigorare.  Nu recomand, însă, folosirea excesivă a niciunui produs de îngrijire, ci utilizarea lor cu moderație, dar, atunci când găsim produsul perfect pentru noi, să devină parte din viața noastră, precum o persoană dragă care este tot timpul alături de noi.

Sursa Foto: Farmec

Sursa Foto: Farmec

Nu știu care este momentul în care rolurile au început să se inverseze, însă acum sora mea mă inspiră precum un înțelept, mă încurajează precum cel mai mare susținător și mă ceartă de parcă ar fi persoana care îmi poartă cea mai mare grijă. Poate chiar mai mult decât aș face-o eu. Nu de puține ori am simțit priviri admirative și dorința de a-mi semăna. Până când a realizat că ea însăși poate fi un exemplu. Și continuă să fie reperul meu, din toate punctele de vedere, pentru că este mai tânără, dar nu și mai mică.


Articol redactat cu prospețime pentru competiția Spring SuperBlog 2017