Toamna nici nu și-a intrat bine în drepturi (e drept că mai este doar o zi până când se va schimba calendaristic anotimpul), că au și început veștile bune pe care le aduce. Mi-a plăcut dintotdeauna acest anotimp, din multe puncte de vedere, iar cel mai nou dintre ele este acela că toate companiile aeriene se întrec în oferte care mai de care mai atrăgătoare.

Astfel, primii care au anunțat reducerile de toamnă sunt Air France și KLM, cu prețuri cu până la 40% mai mici, pentru numeroase destinații intercontinentale și europene (peste 100 de destinații, mai exact). Mereu am privit acest anotimp ca o bună oportunitate pentru a ne face planuri, pentru a demara noi proiecte și, desigur, pentru a organiza noi călătorii. Astfel, până pe 10 septembrie, pe site-urile www.airfrance.ro și www.klm.ro, putem găsi inspirație pentru viitoarele vacanțe, iar gama este una foarte extinsă, pentru că perioada de călătorie este până pe 30 iunie 2019. Însă, dacă avem deja în minte o destinație pe care ne-o dorim de ceva vreme (eu am mai multe, recunosc), acum este momentul să profităm de prețurile reduse.

O să îmi îndrept atenția către zborurile intercontinentale, căci pentru cele europene se găsesc mai des oferte bune și foarte bune, deși nu sunt de neglijat nici acestea și vă dau exemplu zbor dus-întors cu destinația Paris la 129 de euro. Poate că o să spuneți că pe această rută liderii sunt companiile low-cost, care au prețuri ceva mai mici. Însă, recomandarea mea nu se îndreaptă către aceste companii, prin simplul motiv că diferența de tarif nu este foarte mare, dar diferă, în schimb, aeroportul pe care aterizează avionul. Din aeroportul Charles de Gaulle, aeroportul principal care deservește Parisul, se ajunge foarte repede în centrul orașului, fiind disponibile cam toate mijloacele de transport posibile (inclusiv tren și metrou, pe care le prefer, aproape de fiecare dată). În schimb, aeroportul pe care aterizează companiile low-cost, Beauvais, este la aproape 100 de kilometri distanță de oraș, așa că va trebui să mai alocați încă o oră și jumătate (cu puțin noroc, deși eu aș spune 2 ore), pentru a vă deplasa de la și către aeroport. În concluzie, prețul de 129 de euro dus-întors, cu aterizare pe Charles de Gaulle, este unul foarte bun.

Dar, din punctul meu de vedere, acum este momentul să achiziționăm bilete către destinații mai îndepărtate, cum ar fi, spre exemplu, America de Nord și de Sud, Asia, Africa și chiar și zona Caraibelor și cea a Oceanului Indian. De câțiva ani, când îmi conturez planurile pentru noul an, îmi propun, întotdeauna, să aplic pentru viză pentru Statele Unite. Nu am făcut-o încă, dar simt cum se amplifică dorința când descopăr bilete la prețuri foarte bune, cum ar fi acum, spre exemplu, Miami la 485 euro, New York la 529 euro și Los Angeles la 639 euro, iar acestea sunt doar câteva exemple.

Cele mai mici prețuri din această promoție sunt pentru zboruri către Asia, cum ar fi Delhi la 408 euro, Beijing și Shanghai la 439 euro, Mumbai la 479 euro, Bangkok, Hong Kong și Singapore la prețuri care depășesc cu puțin 500 de euro.

Sunt vizate și destinațiile exotice, cum ar fi Punta Cana la 619 euro, ori Martinique și Saint Martin la 659 euro. Aș numi tot exotice și destinațiile din Africa de Sud, iar aici avem Johannesburg la 489 euro, Nairobi la 579 euro, Cape Town la 669 euro și fascinantul Zanzibar la 699 euro.

Am lăsat la final Brazilia, deși ofertele nu se termină aici, pentru că tarifele pe care le găsim în această perioadă pe site-urile Air France și KLM sunt unele extrem de atrăgătoare și mă tentează la fel de tare precum cele din Statele Unite. Acum putem achiziționa bilete către această țară fascinantă la prețuri începând de la 499 euro pentru Sao Paolo și Rio de Janeiro.

Toate exemplele prezentate anterior sunt pentru călătorii dus-întors, cu toate taxele incluse. Voi ce destinații aveți pe listă pentru perioada următoare? Călătorii frumoase vă doresc și, dacă ați identificat destinația visată la un preț atrăgător, poate că ar fi momentul să vă îndepliniți visurile! 🙂


*Sursa foto: KLM