Cu toții ne dorim să facem lucrurile cu un sens. Să le dăm valoare. Să ne îndreptăm în direcțiile potrivite pentru noi, să ne urmăm drumul acela despre care tot spun că trebuie să îl descoperim, să îl înțelegem, să îl acceptăm. Ne dorim să primim mai mult decât lucruri materiale. Să primim un zâmbet, să descoperim împlinirea că am făcut ceva util. Și să oferim în schimb timpul nostru, dedicarea, pasiunea, informațiile și experiența acumulate. Despre aceste lucruri vreau să vă povestesc acum, în timp ce anunț un nou proiect ce se va desfășura pe blog, intitulat „Jurnal de voluntar”.

Este vorba despre un proiect de voluntariat pe care sora mea, Andra, îl va demara zilele următoare și care se va întinde pe durata a 6 săptămâni. Dornică să descopere lumea și să evolueze în toate domeniile, a luat decizia de a pleca în această vară în Grecia. Însă pentru ceva mai mult decât o vacanță, și anume pentru a fi parte activă a vieții de acolo. Pentru a fi înconjurată de copii, pe care să îi învețe limba engleză și cărora să le prezinte frumusețea României. Iar, pentru a susține cele spuse, și-a făcut loc în bagaj și pentru delicioasele produse Romanian Art&Craft, care au devenit adevărați ambasadori ai gusturilor tradiționale românești. Și care reușesc să ducă peste hotare ceea ce România are cel mai de preț, și anume aroma tradițiilor.

Dar să vă povestesc despre ea, înainte de a o descoperi și voi, prin textele ei și prin experiențele trăite. Căci, așa cum poate că ați dedus deja, eu voi fi mesagerul experiențelor pe care le va trăi. Ele devin mai puternice atunci când sunt împărtășite, nu? Și, cine știe, poate că ne vom gândi mai mult la oamenii de lângă noi, poate că vom căuta modalități de a deveni și noi voluntari, de a le oferi din timpul nostru și de a le insufla încredere ori speranță celor care au nevoie de ea. Întotdeauna am susținut că cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru lume este să o descoperim. Iată că există ceva și mai bun decât atât, și anume să ne alăturăm, dezinteresat, cu sufletul deschis, oamenilor care sunt asemenea nouă, care au aceleași bucurii, care poate au aceleași visuri, și care ne acceptă alături de ei.

Deși este mai mică decât mine ca vârstă, Andra a îndeplinit de multe ori rolul de soră mai mare, prin maturitate, prin abilitatea de a observa și analiza lucrurile din viața ei, prin capacitatea de a lua decizii, prin determinarea pe care o manifestă de fiecare dată când simte că ceva este important pentru ea. Acum va trăi o parte din visul meu, acela de a petrece mai mult timp într-o destinație, nu doar zilele pe care o vacanță le implică. Acesta a fost și unul dintre visurile ei, iar acum mi s-a arătat încă o dată că toți suntem capabili să ne îndeplinim dorințele, planurile, visurile, ideile, dacă avem curajul de a le urma.

Sunt foarte entuziasmată de acest proiect și de exemplele pe care le oferă, chiar dacă eu nu voi fi parte activă a lui. Să-i urăm succes Andrei, să aibă parte de experiențe dintre cele mai diverse (sunt convinsă că va fi o vară de neuitat pentru ea) și vă invit să o urmăriți, căci blogul Visător prin lume va fi locul în care ea își va împărtăși trăirile, va transmite mesajele și va povesti cum este viața din Grecia trăită precum un localnic.

La mulțumesc prietenilor de la Romanian Art&Craft pentru că s-au alăturat acestui proiect și sper ca bucuria copiilor atunci când vor gusta dulciurile să fie cel mai frumos cadou de bun-venit pentru Andra. Abia aștept să văd care vor fi reacțiile lor! 🙂