Sursa foto: Swiss Solutions

Traduceri medicale” – este ceea ce Mark vede pe un banner și îi captează întreaga atenție.

Mark lucrează de mult timp la cazul Marei, o tânără ce se luptă cu o renumită companie ce furnizează aparatură medicală, pentru a-și apăra drepturile. Mara a lucrat timp de 5 ani în această companie, până când a fost acuzată de neglijență și, în mod nejustificat, din punctul ei de vedere, și-a pierdut serviciul. Mark este de aceeași părere cu ea, că motivul concedierii nu este fundamentat, de aceea a decis să preia cazul.

Mark este un renumit avocat, considerat unul dintre cei mai buni profesioniști în domeniu. Așa cum el însuși spunea, nu își permite să greșească. Un renume se câștigă greu, iar oamenii apelează la tine doar dacă ești bun. Nu este un mediu în care oricine rezistă, este un mediu pentru triumfători sau triumfători. Eșecurile nu sunt permise. Altfel, nu poți supraviețui.

Sursa foto: Swiss Solutions

Sursa foto: Swiss Solutions

Din când în când, obișnuiește să preia cazurile „de suflet”, cum le numește el. Procese pentru care se implică fără niciun fel de recompense. Nu unele de natură materială, ci doar cele menite să îi aducă mulțumire personală. Așa este și situația Marei. A cunoscut-o în perioada când lucra la acea companie și a decis să o ajute să își recapete renumele. Nu ar vrea ca un asemenea episod nefericit să îi afecteze toată activitatea profesională și să influențeze negativ și decisiv evoluția ei ulterioară. Este o tânără foarte dedicată, o privesc și mă vad pe mine, la începutul carierei!

Compania la care lucra Mara a decis introducerea pe piața din România a unui nou tip de aparatură radiologică. Mara este responsabilă de o bună colaborare cu potențialii clienți, ceea ce a și realizat, timp de 5 ani de zile. Ea era cea care prezenta caracteristicile produselor (identice cu cele din alte țări europene, care au o mai bogată experiență în utilizarea lor) și asigura un permanent dialog cu utilizatorii, după furnizarea produselor. Atât. Asigurarea mentenaței, îndeplinirea caracteristicilor tehnice, sunt sarcini care nu îi reveneau Marei, ea neavând cunoștințe în acest domeniu.

Din păcate, o defecțiune tehnică a condus la diagnosticarea greșită a unui pacient. Această eroare a fost motivul concedierii Marei. Mai mult, compania la care lucra a fost acționată în instanță de către cabinetul care a utilizat respectivul produs, iar angajatorii au întors toate acuzațiile împotriva Marei. Motivul? Așa cum spun ei, o interpretare greșită a unor documente tehnice, ce aveau rolul de a asigura buna funcționalitate a aparatului.

Cum poate Mark dovedi că eroarea nu s-a produs din vina Marei, ci că, de fapt, defectul de fabricație este cauza erorii? Cum poate dovedi că însăși compania este responsabilă de toată greșeala și că întreaga vină îi aparține?

El decide să apeleze la Agenția de traduceri Swiss Solutions. Aprecierea îi este adusă, într-o mare măsură, de persoanele alături de care a ales să lucreze sau să colaboreze. A reușit, în timp, să își creeze o echipă puternică, și de aceea este foarte atent atunci când își alege colaboratorii. Știe că, în 2016, Agenția de traduceri Swiss Solutions s-a clasat pe locul 1 în Top Profit România 2016 pentru activități de traducere scrisă și orală, ceea ce îi conferă un plus de încredere și siguranță. Înseamnă că sunt oameni asemeni mie, care vor să fie mereu pe primul loc!

Sursa Foto: Swiss Solutions

Sursa Foto: Swiss Solutions

Mara știe că, dacă se va dovedi că informațiile transmise clinicii au fost cele corecte, șansele ca ea să dovedească faptul că nu este responsabilă de eroare cresc substanțial. De aceea, a decis să îl însoțească pe Mark la sediul Agenției de traduceri Swiss Solutions din București. Toate emoțiile care parcă se amplificau pe măsură ce ne apropiam, au dispărut de la primul pas, de la prima privire caldă pe care a întâlnit-o și de la primele cuvinte. A simțit că echipa pe care o întâlnea transpune toată energia de care poate beneficia, toate cunoștințele în domeniul medical, dar și lingvistice, pentru a-i oferi în cel mai scurt timp răspunsul de care ea are nevoie. Pentru că simte că rezolvarea de aici va veni. După o lungă perioadă, Mara a învățat să aibă din nou încredere.

După o discuție cu specialiștii, au stabilit că vor furniza toate documentele necesare pentru a traduce specificațiile tehnice ale aparatului respectiv. Toate cărțile tehnice sunt redactate în engleză și, după cum vă puteți imagina, volumul de informații nu este mic și nicidecum lipsit de importanță. De aceea, o traducere exactă a tuturor termenilor este absolut necesară! Și nu doar pentru rezolvarea cazului Marei, ci și pentru a evita alte interpretări greșite sau alte erori care pot afecta grav diagnosticarea pacienților.

Sursa foto: Swiss Solutions

Sursa foto: Swiss Solutions

Agenția de traduceri Swiss Solutions i-a asigurat că vor primi traducerile în termen de 10 zile de la data predării. Promptitudinea este unul dintre atuurile pe care le apreciez întotdeauna!

Dacă ne referim la traduceri medicale, redarea cu exactitate a limbajului de specialitate este extrem de importantă. În cazul Marei, este decisivă pentru stabilirea unui verdict. În cazul companiei la care Mara a lucrat, este esențială în evitarea erorilor ce privesc furnizarea sau utilizarea produselor. În ceea ce privește utilizatorii aparaturii medicale, întregul proces de funcționare depinde de o bună cunoaștere a tuturor termenilor și a caracteristicilor, exact așa cum sunt prezentate. Iar în cazul pacienților, poate depinde însăși evoluția ulterioară a diagnosticului, a tratamentului, sau chiar a vieții.

Procesul va începe în două săptămâni, iar aceste traduceri medicale sunt un element cheie în pregătirea apărării. Singurul lucru pe care Mara îl dorește este să demonstreze că a transmis informațiile întocmai cum le-a primit. În companie nu există un departament specializat în traduceri, caracteristicile produselor sunt trimise din țara de proveniență direct în limba română. De aceea au și ales să solicite cărțile tehnice scrise în limba engleză, pentru a se asigura că vor fi traduse de către traducători nativi și specializați.

Recunosc, zilele scurse au fost un motiv de nervozitate, atât pentru Mara, cât și pentru mine. Bănuiam care va fi rezultatul, dar voiam să avem certitudinea. Voiam să fim invincibili în fața judecătorului. Voiam să evităm ca astfel de situații să producă erori, iar pacienții să aibă siguranța unui diagnostic corect. Este dreptul lor pentru care luptăm, reprezentăm mii de voci.

Sursa Foto: Swiss Solutions

Sursa Foto: Swiss Solutions

Din fericire, Mark a putut consolida cazul, pe baza traducerilor furnizate. Compania medicală a fost obligată să întrerupă activitatea tuturor aparatelor furnizate în România și să le verifice funcționabilitatea. De asemenea, a fost luată decizia de a traduce inclusiv documentele care sunt transmise direct în limba română, pentru că orice greșeală poate fi fatală. „Traducerile medicale sunt vitale pentru toate persoanele implicate!”, au concluzionat reprezentanții companiei.

Sunt foarte mulțumit de colaborarea pe care am avut-o! Domeniul medical nu este singurul în care Swiss Solutions oferă traduceri profesionale, ci și inginerie, marketing, business, IT, juridic și automobilistic. Biroul nostru de avocatură a inclus deja această firmă pe lista colaboratorilor.

Barierele de comunicare au fost depășite de mult, nu este un secret. De asemenea, barierele culturale, lingvistice, teritoriale. Călătorim cu ușurință în orice colț al lumii, preluăm informații de mare precizie de oriunde ar fi ele furnizate și transmitem, la rândul nostru, cele mai bune rezultate pe care le putem da cu informațiile preluate. Produsele furnizate de către diverse companii au depășit aria țării de proveniență. Persoane din ce în ce mai numeroase și din toate domeniile aleg să își desfășoare activitatea în ale țări decât cele natale.

Ce se întâmplă atunci când nu ne este permisă nicio eroare? Atunci când perfecta înțelegere a termenilor, a mesajului este vitală pentru activitatea profesională a unei persoane, a unei companii, sau chiar viața cuiva? Pentru acest lucru, apelăm la traduceri profesioniste și ne dorim să avem garanția că putem colabora cu persoane ce cunosc foarte bine termenii, persoane prompte, dedicate și devotate. Ne dorim, de fiecare dată, profesionalismul pe care Mark l-a descoperit la Agenția de traduceri Swiss Solutions!


Acest articol a fost redactat pentru competiția SuperBlog 2016