Disputat și râvnit de multe popoare de-a lungul anilor, Ierusalim este orașul care a suferit cele mai multe războaie din istorie. Toate, în numele Domnului. Dumnezeul creștinilor, cel al musulmanilor sau cel al evreilor, căci toate cele trei confesiuni revendică partea sa de oraș sau partea sa de istorie. Biserica Sfântului Mormânt, Zidul Plângerii și Moscheea Al-Aqsa sunt principalele simboluri ale celor trei mari religii monoteiste din lume și atrag an de an valuri de credincioși. Însă Ierusalimul nu este doar al creștinilor, al musulmanilor sau al iudeilor. Nu este al turiștilor sau al pelerinilor. Este al tuturor, chiar dacă localnicii au învățat să conviețuiască în urma unor îndelungi suferințe.

Vă doresc vizionare plăcută și vă invit să mă urmăriți în continuare aici, pe blog, pe Instagram, pe Facebook și pe YouTube.

 

Nu uitați să apăsați butonul de subscribe, dar și clopoțelul care vă ajută să primiți notificări de fiecare dată când postez un nou video. Ajută și dacă dați like și share, pentru a mări comunitatea visătorilor. ? Călătorii frumoase vă doresc!


Citește și: