Dacă visați la o primăvară continuă pe tot parcursul anului, la peisaje care par, uneori, desprinse din alte locuri ale universului, dacă iubiți cuvintele melodioase, fructele de mare, oamenii zâmbitori și atmosfera primitoare, atunci Spania este locul potrivit pentru a le descoperi pe toate. Am ales pentru cafeaua de weekendul acesta Tenerife, căci insula rămâne unul dintre locurile mele preferate din întreaga lume.

Ce-i drept, nu zburăm cinci ore doar pentru o cafea, așa că vreau să vă prezint pe scurt ce (mai) putem face pe „insula eternei primăveri”, căci nici vorbă să stăm doar la plajă. Deși, desigur, putem face și acest lucru, îndeosebi în zona de sud, unde stațiunile au fost „înfrumusețate” cu nisip adus de pe continentul african (ca poziție, Tenerife este mai aproape de Africa decât de Europa). Nu vă gândiți că în celelalte părți lipsește nisipul, doar că este de culoare neagră, grație vulcanului încă activ pe care îl posedă insula, Vulcanul Teide.

Nu am zăbovit prea mult la malul mării în aceste locuri, decât pentru o cafea, din când în când, și pentru un smoothie delicios. În rest, am străbătut ținuturile de la nord la sud și de la est la vest și nu m-am oprit la a descoperi drumuri șerpuite, spectaculoase, cu priveliști de vis, nici peisaje în care lava întărită era elementul principal (semn că vulcanul era foarte aproape) și nici nisipul negru atât de fascinant în contrast cu albastrul cerului și cu cel al mării. Nici măcar atunci când am ajuns la peste 2000 de metri altitudine și depășisem pătura de nori care se întindeau sub picioarele mele. Nu, am vrut să explorez și adâncurile. Am descoperit lumea marină atât la suprafață, unde delfini simpatici m-au însoțit o bună parte din croazieră, cât și pe fundul oceanului, la 30 de metri adâncime, dintr-un submarin.

Am închiriat o mașină și dusă am fost, acolo unde mi-au văzut ochii. Și, în cazul în care vă întrebați, drumurile sunt impecabile și au ca bonus niște priveliști de vis. 🙂 Ca o scurtă recapitulare, în afară de o cafea (sau un smoothie), pe insulă putem explora viața marină și sporturile dedicate (inclusiv croazieră și plimbare cu submarinul galben), putem face plajă și să ne scufundăm în apele Atlanticului (iarna este posibil să fie destul de reci, cred că toamna este anotimpul perfect pentru acest lucru), putem escalada Vulcanul Teide sau îl putem doar observa de la distanță. Masca este un drum pe care musai trebuie să îl descoperim, un Transfăgărășan vecin cu oceanul. Santa Cruz de Tenerife, capitala insulei, ne oferă plaje frumoase sau, destul de aproape, cea mai renumită cu nisip negru, Playa Jardin. Ne putem plimba oriunde, căci vom găsi, cu siguranță, priveliști care ne vor tăia răsuflarea. Sau ne putem spori nivelul de adrenalină la un parc acvatic, activitate la care eu am renunțat.

Și, desigur, să nu uităm de gastronomia spaniolă delicioasă de care ne putem bucura din plin și în Tenerife, mai exact, de paella (preferata mea), acompaniată de un pahar mare de sangria, căci seara cafeaua lasă locul altor băuturi. Enjoy! 🙂

Tenerife

Playa Jardin, Tenerife

Santa Cruz de Tenerife

Tenerife

Parcul Național Teide, Tenerife

Tenerife

Masca, Tenerife

Las Americas, Tenerife

Croazieră pe Oceanul Atlantic

Croazieră pe Oceanul Atlantic, Tenerife

Plimbare cu submarinul în Tenerife

Plimbare cu submarinul în Tenerife

Vulcanul Teide, Tenerife

Deasupra norilor, Tenerife

Tenerife

Paella 🙂

Tenerife

Tenerife

 


Citește și: