Este miercuri și am revenit cu cele mai sugestive imagini din călătoriile mele, reunite în secțiunea „Destinații în imagini”. Astăzi vă voi prezenta o nouă latură a Atenei, pe lângă cea istorică, și anume gastronomia, pe care am îndrăgit-o din prima și, deși nu îmi propusesem neapărat acest lucru, pot spune că în zilele petrecute aici am făcut și un tur culinar al orașului.
Fiind oraș cu deschidere la mare, preparatele din pește proaspăt și fructele de mare sunt foarte apreciate, lucru care mie mi-a plăcut, deoarece fructele de mare sunt printre preferatele mele. Așa că am ales să mă bucur de ele fix lângă mare și nu în Portul Pireu, ci într-o altă zonă care mi-a fost recomandată de un șofer de Uber, Flisvos Marina. Aceasta este o zonă privată de lângă mare, cu numeroase localuri, unde am venit de mai multe ori în timpul călătoriei mele.
În Atena am întâlnit portocali pe aproape toate străzile…
Drept urmare, freshurile de portocale erau foarte apreciate, ba chiar am gustat una direct de pe stradă (nu am cules-o din copac, am profitat de cele deja căzute).
Așa arată Flisvos Marina, sau, mai bine zis, o parte din această zonă.
Se află și aici un mic port, nu la fel de mare ca Portul Pireu, însă mult mai liniștit.
Welcome! 🙂 Am găsit un local drăguț pe TripAdvisor
Care arată cam așa, cu un decor foarte pitoresc.
Iar preparatele… delicioase! Am gustat salată de crab…
…creveți și baby caracatiță…
…scoici…
…și din nou scoici, dar vii, de data aceasta, care sunt foarte fine, însă se simțea gustul de mare, ceea ce pe mine nu m-a încântat în mod deosebit. Nu pot spune că îmi plac sau îmi displac, așa că voi mai face o încercare. 🙂
Desertul, de fiecare dată, l-am primit din partea casei, indiferent că era desertul zilei, iaurt grecesc cu dulceață sau platouri cu fructe.
Iaurt înghețat, cu diverse toppinguri, descoperit tot în Flisvos Marina.
Aici priveam către ornamente, la un alt local.
Adică acestea, pentru că era un carnaval în perioada în care am vizitat eu Atena, iar astfel de ornamente împodobeau toate localurile, inclusiv oamenii erau costumați.
Printre preparatele specifice Atenei (și Greciei, în general), se află aceste foitaje cu brânză feta…
…decorate cu miere și cu susan.
Cea mai bună caracatiță pe care am mâncat-o vreodată.
Și băutura specifică Greciei, Ouzo.
Am descoperit și magazine sau localuri de genul acesta, pline de mezeluri.
Din nou desert, celebrul iaurt grecesc, cu dulceață de morcov.
Aceasta este cel mai frumos loc în care am luat micul dejun, pe muntele Lycabettus, de unde m-am putut bucura de priveliștea întregului oraș.
Acesta a fost turul culinar al Atenei, pentru că, pe lângă obiective turistice, peisaje, istorie, tradiții, acest oraș și întreg poporul se pot mândri cu niște preparate tradiționale delicioase și recunoscute în întreaga lume. Voi reveni, cu siguranță, în Grecia, pentru că îmi doresc să descopăr multe alte zone, iar prima destinație de pe lista mea este Santorini. Enjoy! 🙂
Citește și: