De cele mai multe ori am ales destinațiile pe care urma să le descopăr în funcție de un singur criteriu: felul în care acel loc mă cheamă. Relația pe care o stabilesc cu el dinainte să îl descopăr, emoțiile pe care le trăiesc atunci când mă proiectez pe străzile orașelor, bucuria pe care o simt știind că sunt pe cale să îmi îndeplinesc o nouă dorință. Uneori, din prea multă visare, mă îndepărtam de la respectivele destinații și ajungeam în altele, nu mai puțin frumoase, dar asupra cărora reușeam să mă hotărăsc mai repede. Cazul Thailandei este unul special și o să vă povestesc puțin despre el, pentru că, deși articolul de astăzi este destinat experienței drumului – unul nu foarte scurt, de altfel –, parcurs la bordul aeronavelor Qatar Airways, consider că pot fi tratate împreună cele două aspecte, căci amândouă contribuie la imaginea generală a vacanței.

 

Un vis împlinit – Tara Zâmbetelor

 

Thailanda, sau gândul de a vizita Thailanda, m-a însoțit încă din momentul în care am tastat primul cuvânt pe blogul meu. Mi-a „răsărit” de nicăieri această idee și, de atunci, am continuat să tresalt de fiecare dată când îmi trecea prin minte. Cumva, am considerat că nu este momentul Thailandei. Nu știu exact care a fost raționamentul în urma căruia am ajuns la această concluzie, însă între timp, am înțeles ceea ce acum susțin cu mare tărie, și anume că, pe lângă dorințe, avem și capacitatea de a le îndeplini, însă ezitarea nu ajută deloc în acest proces.

Așa că, total opus față de felul meu de a acționa anterior, în momentul în care Qatar Airways a anunțat promoții la începutul anului – considerabile, căci un zbor București-Phuket și retur, cu bagaj de cală de 30 kg inclus, a fost 408 euro –, am achiziționat biletele mult visate. Urma să plec, în două luni, în Thailanda, aveam să descopăr, în sfârșit, locul pe care mi l-am dorit poate cel mai mult (alături de Paris) și care știam că se va transforma într-un adevărat eveniment – eram conștientă că nu voi lăsa nimic la voia întâmplării. Însă ceea ce a urmat a fost de departe mult mai intens decât aș fi crezut. Întreaga vacanță s-a bazat pe răsturnări de situații și pe adaptarea planurilor pe parcurs, iar lucrul cel mai „curios” a fost acela că le-am acceptat cu mare seninătate – în alte condiții, m-aș fi panicat teribil dacă lucrurile nu ieșeau așa cum le-am planificat eu.

Vacanța în Thailanda avea să devină cea mai complexă excursie de până acum. Spun acest lucru pentru că a adus cu sine nu doar numeroase experiențe, ci și modalități diferite de a aborda anumite situații. Am considerat-o vacanța unor noi începuturi, pentru că știam sigur că îmi vor fi modificate percepțiile în urma ei. A fost pentru prima dată când am călătorit în Asia de Sud-Est, descoperind un popor și o cultură atât de diferite de cele europene, încât în fiecare zi eram fascinată de tot ceea ce aflam. Am zburat pentru prima dată la bordul aeronavelor Qatar Airways și, așa cum finalul avea să îmi arate, și pentru prima dată în cabina business. Am încetat, pentru prima dată în viață – deși am spus de multe ori că o voi face –, să fiu într-o goană nebună după obiectivele turistice și m-am bucurat de activități puține, dar trăite din plin. Am cunoscut mai mulți oameni decât în toate vacanțele adunate, am interacționat mai mult decât oricând, am fost din ce în ce mai surprinsă de amabilitatea localnicilor. Ba chiar am luat cea mai rapidă decizie din viața mea și, în timp ce mă îndreptam către oficiul de check-in, în aeroportul din Singapore, am decis să revin în Thailanda și mi-am achiziționat pe loc biletele. Și a însemnat și ieșirea din zona de confort și realizarea unor materiale despre care am considerat mereu că nu îmi sunt potrivite – mă refer aici la video, de care m-am temut dintotdeauna; am tot promis că vă voi arăta în curând întreaga experiență filmată, tot ce vă rog este să aveți puțină răbdare, pentru că am pregătit momentul astfel încât să coincidă cu un altul foarte important pentru mine.

Am simțit consistența timpului și l-am lăsat să curgă în voia lui, fără să îmi mai doresc să „alerg” mai repede decât el, iar tot ce a urmat au fost surprize după surprize și rezolvări mai frumoase decât aș fi crezut.

Big Buddha, Phuket

Phuket, Thailanda

The Nature Phuket

Phuket, Thailanda

Freedom Beach Phuket

Phuket, Thailanda

Chiang Mai, Thailanda

Chiang Mai, Thailanda

Chiang Mai, Thailanda

Chiang Mai, Thailanda

Chiang Mai, Thailanda

Chiang Mai, Thailanda

Bangkok, Thailanda

Bangkok, Thailanda

Bangkok, Thailanda

Bangkok, Thailanda

Bangkok, Thailanda

Bangkok, Thailanda

 

Totul a început pe Aeroportul Internațional Henri Coandă

 

Să ne întoarcem în luna martie, când în România aerul rece de iarnă își revendica supremația, căci primăvara sosise doar calendaristic, însă nu avea suficientă forță pentru a încălzi străzile Bucureștiului. Eu mă pregăteam să mă îmbarc la bordul unui Airbus A320, cu primă destinație capitala Qatarului, Doha. Din România nu sunt încă zboruri directe către Asia de Sud-Est, așa că, indiferent care ar fi destinația, călătoria va avea cel puțin o escală.

Știam că una dintre cele mai bune opțiuni către această zonă este compania Qatar Airways, iar realitatea s-a dovedit a fi așa cum mă așteptam. Drept urmare, am avut un tranzit de câteva ore în Doha, fapt ce mi-a permit să descopăr orașul prin intermediul unui tur realizat de compania aeriană, în parteneriat cu Autoritatea Turistică a Qatarului. V-am povestit aici despre această posibilitate de petrecere a timpului și urmează să vă relatez și experiența de la retur, atunci când am ales o escală ceva mai mare, pentru a beneficia de o noapte de cazare oferită tot de Qatar Airways – așa am putut descoperi orașul și pe timp de zi; în momentul în care am rezervat acest serviciu, nu se percepea nicio taxă suplimentară, iar hotelul ales de mine a fost Hilton Doha. Pentru mai multe informații și pentru tipurile de tururi care pot fi achiziționate sau pachetele care includ și cazare, nu ezitați să consultați site-ul www.qatarairways.com.

Qatar Airways

Pregătită de îmbarcare, cu „recuzita” pe care aș fi găsit-o și în Thailanda 🙂

 

Zborul la cabina economică

 

Biletele promoționale achiziționate de mine au fost la cabina economică a celei care a fost desemnată în anul 2017 drept cea mai bună companie aeriană din lume, așa că serviciile oferite pe parcursul întregului zbor nu mi-au înșelat așteptările. Un aspect foarte important pentru mine este confortul sau, mai bine spus, distanța dintre scaune, fiind o persoană înaltă; nu am simțit disconfort în nicio clipă în timpul acestui zbor.

Zborul București-Doha s-a desfășurat într-o aeronavă Airbus A320 și a durat aproximativ 5 ore, iar cel din Doha către Phuket a durat puțin peste 7 ore, desfășurându-se într-o aeronavă Boeing 787 Dreamliner. În ambele situații, meniul a fost bazat pe preparate calde, adaptat momentului zilei în care ne aflam, dar și preferințelor călătorilor, respectiv și opțiuni vegetariene.

Ambele aeronave au fost foarte curate, un alt aspect pe care l-am apreciat foarte tare. Pe zborul mai lung erau oferite la bord inclusiv servicii de internet, contra cost – exista și o variantă gratuită, de 30 de minute –, iar divertismentul asigurat de panourile din scaune este exact ceea ce ai nevoie pentru a nu simți trecerea timpului – atunci când nu dormi, evident. 🙂 Ne este oferită o varietate de filme inclusiv producții noi și foarte bune, premiate recent la Oscar sau la festivalurile dedicate.

Qatar Airways

La bordul unui Airbus A320 al companiei Qatar Airways, cabina economică

Qatar Airways

La bordul unui Airbus A320 al companiei Qatar Airways, cabina economică

 

Aeroportul Hamad din Doha este un adevărat obiectiv turistic

 

Deși nu am petrecut prea mult timp în aeroport, căci, așa cum am spus, am vizitat orașul, am reușit să înțeleg de ce este una dintre mândriile locuitorilor din Qatar. Inaugurat în anul 2014, acest spațiu este gândit și proiectat astfel încât să ofere experiențe cât mai plăcute turiștilor care îl tranzitează – iar unul dintre cele mai importante aspecte este amplasamentul la doar câțiva kilometri de oraș, facilitând, astfel, descoperirea Dohăi în timpul escalelor.

Dacă, însă, nu doriți să părăsiți aeroportul, nu trebuie să vă faceți griji, căci în interiorul lui veți găsi, cu siguranță, activități potrivite fiecărei vârste sau preferințe. Ba chiar putem uita de vârstă în fața deja celebrului urs care va fi surprins, cu siguranță, în fotografiile fiecărui turist. Am profitat de timpul rămas până la îmbarcare pentru a ne plimba prin magazine, ne-am așezat la o cafenea aflată în apropierea oficiului Autorității Turistice a Qatarului înainte de a porni în turul orașului, am circulat cu vagonul din interior atunci când trebuia să ajungem la poarta de unde avea loc îmbarcarea. Așa cum am spus, timpul petrecut aici a fost unul scurt, de fiecare dată, însă imaginea generală este aceea a unui spațiu aerisit, unde nu se simt miile de turiști care îl tranzitează zilnic – aeroportul este proiectat pentru a deservi 30 de milioane de turiști anual.

Qatar Airways

Aeroportul Hamad din Doha

Qatar Airways

Aeroportul Hamad din Doha

Qatar Airways

Aeroportul Hamad din Doha

 

Cea mai frumoasă surpriză a excursiei – upgrade la cabina business

 

Finalul excursiei noastre a adus și cea mai frumoasă dintre surprizele de care am avut parte pe parcursul ei, și anume upgrade la cabina business pentru toți trei, pe ruta Phuket-Doha, la bordul unei aeronave Boeing 787 Dreamliner. O altă premieră, așa cum am mai spus, una care a fost o adevărată experiență. Dacă zborul la cabina economică mi s-a părut unul foarte plăcut, atunci imaginați-vă confortul pe care clasa business îl aduce cu sine. Iar aici nu mă refer doar la spațiu, ci și la serviciile care nu se termină în momentul aterizării, ci continuă chiar și pe pistă, acolo unde ești condus către terminal cu o mașină separată de cea în care călătoresc pasagerii de la clasa economică.

Scaunul electric care se transformă în pat este cea mai comodă variantă de a călători, îndeosebi pe distanțe lungi. Nu doar că poți dormi întins la 180 de grade sau că poți urmări filme (pe un ecran mai mare) – există o opțiune a scaunului prin care este ridicat undeva la 45 de grade pentru a putea privi ecranul –, dar și turbulențele se resimt altfel sau aproape deloc – chiar și centura de siguranță este dotată cu airbag.

Meniul, servirea și serviciile sunt și ele diferite. În momentul îmbarcării, ești întâmpinat cu un pahar dintr-o băutură aleasă de tine. Ulterior, pe o față de masă albă, alături de o lumânare, îți sunt servite preparatele preferate, iar opțiunile nu sunt puține. Pe tot parcursul zborului, însoțitorii de zbor se preocupă în permanență de confortul tău și își doresc să îți ofere o călătorie cât mai plăcută – sunt mai mulți însoțitori decât la cabina economică. Chiar și toaleta este ceva mai mare și este dotată cu accesorii necesare igienei și cu produse Rituals, preferatele mele în materie de cosmetice. Și toate acestea, desigur, completate de îmbarcarea și de coborârea prioritare.

Despre îmbarcare nu am prea multe de spus, pentru că surpriza ne-a fost oferită în momentul scanării biletului la poartă și, cu puțin noroc, nu am fost ultimii pasageri care au urcat în aeronavă – biletele inițiale erau la zona a treia, așa că am avut ceva de așteptat.

Nu doar în interiorul avionului m-am simțit răsfățată, ci și privind pe geam, pentru că m-am bucurat de cel mai frumos moment al zilei, apusul, la peste 10 mii de metri altitudine. Cumva, cele 7 ore au trecut mai repede decât mi-aș fi imaginat și, poate, într-o oarecare măsură, dorit. Și acum, după această experiență, cum să nu îmi doresc să călătoresc în continuare la cabina business, și nu oricum, ci la bordul unei aeronave Qatar Airways, care a primit premiul pentru compania aeriană cu cea mai bună clasă business în anul 2016? 🙂

Qatar Airways

La bordul unui Boeing 787 Dreamliner al companiei Qatar Airways, cabina business

Qatar Airways

La bordul unui Boeing 787 Dreamliner al companiei Qatar Airways, cabina business

Qatar Airways

La bordul unui Boeing 787 Dreamliner al companiei Qatar Airways, cabina business

Qatar Airways

La bordul unui Boeing 787 Dreamliner al companiei Qatar Airways, cabina business

Qatar Airways

La bordul unui Boeing 787 Dreamliner al companiei Qatar Airways, cabina business

Qatar Airways

La bordul unui Boeing 787 Dreamliner al companiei Qatar Airways, cabina business

Qatar Airways

La bordul unui Boeing 787 Dreamliner al companiei Qatar Airways, cabina business

Qatar Airways

La bordul unui Boeing 787 Dreamliner al companiei Qatar Airways, cabina business

Qatar Airways

La bordul unui Boeing 787 Dreamliner al companiei Qatar Airways, cabina business

 

Promoții Qatar Airways până pe 12 mai

 

În momentul în care eu scriam acest articol, am aflat o veste care sper să fie la fel de bună pentru voi cum este și pentru mine. Qatar Airways are din nou prețuri promoționale către numeroase destinații, la cabina economică, inclusiv către Thailanda, pentru minimum două persoane incluse pe aceeași rezervare. Perioada de călătorie este cuprinsă în intervalul iunie 2019 – martie 2020, deci vă puteți plănui de acum o excursie exotică pentru această iarnă, exact când începe sezonul uscat în Thailanda.

 

Deja simt că am creat o relație cu aceste locuri pe care îmi doresc să le revăd cât de curând, iar acum vreau să explorez cât mai mult din Sud-Estul Asiei. Însă dilema mea este ce să aleg pentru următoarea destinație: Bali sau Maldive? 🙂 Călătorii frumoase vă doresc!

 


*Acest articol nu a fost realizat în urma vreunei colaborări, ci se bazează strict pe experiența plăcută pe care eu am avut-o cu această companie aeriană. Voi opta pentru serviciile Qatar Airways pentru a descoperi și alte țări din această regiune și nu numai, căci destinațiile deservite sunt nu mai puțin de 150, de pe teritoriile a șase continente.


Citește și: