„Mai sunt 30 de kilometri până în Giurgiu, ce bine că voi trece frontiera pe lumină! Dar, ce este zgomotul acesta? Nu cumva… e pană!” — așa mi-am amintit că orice drum pe care îl parcurg, oricât de scurt ar fi, atrage în jurul lui evenimente care pot fi încadrate în categoria „peripeții din vacanțe”, așa că o asigurare de călătorie este unul dintre lucrurile care nu îmi lipsesc vreodată din bagaj. Inclusiv cu asistență rutieră, atunci când mă deplasez cu mașina. Partea bună este că nu am fost nevoită să o folosesc. Partea și mai bună este că, după câteva căutări pe YouTube, am învățat cum se schimbă roata. Iar învățătura finală a fost să verific dacă roata de rezervă este umflată atunci când pornesc în călătorie. Dar le mulțumesc vecinilor bulgari pentru că m-au ajutat, atât cu schimbarea roții, cât și cu umflarea ei.

Eurolife Asigurări

Iubesc circuitele cu mașina 🙂

*

„Gata, acestea sunt ultimele bagaje!” — îmi spun în gând în timp ce cobor scările pensiunii care mi-a fost gazdă în Lefkada. Nu apuc să mă gândesc prea mult cum le voi aranja în mașină, pentru că, deodată, pământul îmi fuge de sub picioare, „zbor” peste câteva trepte, după care, pe șezut, treapta cu treaptă, gravitația mă trage până în curte. Sper că nu va fi nevoie să ajung la spital, dar am asigurare de călătorie cu asistență medicală! Totul s-a dovedit a fi doar o mare (și dureroasă) vânătaie, așa că orele petrecute la volan, până acasă, au fost o încântare (not!).

Eurolife Asigurări

Lefkada, Grecia

Eurolife Asigurări

Lefkada, Grecia

*

Cobor din barcă, după un drum de o oră și jumătate pe lacul din Parcul Național Khao Sok, Thailanda, lăsând în urmă complexul de căsuțe plutitoare care m-a găzduit în noaptea precedentă. Pe ele și pe pălăriile mele, atent purtate prin avioane și aeroporturi. Oana cea cu pălării a devenit Oana cea fără pălării. Am grijă mereu să am bagajul asigurat. Îmi iau în bagajul de cabină strictul necesar, în eventualitatea unei întârzieri. Dar cum să îmi gestionez panica atunci când realizez că lipsesc tocmai accesoriile care au devenit semnătura mea? Ei bine, nu pot decât să sper că voi întâlni oameni amabili, astfel încât să mi le trimită la următorul hotel (ceea ce s-a și întâmplat). De atunci, apreciez și mai tare asigurarea de călătorie, pentru că am văzut ce înseamnă să îți pierzi bagajele (sau o parte dintre ele).

Eurolife Asigurări

Parcul Național Khao Sok, Thailanda

Eurolife Asigurări

Parcul Național Khao Sok, Thailanda

*

„Conduc eu!” — se oferă sora mea să parcurgă drumul Sighișoara-Viscri. Ce sat liniștit și ce culori încântătoare! Păcat că nu am stat mai mult… Nu pot să pornesc motorul. Contactul este blocat. Încerc, fără succes, să mișc ușor volanul. După câteva ore și multe încercări ale unor mecanici de a-l debloca, singura variantă care a rămas a fost să căutăm o platformă non-stop. Dar noi cu ce ajungem înapoi în Sighișoara? Toate bagajele sunt acolo, iar a doua zi trebuia să fim în Sibiu. Dacă aș fi știut că există asigurarea storno RambursOrice — pentru călătoriile și experiențele în România, care îți returnează banii atunci când nu mai poți ajunge —, nu mi-aș mai fi făcut griji în ceea ce privește cazarea din Sibiu, achitată în avans. Și, așa, fără să fi planificat, un membru al familiei a venit să recupereze două surori călătoare. Cu tot cu bagaje. Și pălării. 🙂

Eurolife Asigurări

Viscri, România

Eurolife Asigurări

Viscri, România

*

Am căzut cu garduri și de pe garduri. Am mâncat street food, am dormit în cort în deșert, am parcurs drumuri despre care nici nu știam că există. Am vizitat locuri pe care le-am visat mult timp. M-am rătăcit și am găsit drumul. Am avut încredere în oameni și am fost ajutată de oameni. Am făcut, de multe ori, lucruri pentru prima dată în viață. Mi-am învins temeri și mi-am depășit limite. Am schimbat trasee și destinații pe loc, din mașină sau din aeroport. M-am urcat pe stânci pentru a face poze, m-am plimbat la 5 dimineața pe străzile pustii ale orașelor, cu trepiedul în spate. Am mers zeci de kilometri pe zi, am crezut că mi-am pierdut actele în Palestina, am parcurs un traseu total pustiu, prin munte, la Petra, am fost pe punctul de a ajunge la stomatolog în Thailanda, am tremurat de frică într-un escape room cu actori din Atena. Am încercat să experimentez cât mai mult în fiecare destinație, însă niciodată nu am părăsit țara fără asigurare de călătorie. Optez, de fiecare dată, pentru pachete cât mai cuprinzătoare, chiar dacă nu am apelat niciodată la ele — amintirile mele din călătorii includ și peripeții, dar nimic mai grav.

Eurolife Asigurări

Gran Canaria, Spania

Eurolife Asigurări

Gran Canaria, Spania

Eurolife Asigurări

Gran Canaria, Spania

Eurolife Asigurări

Deșertul Wadi Rum, Iordania

 

Spiritul aventurier, alături de optimismul și de intuiția pe care o ascult mereu, mă împing spre necunoscut — însă nu și spre riscant. Abia aștept să dansez (iar) pe străzi sau pe plajă, să mă pierd printre turiștii de la un night market, să beau o nucă de cocos sub un palmier, să fac snorkeling, să merg într-o drumeție, să mă supăr pentru că nu respect programul (făcut tot de mine), pentru ca, mai apoi, să îmi dau seama că lucrurile au modul lor de a se așeza așa cum este mai bine. O lume întreagă ne așteaptă să o descoperim cu mintea, ochii și inima deschise.

Călătorii responsabile vă doresc! Atât pentru voi, cât și pentru mediu și pentru cei din jur. Nu uitați să adăugați în bagaj asigurarea de călătorie de la Eurolife FFH; durează mai puțin de 3 minute să o încheiați — dovada este aici. 🙂 Procesul este foarte rapid și intuitiv, se realizează online și, dacă aveți nevoie de îndrumare, puteți apela cu încredere la chatul de pe site-ul www.eurolife-asigurari.ro. Cu destinația, perioda și mijlocul de transport stabilite, ne alegem unul dintre cele trei pachete (relaxat, echilibrat sau zen), achităm online și suntem gata de plecare. Unde vă vor purta pașii vara aceasta? 🙂

 

*Folosind codul „IMPERATOR10”, puteți beneficia de o reducere de 10% la orice asigurare încheiată pe site.

 


Citește și: