Sursa Foto: Answear.ro

Zâmbesc și îmi zâmbesc. Este modul meu de a mă simți aproape de mine, de a îmi acorda câteva momente în care să mă simt în centrul atenției. Privesc către toate hainele pe care le-am achiziționat de-a lungul timpului și îmi dau seama că ele sunt o parte din mine. Că nimeni nu le-ar putea purta așa cum o fac eu, pentru că mă identific, practic, cu fiecare dintre ele. Totul este ales cu grijă și are câte o semnificație în parte. Privesc, mai apoi, către mine și mă bucur că am ocazia să petrec câteva clipe gândindu-mă la posibilitățile care mi se arată. Pot să aleg cu ce vreau să mă îmbrac, pot să aleg ce vreau să fiu, pot să îmi creez singură viitorul.

Este de fiecare dată la fel și, totuși, diferit. Întotdeauna sunt eu, iar apoi suntem noi, eu și hainele pe care le port și mă simt mereu ca la prima întâlnire cu ele, ca și cum ar fi prima dată când le-aș purta. Îmi place să mă privesc în oglindă, să îmi simt propria privire admirativă, ca mai apoi să le simt pe ale oamenilor pe care îi întâlnesc. Dacă s-ar reinventa termenul de narcisism, cred că hainele mele ar fi primele care l-ar cunoaște, iar mai apoi m-ar învăța și pe mine. Ținutele mele iubesc să fie purtate, iar atunci când își îndeplinesc rolul devin și mai frumoase. După fiecare întâlnire reușită, după fiecare proiect finalizat, după fiecare seară relaxantă, ele primesc toate meritele. Iar mai apoi eu, pentru că le-am ales. E ciudat să creezi o conexiune cu hainele tale, dar, totodată, mi se pare ceva firesc. Sunt lucruri care te reprezintă, la fel ca atitudinea, la fel ca toate acțiunile tale. Hainele mele întotdeauna vor fi elegante și, în același timp, feminine. Ele sunt primele și ultimele, deschid și închid, ca într-un cerc, tot șirul evenimentelor, ca mai apoi să o facă iar. Cu cât mai frumoasă mă simt, cu atât mai încrezătoare devin. Și cu cât mai încrezătoare devin, cu atât mai multe lucruri frumoase pot face. Mă pot dezvolta și pot inspira. Le pot arăta oamenilor din jurul meu că un drum, indiferent care va fi acela, nu poate fi parcurs decât dacă te hotărăști să faci primul pas. Iar dacă primul pas va fi făcut cu o pereche de pantofi cu toc, cu atât mai apăsată îți va fi urma.

Sursa Foto: Answear.ro

Sursa Foto: Answear.ro

Nimic nu mă face să mă simt mai încrezătoare decât ei, pantofii cu toc, purtați cu o rochie și cu un palton. Iubesc eleganța îmbinată cu delicatețe, dar și cu încredere. Consider că respectul pe care îl purtăm hainelor este cel pe care îl arătăm și oamenilor din jurul nostru și cel pe care ni-l acordăm nouă, în primul rând. Este prima formă de a ne demonstra nouă că ne putem atinge toate visurile. Sau, mai bine spus, că putem deveni atât de mari pe cât ne sunt visurile. Nu încerc să mă integrez. Oamenii mă vor urma, dacă vor vedea în mine un exemplu. Nici nu încerc să schimb mentalități, ci doar să arăt o nouă față, aceea în care voința se reflectă inclusiv în hainele pentru care optăm.

O haină aleasă pe măsura personalității noastre ne va face să o purtăm cu încredere. Să fim fericiți și să arătăm fericire când o purtăm. Oamenii din jurul nostru au nevoie de exemple, chiar și noi avem. De ce să nu fim propriile exemple și să îi inspirăm și pe ceilalți? De ce să nu încercăm, dacă de noi depinde, să dăm o altă față lumii, din toate punctele de vedere? Să devenim mai eleganți, iar mai apoi să fim mai întreprinzători. Nimic din ceea ce ne propunem nu poate fi prea mare, atunci când dispunem de încrederea necesară. Pentru mine, încrederea pornește de acasă, din oglindă, iar mai apoi se manifestă în tot ceea ce fac. Este primul pas, este precum un joc de domino. Oamenii au nevoie de energie, iar energia o găsim în interiorul nostru. Îmi plac hainele care devin nemuritoare. Îmi place să fiu atentă la tendințe, ca mai apoi să le adaptez propriilor tendințe.

Pășind cu încredere către mine, către viitorul meu, către o persoană din ce în ce mai hotărâtă și mai determinată, pot ajunge să pășesc pe nori. Să fiu, pe zi ce trece, mai bună decât cea care am fost înainte. Un singur lucru a rămas constant în viața mea, stilul meu vestimentar. A fost cel pe care l-am descoperit imediat după adolescență și cel care mă însoțește, precum o carte de vizită. Poate că nu fac tot timpul cele mai inspirate alegeri, însă am învățat un lucru, să fiu mândră de alegerile mele și să le port cu încredere. Îmi place să privesc la stilul anilor ’20, cu toată strălucirea, grandoarea și feminitatea pe care doamnele le demonstrau. Iubesc paltoanele, jachetele și tot ceea ce dă o notă de eleganță fiecărei ținute. Mă voi simți mult mai confortabil într-o rochie decât în orice altceva. Iar pantofii cu toc sunt cei care încep și încheie ținuta, sunt cei care mă ajută să mă evidențiez. O ținută care pe mine mă ajută, mereu, să fiu mai aproape de persoana care îmi doresc să fiu.

Sursa Foto: Answear.ro

Sursa Foto: Answear.ro

Nu contează natura evenimentului, pentru că fiecare moment este un eveniment, iar atunci când vom învăța să dăm valoare timpului nostru, el ne va recompensa, prin cele mai importante lucruri, realizările noastre. Nu îmi păstrez niciodată hainele pentru o anume ocazie, îmi place să mă bucur de ele în fiecare zi. Îmi place să plec de acasă cu zâmbetul pe buze și, dacă zâmbetul meu poate însenina ziua cuiva, de ce să nu o facă, chiar dacă este vorba de mine sau de toți oamenii pe care îi întâlnesc? Dacă, printr-un sigur motiv, oamenii din jurul meu ar putea vedea în mine un exemplu, de ce să nu încerc să fiu cea mai bună variantă a mea? Cum altfel aș putea face acest lucru, dacă nu ieșind în evidență, dacă nu arătând lucruri memorabile, dacă nu simțindu-mă, în primul rând, mândră de mine și de alegerile mele? Așa mă simt, de exemplu, de fiecare dată când aleg o pereche de pantofi cu toc, întotdeauna din piele naturală, precum cei de mai jos, pe care i-am găsit pe Answear.ro. Mă simt, parcă, pe o treaptă mai sus decât ieri. Pantofii mă înalță, din toate punctele de vedere. De aici începe ținuta mea, și nu invers. De la modul cum pășesc, de fiecare dată și ce transmit prin pașii mei, prin calea pe care o urmez.

Sursa Foto: Answear.ro

Sursa Foto: Answear.ro

Urmează rochia, pentru că întotdeauna vor fi ele, rochiile, cele care sub o aparentă gingășie vor ascunde toată forța noastră. Și cred că doamnele știu exact despre ceea ce vorbesc. Forța aceea de a fi feminină și puternică, totodată, de a fi delicată și hotărâtă, sensibilă și de neoprit. Forță care crește pe măsura reușitelor și reușitele care cresc pe măsura deciziilor. Astăzi, ca în fiecare zi, aleg să fiu puternică. Aleg să fiu elegantă și să îmi port cu mândrie deciziile. Aleg lucruri care să îmi vină bine și care să îmi evidențieze personalitatea. Aleg Answear.ro.

Continui ținuta mea cu nelipsitul accesoriu, geanta, care, asemenea pantofilor, va fi întotdeauna din piele naturală. Aceea care pare că ascunde în ea povești și planuri și energii, precum și toate lucrurile de care noi avem nevoie. Și, pentru că vremea este răcoroasă, a venit momentul să pot purta cele mai îndrăgite obiecte vestimentare, paltoanele. Acelea care reușesc să scoată pe oricine din anonimat, acelea care, deși par inspirate din tendințe masculine, ascund sub ele cele mai feminine obiecte vestimentare, rochiile. Un palton precum cel de mai jos, ales tot de pe Answear.ro, cu un conținut ridicat de lână, este perfect pentru sezonul rece, dar nu doar atât. Pe lângă partea practică, el deține și o latură foarte importantă, aceea a perceperii. Pentru că, dacă vom fi percepuți ca fiind persoane determinate, vom putea fi chiar mai mult decât atât, vom putea crește în fiecare zi.

Sursa Foto: Answear.ro

Sursa Foto: Answear.ro

Nu încerc să mă remarc doar prin vestimentație, însă am grijă de fiecare dată ca aceasta să mă completeze, să fie plusul de care am nevoie pentru a mă simți mai aproape de mine, așa cum îmi doresc să fiu. Siguranța și încrederea, ca, mai apoi determinarea pornesc din interiorul nostru și se reflectă în exterior. Cred că stilul vestimentar este ceva pe care cu toții îl avem, doar că depinde foarte mult de felul în care îl valorificăm. Este o parte din ceea ce noi construim, din ceea ce vrem să fim și sunt de părere că, dacă îmbrățișăm mai repede lucrurile care ne reprezintă, cu atât mai clar ne va fi drumul pentru a ajunge acolo unde ne dorim. Deciziile noastre ne aduc mai aproape de viitorul nostru, iar atenția pe care o acordăm detaliilor este atenția pe care ne-o acordăm nouă, în primul rând. Hainele preiau personalitatea noastră și devin o parte din ceea ce noi suntem, capătă valoare, forță, iar mai apoi semnificație. Haideți să arătăm cea mai frumoasă variantă care putem fi și să ne mândrim cu alegerile noastre!

Sursa Foto: Answear.ro

Sursa Foto: Answear.ro


Articol redactat pentru competiția SuperBlog 2016