Dragii mei, pentru că anul 2018 este mai aproape decât ne putem imagina și pentru că nu ar trebui să îl întâmpinăm nepregătiți, am pentru voi o propunere pe care știu sigur că o veți îndrăgi la fel de tare precum o fac și eu. Este vorba despre un city break oferit de Organizația Germană pentru Turism, în parteneriat cu Lufthansa, în capitala financiară a Germaniei, nicicare altul decât orașul Frankfurt. Așa-i că deja vă gândiți la muzeele sale, la arhitecturile lui spectaculoase și la binecunoscutul wurst, însoțit de o bere pe cinste?

Tot ce trebuie să faceți este să participați la un concurs extrem de simplu, care vă va ajuta să intrați puțin în atmosfera orașelor germane, prin descoperirea culturii, a istoriei, a tradițiilor și a tuturor elementelor care îi oferă unicitate. Nu este nimic complicat și nici nu vă solicită prea mult timp. Tot ce trebuie să faceți este să intrați aici, să răspundeți la 5 întrebări simple și, la final, să completați formularul cu datele voastre personale. Nimic mai mult! Veți intra automat în cursa pentru un city break, pentru voi și pentru încă o persoană dragă, la Frankfurt.

Dacă aveți nevoie de informații suplimentare, care să vă ajute în descoperirea răspunsurilor, butonul roșu „Dacă nu știi răspunsul, click aici și vei afla” este cel la care trebuie să apelați cu încredere. Și chiar dacă veți cunoaște toate răspunsurile, eu vă recomand să accesați acest buton, pentru a afla scurte povești pline de farmec despre atracțiile acestei țări. Sau puteți naviga cu încredere pe site-ul Organizației Germane pentru Turism, însă vă avertizez că, dacă veți face acest lucru, primul lucru pe care vi-l veți dori la final va fi să vă îmbarcați în primul avion cu destinația Germania.

Frankfurt

Frankfurt

Din punctul meu de vedere, este o țară atât de complexă, cu posibilități multiple, încât orice destinație am alege, în orice perioadă a anului, poate fi cea mai bună alegere. Putem vizita Berlinul modern dar și încărcat de istorie, Dresda cu ale ei clădiri desprinse din povești, Potsdam cu faimosul palat Sanssouci, München, Frankfurt, Hamburg, Köln, Düsseldorf, Stuttgard, Dortmund, Hanovra, Nürnberg, castele bavareze, coasta Mării Baltice și cea a Mării Nordului, ori mai multe dintre ele chiar, într-un tur al celor mai frumoase piețe de Crăciun din Germania și din întreaga Europă, dacă deja ne gândim la iarna anului viitor.

Pentru mine, Germania este țara aceea în care m-aș întoarce oricând, cu aceeași bucurie și cu același entuziasm. Țara aceea în care știu sigur că de fiecare dată voi descoperi lucruri noi, care așteaptă să mă surprindă mereu, așa cum știe ea mai bine să o facă. Cum anume? Prin faptul că este sinceră, că este autentică, prin faptul că știe să prezinte cu mândrie tot ceea ce are, ce este și ce reprezintă și prin faptul că reușește să te facă să îi simți lipsa.

Frankfurt este mai aproape de noi decât am putea crede și, odată cu acest concurs, îmi fac și eu planuri pentru a-l vizita, alături de alte zone ale Germaniei. De fapt, îmi propusesem acest lucru și în anul care tocmai se încheie, însă am amânat planurile pentru 2018. Este o promisiune către mine și către voi. Până atunci, vă invit să participați și să câștigați! Vă puteți înscrie la concurs până pe 21 ianuarie 2018, însă Germania ne așteaptă începând de astăzi. 🙂 Haideți să o lăsăm să ne inspire, așa cum însuși sloganul ei spune, „Germany Simply Inspiring”. Mult succes vă doresc!


Despre Organizația Germană pentru Turism

Organizația Germană pentru Turism este o instituție de stat care se ocupă de mai bine de 60 de ani cu promovarea Germaniei ca destinație turistică, fiind reprezentată în peste 30 de țări diferite. În rândul turiștilor români, alături de cei din alte 5 țări, Germania este promovată de către reprezentanța din Serbia.


Citește și: