Acum mai bine de un an de zile, atunci când m-am hotărât să-mi împărtășesc pe blogul meu, Visător prin lumeexperiențele din călătorii, alături de visurile spre noi destinații, a apărut o nouă idee, aceea de a surprinde în imagini mesaje care să devină sursă de inspirație pentru toți cititorii, dar și pentru mine. Așadar, în fiecare excursie ce a urmat după, mi-am rezervat un loc special în bagaj pentru aceste mesaje. Uneori le-am inclus în imagini, alteori am lăsat loc altor fotografii să surprindă momentele și emoțiile trăite, însă niciodată nu mă despart de ele.

Deși am regretul că nu am măcar o fotografie din fiecare excursie ce a urmat după, am creat astăzi un album cu mesajele mele de suflet, care sporesc în semnificații prin prisma amintirilor pe care le poartă cu ele, prin prisma momentelor trăite în fiecare destinație și a poveștilor din spatele fiecăruia.

O să vă prezint astăzi aceste mesaje purtate prin lume în imagini și, cu această ocazie, revin la acest obicei, pe care îmi doresc să îl continui în toate locurile frumoase pe care le voi descoperi.

Mesaje Visător prin lume

O pauză pentru o sangria cu vin alb pe Rua Augusta, principala stradă comercială a Lisabonei. În timpul zilei, aici veți descoperi terasă lângă terasă, tot ce trebuie să faceți este să vă alegeți una care vă atrage mai tare și să priviți turiștii care trec pe lângă voi. Așa am făcut și eu, în timp ce admiram, în depărtare, Arcul de Trimf.

Mesaje Visător prin lume

În timp ce așteptam să urc în vârful Turnului Belem din Lisabona, aflată la primul nivel al acestuia, nu-mi puteam petrece mai frumos timpul decât explorând fiecare colț și realizând fotografii, bineînțeles. 🙂 Turnul se află pe râul Tejo și se ajunge la el traversând un ponton.

Mesaje Visător prin lume

Rămânem în cartierul Belem al Lisabonei și descoperim un alt obiectiv incredibil, a cărui arhitectură mi s-a părut una dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut până acum. Este vorba despre Mănăstirea Jeronimos, iar, cu un singur bilet de intrare, o puteți vizita împreună cu Turnul Belem.

Mesaje Visător prin lume

Într-o escapadă de o zi din Lisabona am ajuns în Porto, al doilea oraș ca mărime al Portugaliei, despre care nu pot spune dacă mi-a plăcut la fel sau chiar mai mult decât capitala acesteia. Mă simt extrem de atrasă de această țară cu totul, indiferent dacă aleg să vizitez zona din nord, cea din sud, ori cea insulară. O plimbare în jurul râului Douro este de neratat dacă vizitați Porto, chiar și pentru câteva ore, așa cum am făcut-o eu.

Mesaje Visător prin lume

Tot în timpul excursiei în Portugalia am vizitat și Sintra, un frumos orășel montan, aflat foarte aproape de Lisabona. Din păcate, în ziua în care eu am fost a plouat și a fost și ceață, dar acest lucru nu m-a împiedicat să mă plimb prin mijlocul naturii, într-o drumeție prin pădure până la Castelul Maurilor.

Mesaje Visător prin lume

De la munte, am ajuns la ocean, la Cascais, situat tot în apropierea Lisabonei. Apa oceanului era destul de rece, cu toate că eram în plină lună august. Câteva ore petrecute în acest oraș-stațiune au fost relaxarea perfectă după o zi încărcată cu drumeții.

Mesaje Visător prin lume

Ne îndreptăm către țara vecină, Spania, unde prima oprire a fost în Barcelona, orașul vibrant al Cataloniei. După o plimbare pe celebrul Las Ramblas, ajungem în Portul Vell, vegheat de statuia lui Cristofor Columb. Cum era de așteptat, descoperim numeroase ambarcațiuni, multe dintre ele fiind ale locuitorilor, dar și multe care organizează croaziere pe apele Mării Mediterane.

Mesaje Visător prin lume

Ajungem deasupra Barcelonei, pe Dealul Montjuic, de unde putem admira întreg orașul, putem vizita castelul Montjuic sau ne putem bucura, pur și simplu, de plimbarea cu telecabina. Ori le putem face pe toate, de ce nu? 🙂

Mesaje Visător prin lume

Pornim pe urmele lui Antoni Gaudi, celebrul arhitect devenit simbol al Barcelonei, cel care a oferit orașului întreaga sa creație. Ajungem în Parcul Guell, cel în care se află și casa artistului, un parc diferit prin modul în care a fost proiectat, chiar dacă se dorea a fi un cartier rezidențial, iar planurile inițiale au fost abandonate. Ceea ce putem observa acum este o întreagă operă ce poartă semnătura lui Antoni Gaudi.

Mesaje Visător prin lume

Părăsim Barcelona și ajungem în Andaluzia, într-un oraș din apropiere de Malaga, Rincon de la Victoria, unde întâlnim o atmosferă total diferită față de cea descoperită anterior. Mai exact, dintr-un oraș plin de turiști și foarte animat, avem parte, pentru câteva zile, de liniștea oferită de un oraș mic, în care localnicii îți dau senzația că ori sunt cu toții rude, ori că se cunosc cu toții între ei.

Mesaje Visător prin lume

Partea insulară a Spaniei, mai exact Tenerife, m-a fascinat din multe puncte de vedere, unul dintre acestea fiind faptul că am descoperit toate formele de relief pe această insulă. Unul dintre cele mai frumoase locuri este satul Masca, sau, mai bine zis, drumul până acolo, care traversează crestele munților, în compania Oceanului Atlantic.

Mesaje Visător prin lume

Într-o escapadă de o zi, pentru a bea o cafea, am ajuns la Milano, pe care nu îl puteam părăsi fără a explora simbolul lui, Domul din Milano. Mai exact, am vizitat interiorul, exteriorul, situl arheologic care se află sub el, dar și cupola, unde am fost, practic, pe acoperișul lui.

Mesaje Visător prin lume

În timp ce urcam spre Acropole, în Atena, simțeam cum întreaga măreție a acestui loc mă face să simt admirație pentru cei care au contribuit, acum mii de ani, la construirea unor capodopere ce au format viitorul lor și care formează prezentul nostru. Și recunoștință pentru faptul că am ocazia să desprind aceste locuri și lecții din cărțile de istorie și să le descopăr mai presus de imaginație.

Mesaje Visător prin lume

Aceasta este unul dintre cele mai bine conservate obiective de pe dealul pe care se află Acopole, Odeonul lui Herodes Atticus, singurul care este folosit și în prezent, pentru organizarea de spectacole în cadrul Festivalului de vară din Atena.

Mesaje Visător prin lume

Odată ajunși în vârf, putem vedea mai multe temple, toate dedicate zeităților, însă, cel mai cunoscut dintre ele este Parthenonul, dedicat zeiței care a dat numele orașului, Atena.

Mesaje Visător prin lume

Capitala vecină României, Budapesta, este una dintre cele mai frumoase pe care le-am vizitat și, implicit, unul dintre orașele mele preferate. De pe Dealul Castelului, situat în Buda, putem observa cealaltă parte a orașului, Pesta, cea care adăpostește una dintre cele mai cunoscute clădiri, Parlamentul din Budapesta, aflat chiar pe malul Dunării.

Aceasta este o parte din colecția mea de mesaje, sper să fie sursă de inspirație și, cu fiecare nouă călătorie, voi adăuga aici noi experiențe. Călătorii frumoase! 🙂