A fost odată ca niciodată… Au fost poveștile României, au fost legendele ei. Au fost meșteșugarii dibaci, au fost ținuturile desprinse din basme. Ei bine, ele sunt și astăzi la fel de vii ca în trecutul care le-a dat naștere, iar pe cele mai multe le regăsim reunite în magazinele Art&Craftsub forma unor ingenioase suvenire și cadouri cu inspirație românească. Sunt produsele realizate cu migală de meșterii populari. Sunt colecțiile care au dat naștere unor adevărate fenomene – să ne amintim aici de celebrul Vlăduts, urmașul contelui Dracula. Sunt gusturile copilăriei, sunt dulciurile care ne duc cu gândul la prăjiturile făcute de bunica, la dulcețurile preparate de mama și la viteza pe care o avea tata atunci când le savura.

 

Trei magazine, aceeași misiune – aceea de a promova specificul românesc

 

Toate călătoriile mele au ritualul lor: agitația de dinaintea plecării, aglomerația din ultima zi, alegerea ținutelor, pregătirea bagajelor cu doar câteva ore înainte de decolare și un somn de cele mai multe ori inexistent. Însă, de îndată ce ajung în aeroport, toate acestea dispar și abia atunci încep să întru în atmosfera de vacanță, iar primul ei vestitor este magazinul Art&Craft – acesta, negreșit, îmi răpește câteva minute bune dinaintea fiecărei călătorii. Mă refer la cel mai mare dintre cele trei magazine din incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă, cel aflat în zona de duty free, pe lângă care toți călătorii trec de fiecare dată în drumul lor spre porțile de îmbarcare.

Zilele trecute am avut parte de o experiență ușor diferită de cea obișnuită, și anume am fost observator Art&Craft în aeroportul din Otopeni. Ce a fost diferit? Ei bine, chiar dacă produsele nu îmi sunt deloc străine, am avut-o alături pe Alexandra, care mi-a dezvăluit poveștile în urma cărora acestea au luat naștere. Sunt idei simple, cunoscute și iubite de noi toți, dar care, aplicate, devin geniale – m-am declarat mereu fană a colecțiilor Vlădut’s Story și Once Upon A Time In Romania.

Cumva, din ipostaza de călător fascinat de tot ceea ce observă, am devenit „de-a casei”, am „tras cu urechea” la turiștii care doreau să achiziționeze suvenire românești, m-am bucurat de fiecare dată când vedeam cum coșul se umple și speram ca toți cei care urmează să primească cadourile să se bucure de ele la fel de tare precum mă bucur eu întotdeauna. Cei care au ajuns deja aici, probabil că știu despre ce vorbesc, iar cei cărora am reușit să le stârnesc curiozitatea le spun că nu trebuie să aștepte următorul zbor, pentru că majoritatea produselor se regăsesc și pe site-ul www.artandcraft.ro. Iar acestea nu sunt deloc puține, dimpotrivă.

Încă de la intrare ne întâmpină zona de noutăți și de reduceri, unde se prezintă noile campanii. Eu am fost printre primele persoane care au descoperit noua campanie de primăvară Art&Craft și mă declar îndrăgostită. Pachete cadou, la prețuri foarte bune – unele dintre ele doar așa se pot achiziționa, sub forma unui pachet –, zonă de degustare – musai să testați produsele, în cazul în care nu ați făcut-o deja –, și bravi reprezentanți ai principalelor colecții vă fac un preambul a ceea ce urmează să descoperiți în magazin. Iar aici, odată intrați, veți păși într-o lume pur românească, unde cele mai multe dintre legendele și poveștile care au luat naștere pe teritoriul țării noastre au dat naștere, la rândul lor, unor întregi colecții.

Art&Craft

Magazinul Art&Craft din Aeroportul Internațional Henri Coandă

Art&Craft

Zona de noutăți și pachete promoționale

Art&Craft

Iubește România! 🙂

 

Vlădut’s Story, preferata mea dintotdeauna, este povestea contelui Dracula reinterpretată, dedicată deopotrivă celor mici și celor mari. Simpatica mascotă, iubitoare de călătorii, va fi, cu siguranță, atracția copiilor. Lui i s-au alăturat dulciuri de tot felul, ghiozdane, agende, pixuri, penare, căni și alte produse de papetărie dedicate în special copiilor – dar pe care și adulții le îndrăgesc.

Art&Craft

Colecția Vlădut’s Story

 

Once Upon A Time In Romania este a doua preferată a mea, colecție nu doar inspirată din basmele românești, ci care le și ilustrează pe diferite obiecte – aveți în fotografia de mai jos un exemplu în acest sens, și anume unul dintre tricourile colecției.

Craiova - Parcul Nicolae Romanescu

Tricou Once Upon A Time In Romania

Art&Craft

Colecția Once Upon A Time In Romania

 

Kisses from Transylvania este o colecție dedicată doamnelor, dar domnii nu trebuie să se simtă vreo clipă neglijați, pentru că și ei au propria colecție, și anume TransylvaniaColecția dedicată centenarului reunește obiecte decorate cu principalele simboluri ale României, și aici mă refer la clădirile pe care fiecare dintre noi le poate recunoaște oricând. Acestora li se alătură colecțiile Bloody Famous, Via Delice, și I LOVE RO, toate, bineînțeles, inspirate din port, locuri, gusturi și obiceiuri românești. Ce au toate în comun, pe lângă sursa de inspirație? Ei bine, faptul că se regăsesc doar în magazinele Art&Craft și sunt cu atât mai atrăgătoare cu cât sunt unice.

Art&Craft

Colecția dedicată centenarului

Art&Craft

Colecția Bloody Famous

Art&Craft

Colecția Kisses from Transylvania

 

Dacă nu v-am convins încă, vă invit să descoperiți ceramica lucrată manual, produsele din lemn și din piele, ouăle încondeiate și hainele tradiționale. Toate vin frumos ambalate, alături de un certificat de calitate, care atestă că sunt realizate de către meșterii populari. Nu știu voi cum sunteți, însă eu iubesc produsele realizate manual, admir talentul și apreciez dedicarea, mai ales într-o lume în care nimeni nu mai are răbdare, în care ne dorim ca totul să se realizeze rapid sau ca mașinăriile să efectueze lucrurile în locul nostru.

Și, pentru că primăvara bate tot mai tare la geam, nu puteau lipsi de aici mărțișoarele – sau cărțișoarele – de care fiecare doamnă și domnișoară se bucură în fiecare an. Dacă deja v-ați pregătit pentru ziua de 1 martie, poate vă inspirați pentru 8 martie și oferiți persoanelor dragi un cadou cu inspirație românească. Ce poate fi mai autentic de atât?

Art&Craft

Ouă încondeiate

Art&Craft

Haine tradiționale

Art&Craft

Produse din lemn

Art&Craft

Cărțișor 🙂

 

N-am povestit prea mult despre dulciurile Art&Craft, pentru că, deși se găsesc și în primul magazin, putem intra cu adevărat în lumea lor în magazinul „Delicious by Art&Craft”. Acesta este ca un festin al gustului și este dedicat produselor culinare, dulci și sărate, deopotrivă. Aici vom întâlni bunătăți care nouă ne amintesc de copilărie, iar turiștilor străini cu siguranță că le vor aminti de România.

La fel ca în primul magazin, la intrare suntem întâmpinați de o zonă cu noutăți și cu pachete promoționale. Despre acesta ce aș putea spune, decât că împachetează frumos gusturile tradiționale, astfel încât să vrei să le încerci pe toate? Veți putea și aici degusta produsele expuse, în zona dedicată, atât pe cele realizate de Art&Craft, cât și pe cele ale partenerilor. Știați că unele dintre ele sunt atât de autentice, încât sunt preparate manual – spre exemplu, cornulețele sau biscuiții liliac din gama Vlădut’s Story?

Art&Craft

Magazinul Delicious by Art&Craft

Art&Craft

Magazinul Delicious by Art&Craft

Art&Craft

Gem de vișine cu nuci

Art&Craft

Produse din colecția Via Delice

Art&Craft

Delicioasele prune în ciocolată 🙂

 

Dacă, întâmplător, ați trecut prin aeroport și nu ați remarcat primele două magazine – este imposibil, credeți-mă –, nu trebuie neapărat să vă întoarceți din drum, pentru că Art&Craft are și un al treilea magazin, aflat undeva în spate, spre ultimele porți de îmbarcare – recunosc, și eu l-am descoperit destul de recent, pentru că trebuia să mă îmbarc din acea zonă. Acesta este mai micuț, dar reunește produse din principalele colecții și, desigur, ne întâmpină cu o zonă cu pachete promoționale. Un loc special îl ocupă aici produsele meșteșugarilor și iile, la fel ca și în primul magazin, semn că lucrul manual este extrem de apreciat.

Art&Craft

Nelipsitele ii

Art&Craft

Kisses from Transylvania

Art&Craft

Once Upon A Time In Romania

Art&Craft

Zona de noutăți și pachete promoționale

Art&Craft

Vlădut’s Story

Art&Craft

Kisses from Transylvania

 

Un magazin pentru cei mari și pentru cei mici

 

Când spun un magazin, mă refer la întreg brandul, care cuprinde magazinele din aeroporturile din Otopeni, Sibiu, Târgu Mureș, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Suceava, Bacău, Constanța și Craiova, plus cel online – iar, în curând, se vor deschide altele noi în București. Doamne, domni, părinți, copii, bunici, cu toții vom găsi ceva care să se potrivească stilului și gustului nostru. Sau poate că sunt cazuri ca mine care ar alege orice. 🙂 Cum să te hotărăști între o ie, o agendă, un rucsac, o păpușă în straie populare, o geantă, prune în ciocolată, ouă încondeiate, mascota Vlăduts, tricou Once Upon A Time In Romania și multe altele? Este imposibil, credeți-mă.

Art&Craft

Art&Craft

Art&Craft

Art&Craft

Art&Craft

Art&Craft

 

Ce am văzut, cum mi s-a părut și de ce sunt convinsă că veți îndrăgi produsele Art&Craft?

 

Așa cum însuși titlul o spune, am descoperit povești. Multe povești. Am descoperit părți din țară, din cultură, din tradiții, atent realizate, în colaborare cu designeri. Am descoperit o calitate a lor pe care nu ai cum să nu o apreciezi. Am descoperit o atenție acordată fiecărui detaliu. Am observat un efort continuu de a le prezenta turiștilor cele mai frumoase părți ale României și de a le oferi suvenire care să le amintească de acestea. Dar am descoperit și o dorință de a-i îndemna pe români să privească împrejurul lor, pentru a-și aminti cât de frumoase sunt locurile în care au copilărit, în care trăiesc.

Povestea Art&Craft este, într-un fel, povestea fiecăruia dintre noi, scrisă în spațiul denumit România. Haideți să sărbătorim românește primăvara aceasta! Așa-i că data viitoare când veți ajunge în aeroport veți dedica mai mult timp magazinelor Art&Craft? 🙂