Când mă gândesc la orașe romantice din Europa, Paris și Roma sunt primele care îmi vin în minte. Sunt acele tipuri de orașe în care parcă răsună armonia, în care clădirile, oamenii, muzica, limba, atmosfera, toate îți fac inima să tresalte. Sunt acele destinații pe care toți ne dorim să le vizităm alături de partener.

Roma emană romantism pe orice stradă te-ai plimba și te face să te îndrăgostești de ea și să te reîndrăgostești de persoana iubită. Este o destinație perfectă atât pentru un city-break, sau o vacanță, cât și pentru luna de miere, de aceea este și atât de vizitată, în orice anotimp. Plus că temperaturile blânde o transformă într-o destinație perfectă pentru plimbare chiar și iarna.

Am realizat pentru voi un top al obiectivelor romantice pe care le puteți vizita în Roma și care cu siguranță vor fi pline de farmec dacă le veți vizita alături de persoanele cele mai dragi vouă.

  1. Fontana di Trevi

Este una dintre cele mai cunoscute și frumoase fântâni din lume și probabil că știți celebra legendă prin care se spune că, dacă aruncați o monedă în Fontana di Trevi, vă veți întoarce în Roma. Un clișeu care este drăguț de trăit și, indiferent dacă o faceți pentru divertisment sau pentru că vă doriți să reveniți în Roma, cu siguranță la un moment dat vă veți întoarce, pentru că este unul dintre acele orașe care nu se poate vizita doar o dată. De fiecare dată va fi altfel și veți descoperi altceva.

Singurul dezavantaj este că vă va fi foarte greu să surprindeți niște cadre singuri, de fapt, va trebui chiar să vă faceți loc printre numeroșii turiști care își doresc același lucru ca și voi.

Fontana di Trevi, Roma

Fontana di Trevi, Roma

Cum ajungeți?

Eu am ajuns plimbându-mă pe străduțe și, la un moment dat, urmărind mulțimea de turiști. E clar că dacă multe persoane se îndreaptă în aceeași direcție, acolo veți descoperi un obiectiv turistic foarte cunoscut. Dacă, totuși, preferați mijloacele de transport în comun, puteți ajunge cu numeroase autobuze, la stația TritoneFontana di Trevi, sau cu metroul, la stația Barberini.

  1. Basilica San Pietro

Frumoasa catedrală, câte mărturii ale iubirii păstrează între zidurile ei! Despre Piața și Basilica San Pietro am scris un întreg articol și, mai mult decât amintirile personale, păstrez și amintirile părinților, care și-au reînnoit jurămintele la sărbătorirea a 25 de ani de căsnicie chiar în această catedrală. Veți înțelege, deci, de ce pentru mine are o semnificație aparte și, dintre toate enumerate, acest loc mi se pare cel mai romantic și cel care transmite cea mai mare energie. Poate și datorită faptului că este un spațiu încărcat de semnificații religioase, poate și pentru că este cea mai mare biserică din lume, poate și pentru că adăpostește creațiile lui Michelangelo, sau poate toate aceste motive reunite, dar, pentru mine, Basilica San Pietro este o minunăție din toate punctele de vedere.

Basilica San Pietro, Vatican

Basilica San Pietro, Vatican

Cum ajungeți?

Cu metroul, până la stația Ottaviano, iar de acolo vă va fi ușor să vă îndreptați către Piața San Pietro și Basilica San Pietro, către Muzeele Vaticanului sau către Castelul Sant Angelo.


Citește și: Visător la San Pietro


  1. Piazza di Spagna și celebrele Spanish Steps

Pentru a înțelege cât de mult mi-a plăcut atmosfera din Piazza di Spagna, vă spun că am ales-o ca destinație pentru fiecare zi. Treptele erau în renovare când am vizitat eu Roma, motiv pentru care se putea urca pe ele doar între anumite ore. În capătul treptelor veți descoperi biserica Trinita dei Monti, iar la bază, Fontana della Barcaccia.

Spanish Steps, Roma

Spanish Steps, Roma

Cum ajungeți?

Metroul este cea mai bună variantă, deoarece stația Spagna se află fix în Piazza di Spagna, iar de acolo puteți ajunge ușor către multe alte obiective, cum ar fi Monumentul Vittorio Emanuelle II sau Columna lui Traian, situate la mică distanță unul de celălalt.

  1. Castelul și Podul Sant Angelo

Priveliștea pe care o oferă asupra Romei și a Tibrului este superbă. Castelul a avut numeroase întrebuințări de-a lungul anilor, de la mausoleu, parte din zidul orașului, fortăreață, reședință papală, închisoare militară și, ceea ce este în prezent, muzeu. Situat pe malul Tibrului, Castelul Sant Angelo este conectat cu cealaltă parte a orașului prin cel mai frumos (în opinia mea și nu numai) pod al Romei, și al Vaticanului, implicit, Podul Sant Angelo.

Castelul Sant Angelo, Roma

Castelul Sant Angelo, Roma

Cum ajungeți?

Castelul Sant Angelo se află în Vatican, iar cel mai ușor și rapid mod de a ajunge este cu metroul, până la stația Ottaviano, ca și în cazul Basilicii San Pietro.

  1. Piazza Navona

Este cunoscut faptul că Roma este celebră pentru piețe, fântâni și biserici. Una dintre cele mai cunoscute, populare, animate și admirate piețe din Roma este Piazza Navona. Aici puteți admira Fântâna celor 4 râuri, o capodoperă a lui Bernini. Luați-vă timp să vă așezați pe o bancă și doar să contemplați. Să simțiți agitația, să respirați aerul, să priviți artiștii stradali, să vă lăsați învăluiți de magie.

Piazza Navona, Roma

Piazza Navona, Roma

Cum ajungeți?

Eu am mers pe jos, după ce am vizitat Pantheonul (stația de metrou Barberini), dar sunt și numeroase autobuze care au stații în zonă.

  1. Bonus: Basilica Santa Maria in Aracoeli

Citisem o legendă care spunea cum că, dacă urci treptele până la Basilica Santa Maria in Aracoeli, sus îți vei putea pune o dorință, care ți se va îndeplini. Așa că, după ce am vizitat Colosseumul, Forumul Roman, am trecut pe lângă statuia Lupoaicei, mergând pe dealul Capitoliului, am ajuns și la această biserică. Nu doar că mi-a făcut plăcere să urc treptele și să vizitez biserica, dar am avut parte și de o priveliște foarte frumoasă asupra Romei.

Santa Maria in Aracoeli, Roma

Basilica Santa Maria in Aracoeli, Roma

Cum ajungeți?

Ca orice alt obiectiv, cel mai ușor de vizitat este pe jos. Nu doar că riscați să ratați construcții cu adevărat impresionante, Roma oferind la orice pas dovezi de măreție, imaginație și spirit artistic, dar nici nu veți putea simți pe deplin atmosfera acestui superb oraș decât parcurgându-l pe jos, plimbându-vă pe străduțe, rătăcindu-vă și astfel descoperind noi atracții.

Imagine din Santa Maria in Aracoeli, Roma

Imagine din Basilica Santa Maria in Aracoeli, Roma

Orice ați alege să vizitați, Roma se bucură de o istorie bogată, dar și de romantism pe măsură. Câteva zile în acest frumos oraș vă vor face să vă îndrăgostiți de el. Nu există anotimp perfect pentru călătorie, Roma este o destinație excelentă în orice perioadă a anului. Iar acum, companiile aeriene oferă prețuri incredibil de mici, cu orare de zbor foarte bune (ajungeți dimineața devreme și vă întoarceți seara). Lăsați-vă purtați pe străduțe, pierdeți-vă printre turiști și localnici, trăiți și simțiți tot ceea ce vă poate oferi cetatea eternă!


Citește și: