Mai exact, „Fotografia de natură cu aparatul foto digital” și Statele lumii: Steaguri și Steme”. Ce înseamnă acest lucru? Reprezintă două volume pe care le oferă Editura Casa și care pot fi ale voastre. Aceste două volume sunt legate de două dintre lucrurile de bază pe care trebuie să le avem în vedere atunci când ne organizăm o călătorie (și nu numai), respectiv documentarea și fotografiile. Ne vom plimba în jurul lumii, descoperind steagurile tuturor țărilor și nu doar atât. Vom afla care este istoria nașterii lor, ce semnifică toate culorile și simbolurile acestora, dar și unele amănunte semnificative despre fiecare stat în parte. Iar, mai apoi, vom învăța să facem cele mai expresive fotografii, vom învăța bazele fotografiei și ale aparatului foto. Toate acestea pentru a putea surprinde cele mai frumoase momente și nu doar atât, pentru a ne putea transpune trăirile din acea clipă într-o fotografie care va fi amintirea noastră de peste ani și lupta noastră cu timpul (din care, prin intermediul amintirilor, vom fi mereu învingători). Vom învăța să îndrăznim, să ne lăsăm imaginația să întâlnească cea mai pură formă a realității și a naturii.statele-lumii-steaguri-si-steme

Vă spun un secret: călătoriile aduc cu ele mult mai multe lucruri, nu doar bucuria unor noi descoperiri sau a unor noi experiențe. Te ajută să fii mai informat, să fii mai atent, să te documentezi mai mult. Eu am avut dintotdeauna o pasiune pentru istorie, însă, de când călătoresc mai mult, am început să caut informații despre fiecare destinație în parte și pot spune că știu mult mai multe, nu doar despre destinațiile vizitate, ci și despre cele în care îmi doresc să ajung. Din experiențele altor iubitori de călătorii, experiențe pe care le citesc cu mare interes, am ajuns să mă simt mai aproape de fiecare loc descoperit. Astăzi îmi doresc să vă ajut să faceți primul pas către destinațiile visate. Pentru că, nu-i așa, etapa de documentare este una dintre cele mai palpitante. Editura Casa este alături de mine în acest demers și vă oferă cele două volume, „Statele lumii: Steaguri și Steme” și „Fotografia de natură cu aparatul foto digital”, pentru că ne place să ne bucurăm cu toții de momente și nu doar atât, să creăm momente.

Editura Casa a reușit, în anii de activitate, să acorde un sprijin tuturor celor care doresc, încearcă și perseverează în realizarea proiectelor personale. Este alături de oameni creativi, de oameni întreprinzători, de oameni care își urmează pasiunile, indiferent dacă sunt la început de drum sau dacă au deja experiență. Ne oferă sfaturi și soluții în diverse domenii de activitate, printre care, spre bucuria mea, am regăsit și călătoriile și fotografia, care  se completează reciproc și, mai mult decât atât, unul fără celălalt nu pot exista.

Unul dintre obiectFotografii cu emoții, purtate prin statele lumiiivele pentru anul 2017 este să învăț să fac poze mai frumoase. Se pare că acest lucru se va întâmpla chiar mai devreme decât mă așteptam, deoarece acum am și bazele fotografiei, reunite în volumul „Fotografia de natură cu aparatul foto digital”. De ce fotografia de natură? Pentru că, așa cum am mai spus, anul 2017 vreau să fie un an al aventurilor. Vreau să mă bucur de natură și de tot ceea ce ea oferă și îmi doresc să surprind cele mai frumoase momente, atât pentru bucuria mea, cât și pentru bucuria tuturor celor cărora le împărtășesc experiențele mele. Eu nu sunt deloc prietenă cu partea tehnică, am recunoscut mereu acest aspect. Poate și pentru că am considerat de fiecare dată că este prea complicat pentru cât efort aș fi fost dispusă eu să depun. Ei bine, nu este deloc așa! Mi-am dat seama că nimic nu este imposibil de învățat, cum nimic din ceea ce ne dorim nu este lipsit de importanță, așa că efortul trebuie depus 100% pentru orice activitate din viața noastră. Vă spun doar că am început să las la o parte lucrurile cunoscute și să mă axez pe cele pe care trebuie să le învăț. De aceea am și ales să descopăr arta fotografiei și acum pun bazele, care vor fi completate cu practică.

Ca orice alt lucru din viață, și realizarea fotografiilor se învață și se educă. Ne educăm mintea, ca mai apoi să ne educăm privirea. Ca să știm ce să surprindem, de unde să surprindem și cum să surprindem. Ca să știm să punem emoții în imagini. Acestea ar fi principalele lucruri despre care ne învață volumul „Fotografia de natură cu aparatul foto digital”, ne învață cum să „dominăm” aparatul foto, ca, mai apoi, să ne lăsăm imaginația să se dezvolte. Acum puteți descoperi și voi aceste taine, pentru că, nu-i așa, cui nu îi plac fotografiile expresive, cele care arată și transmit mai mult decât o imagine?


Să vă povestesc despre concursul organizat de Editura Casa, în colaborare cu blogul Visător prin lume. Tot ce trebuie să faceți este să lăsați un comentariu la acest articol în care să spuneți care este statul în care vă doriți cel mai mult să ajungeți. Dați like paginilor de Facebook Visător prin lume și Editura Casa și distribuiți postarea, pentru a da șansa cât mai multor persoane să se înscrie la concurs.

Termenul de înscriere este 31 ianuarie a.c. (ora 23:59), iar câștigătorul va fi extras pe data de 1 februarie, prin intermediul random.org. Va fi anunțat fericitul câștigător al celor două cărți atât printr-un update la acest articol, cât și pe cele două pagini de Facebook. Pentru a vă putea fi validată înscrierea, trebuie să îndepliniți, simultan, toate cele 4 condiții de participare.


Mult succes vă doresc și sper ca acesta să fie impulsul de care aveți nevoie pentru a porni în îndeplinirea visurilor! Nu uitați: nicio destinație nu este prea îndepărtată și niciun vis nu este prea mare, totul depinde de cât de mult credem în el și în noi.


Update: Concursul s-a încheiat. Vă mulțumim tuturor pentru participare! Câștigătoarea celor două volume oferite de Editura Casa este Simona Mihalache, care a spus că își dorește să ajungă în India. Felicitări și să te bucuri de ele!