Despre Țara Făgărașului se pot spune multe, eu însămi povestindu-vă, în repetate rânduri, experiențele de vis avute în acest colț de Românie. Însă un singur lucru nu putem afirma, și anume că este o destinație pentru cei aflați la dietă. Ba, din contră, este un loc în care pofticioșii vor deveni și mai pofticioși, iar ceilalți vor fi, cu siguranță, ispitiți. Poate fi cu ușurință considerată o destinație culinară, iar principalul aspect care mă determină să afirm acest lucru sunt ingredientele naturale, cu gust de prospețime, pregătite cu drag în stilul clasic sau reinterpretate.

Dacă lecturarea acestui articol vă găsește la ora mesei, îmi pare rău, trebuie să vă programați o excursie pe aceste meleaguri. 🙂 De fapt, trebuie să o faceți și dacă nu sunteți la ora mesei, și nu doar pentru bucatele cu care veți fi delectați aici, ci pentru tot ce înseamnă spațiul dintre Olt și Munții Făgăraș: natură, religie, liniște, bucurie, simplitate, armonie.

Dar, pentru că tot ce am gustat aici a fost delicios (recunosc, nu am gustat chiar tot), am decis să vă fac poftă prezint și vouă o serie de fotografii cu bunătăți locale, cu mențiunea că, de fiecare dată, foamea pofta a fost cu mult mai mare decât inspirația pentru fotografii. Nu-mi rămâne decât să vă urez poftă bună vacanță plăcută și să vă invit să accesați site-ul www.tarafagarasului.com, pentru ajutor în planificarea turului culinar vacanței voastre! 🙂

Țara Făgărașului, România

Pâine și sare, parte din ospitalitatea românească 🙂 Așa am fost întâmpinați în satul Nou Român, dar partea (și mai) spectaculoasă a urmat după.

Țara Făgărașului, România

Totul, într-un decor rustic, unde bucatele au și mai mult gust.

Țara Făgărașului, România

Cu gust sunt și legumele sau alimentele simple, cum ar fi brânza proaspăt adusă de la stână

Țara Făgărașului, România

Mai putem și tochitură de porc?

Țara Făgărașului, România

Putem chiar și desert. 🙂

Țara Făgărașului, România

Dacă vrem o masă în mijlocul naturii, la Casa Tradițională Transilvăneană din Rucăr ne putem bucura de ea…

Țara Făgărașului, România

…și putem asista chiar și la „procesul creației”

Țara Făgărașului, România

Și, pentru că imaginația dă naștere unor adevărate opere…

 


Fotografii realizate cu Samsung Galaxy S20, oferit de partenerul acestei deplasări, Samsung România, care ne invită să descoperim lumea altfel, #withGalaxy


Excursie organizată de Asociația Țara Făgărașului


Citește și: