Sursa Foto: InterComFilm

De curând, mai exact pe 11 noiembrie 2016, a avut loc la cinema premiera filmului „Arrival”, un film SF despre extratereștri prezentat în România de InterComFilm. Filmele SF îmi plac doar în măsura în care găsesc o conexiune cu lumea reală, așa cum o percep eu. Veți spune, probabil, că un film despre extratereștri nu are nimic deosebit, că toate au la bază doar supoziții și că, oarecum, subiectele sunt similare. Însă, acest film mi-a trezit interesul dintr-un anume motiv, și acela că este bazat pe comunicare, un aspect pe care chiar și vorbitorii aceleiași limbi ar trebui să îl îmbunătățească.

Pentru câteva clipe, am pornit pe urmele lui Amy Adams, protagonista filmului „Arrival”, pentru a încerca să-mi creez propriul scenariu privind o întâlnire cu aceste entități numite extratereștri. Cum oare aș putea comunica eu cu ei, fără să le înțeleg limbajul sau forma de exprimare? Cred că aici intervine partea interesantă, deoarece probabil că nici nu va fi nevoie să comunicăm, fiindcă legăturile se vor produce la un nivel superior nouă. Într-un fel, ei sunt cealaltă parte a lumii noastre, o lume pe care nu o înțelegem, nu o acceptăm și despre care știm foarte puțin sau chiar nimic. Cred că, dacă ne vom întâlni cu ei, vom ști de ce au venit. Vom simți, vom înțelege, vom putea colabora, însă doar în măsura în care vom fi dispuși să acceptăm și capabili să înțelegem. Sunt convinsă că întâlnirea se va produce exact în momentul în care oamenii vor avea nevoie de o schimbare, de o evoluție, mai exact, iar lucrul acesta nu se va întâmpla fără un minim de efort din partea noastră. Mă aștept să descopăr entități cu o evoluție spirituală superioară nouă, care au rolul de a ne ajuta să ne dezvoltăm. Sunt, într-un fel, vocea noastră interioară, cea pe care ar trebui să o ascultăm și să o urmăm mai des.

Sursa Foto: InterComFilm

Sursa Foto: InterComFilm

Nu mă sperie întâlnirea cu ei sub nicio formă. Nici ceea ce aș putea descoperi, nici că există posibilitatea să nu putem comunica. Ne vom putea înțelege, din moment ce au ajuns la noi și sunt vizibili tuturor. Vom comunica la nivel mental și cred că va fi  cea mai profundă conexiune creată, însă, mă aștept ca fix acesta să fie testul pe care va trebui să îl trecem, acela al comunicării, pentru că limbajul poate fi înțeles doar dacă suntem cu adevărat atenți la mesaj. Dar, de fapt, acesta este un test aparent, deoarece, în esență nu este vorba despre comunicarea propriu-zisă, ci despre înțelegere și acceptare, despre felul în care ne putem elibera mintea de toate ideile conturate și accentuate de-a lungul anilor în ceea ce privește existența și rolul extratereștrilor.

Dacă aș fi eu cea care, din întâmplare sau necesitate, ar încerca să discute cu ei, nu cred că aș încerca să îi abordez, deoarece nu pentru acest lucru au venit, să ne răspundă la întrebări. O vor face, cu siguranță, într-un alt mod și ne vor da alte informații, probabil la care nici nu ne-am fi gândit. Și, din moment ce comunicarea se realizează la nivel mental, cred că ei știu deja toate „frământările” noastre și felul în care acestea se vor rezolva după vizita lor. În schimb, voi fi extrem de curioasă și voi simți o imensă responsabilitate. Nu neapărat pentru ceea ce vor să transmită sau pentru felul în care ajunge informația la mine, ci pentru faptul că eu voi fi responsabilă cu transmiterea ei întregii omeniri, iar aici mi se pare lucrul cel mai complicat, chiar mai complicat decât discuția în sine. Nu am nici cea mai  vagă idee despre felul în care vor reacționa oamenii, dacă vor înțelege, vor accepta, sau vor prefera să considere că informațiile pe care le transmit nu sunt reale și vor vedea în mine un pericol mai mare decât văd în vizita extratereștrilor. Cred că negarea este cel mai mare pericol, acea incapacitate de a vedea lucrurile evidente, lucrurile din interiorul nostru, care să ne permită să ne dezvoltăm.

Sursa Foto: InterComFilm

Sursa Foto: InterComFilm

Mă aștept ca timpul să își schimbe parametrii și ca totul să depindă de puterea oamenilor de a asculta. Întâlnirea cu extratereștrii se poate simți ca o secundă, dar care poate fi o zi sau un an, în funcție de cât de repede se produc schimbările la nivel de mentalitate. Pentru că de aici pornește totul, pentru că extratereștrii pot fi chiar aici, iar noi să nu fim capabili să îi observăm și să le înțelegem mesajul. Ei pot fi considerați, așa cum am mai spus, ca fiind cealaltă parte a lumii noastre, cea care să ne ajute să evoluăm, dacă înțelegem în timp util acest lucru, până nu ne vom distruge între noi. Nu cred că trebuie să învinovățim alte entități pentru dezastre, dacă ele vor urma, cred că trebuie să privim mai aproape, la noi. De fapt, aceasta este singura „luptă” pe care o vom purta, aceea pentru cunoaștere. O luptă cu noi înșine, pentru a ne putea dezvolta, de fiecare dată, acesta fiind scopul suprem, al nostru, al lor, al tuturor.

Așa ar arăta, probabil, filmul meu, unul care nu este SF și nici nu rulează la cinema, este desprins din cea mai puternică misiune a existenței fiecăruia, aceea de a reuși constant să ne depășim. Privește în oglindă, vezi un mic extraterestru care îți spune că poți? Înseamnă că și tu l-ai întâlnit, trebuie doar să fii în armonie cu tine pentru a-l asculta, a-l înțelege și a-l urma.

Sursa Foto: InterComFilm

Sursa Foto: InterComFilm


Articol redactat pentru competiția SuperBlog 2016