Prima zi de vacanță: pleci din cameră la ora 5 dimineața, pentru că îți dorești acele fotografii, fără prea mulți turiști în jurul tău – arta cere sacrificii, îți spui în gând (been there, done that). Urmează un mic-dejun în grabă, o revizuire a traseului și din nou pe drumuri. O catedrală, un turn, un muzeu, un castel, un parc, un pod, un magazin de suvenire. Cozi lungi și mulți turiști, că doar nu ești singurul care vrea să vadă simbolurile orașului.

Știam eu că trebuia să stau mai mult în vacanță!

Nu avem timp de pierdut, nu putem sta toată ziua la terase!

Cum să mergem în cameră așa devreme, trebuie să descoperim și viața de noapte!

Ce ar fi ca mâine să vizităm și orașul vecin? Am citit că este foarte frumos și acolo.

Sună cunoscut? Da, și pentru mine… Dacă și ție telefonul îți indică mii de pași parcurși în fiecare zi de vacanță, dacă te împarți între muzee, bazilici, palate, turnuri și locuri de promenadă, dacă întreg concediul este format din programe și din obiective, dacă îl continui acasă, pentru a te odihni, înseamnă că ai nevoie de un concediu după concediu. Atunci știi că este momentul să pleci într-o nouă vacanță.

Nu trebuie să visezi că hrănești elefanții când de fapt nici câinele bunicilor nu te bagă în seamă. Și nici că privești oceanul în timp ce tot ceea ce vezi este gardul vecinilor. Știu, ai vrea să fii la un sky bar acum și nu în propria curte. Până și cartea pare mai interesantă atunci când o citești în piscină.

Ursus Cooler

Atunci când visezi că hrănești elefanții…

Ursus Cooler

…însă nici câinele bunicilor nu te bagă în seamă

Ursus Cooler

Pentru momentele în care te visezi pe plajă…

Ursus Cooler

…dar tot ceea ce vezi este gardul vecinilor

Ursus Cooler

Când îți dorești să fii la un sky bar…

Ursus Cooler

…dar tocmai te-ai întors din vacanță și te odihnești în curte

Ursus Cooler

Atunci când vrei să fii aici…

Ursus Cooler

…dar tu ești, de fapt, aici

Ursus Cooler

Pentru toate acestea, Cooler îți oferă concediul de după concediu.

 

Ce înseamnă concediul după concediu?

 

Dacă mintea ta spune „muzeu” iar tu spui „plajă”, dacă ai vrea să te oprești la trei terase și nu doar la două, dacă ai impresia că ziua începe mult mai devreme atunci când ești în concediu, atunci înseamnă că ai nevoie de vacanța Cooler. Care nu înseamnă mii de pași, ci mii de fluturi și de orhidee, mii de stele în deșert, mii de lumini privite de la înălțime. Concediul de după concediu este pentru tot ce vrei tu, pentru seri lungi și dimineți târzii. Pentru plimbări fără o țintă anume. Pentru croaziere și hrănit elefanți. Pentru nopți în deșert și zile cu soare. Și puțin (mai mult) mango sticky rice. Sau rom și multă voie bună.

Cooler te ajută să îți transformi vacanța într-o vacanță. Una în care te poți trezi la 10 și nu la 5. Una în care poți începe ziua cu un mic dejun în piscina privată a camerei tale, și nu cu un trepied în spate, căutând cele mai instagramabile locuri. Una în care poți fugi ori de câte ori vrei pe plaje pustii, în căutarea celui mai bun cocos. Sau vrei să fie ananas? Umplut cu un cocktail, desigur. Sau vrei un masaj? De fapt, întrebarea corectă ar fi: vrei doar un masaj? Una în care tu alegi când să începi și când să termini ziua și unde să o faci. Poate la un sky bar. Poate la o cină pe plajă. Poate la cea mai tare petrecere la care ai fost vreodată. Sau poate în aceeași piscină privată a camerei tale, înconjurat de vegetație tropicală.

Când totul în jurul tău spune „Stai!”, iar tu spui „Hai!”, Cooler spune „Hai!” și apoi „Stai!”. Hai unde vrei tu și stai să te relaxezi cât vrei tu. Tot ce trebuie să faci este să introduci codurile de pe cheițele de Cooler pe dozadecooler.ro și să îți pregătești bagajele. Una dintre cele 10 vacanțe exotice în valoare de 5.000 de euro poate deveni vacanța ta. Poți introduce până la 10 coduri pe zi, iar în fiecare săptămână se dă refresh la coduri, așa că ai mai multe șanse de câștig. Nu uita să păstrezi cheițele pentru validare!

Ursus Cooler

Dozele de Cooler înscrise în promoție au textul „Poți câștiga una dintre cele 10 vacanțe exotice”

Ursus Cooler

Bali sau Maldive? Thailanda sau Zanzibar?

Ursus Cooler

Nu uita să păstrezi cheițele pentru validare

 

Exotic înseamnă culoare și bucurie

 

Exotic poate însemna să dormi în deșert, să te încălzești cu ceai negru și să iei cina alături de beduini.

Poate însemna să râzi, să dansezi, să încerci activități și mâncăruri noi, să îți învingi temerile (eu am făcut pentru prima dată snorkeling în Thailanda și mi-am învins parțial teama de apă). Sau poate însemna ca singurul plan să fie acela de a nu-ți face niciun plan.

Exotic înseamnă culoare și bucurie, emoții și trăiri, arome și savori. Noi sau deja cunoscute.

Înseamnă să închiriezi o mașină în Tenerife și să străbați toată insula pentru a ajunge la plaja aceea cu nisip negru (chiar dacă toată insula este vulcanică, drept urmare nisipul este preponderent negru). Și să ai propriul playlist în mașină, cu melodii în limba spaniolă. Și să conduci pe drumuri înguste, șerpuite, să lași oceanul în urma ta și să ajungi (la propriu) deasupra norilor.

Înseamnă să te lași purtat de un localnic prin cele mai frumoase locuri și, la finalul zilei, să constați că ți-ai făcut un nou prieten.

Înseamnă să încetinești ritmul și să fii bucuros că faci asta.

Înseamnă să apreciezi mai mult și să te apreciezi mai mult.

Înseamnă să îți transformi vacanța într-o vacanță. Și nu într-un maraton.

Pentru mine, exotic înseamnă să mă trezesc cu sunet de valuri și să adorm cu imaginea apusului în minte. Să aleg și o înghețată rulată, chiar dacă deja am mâncat o clătită cu cocos. Înseamnă să stau o oră în plus la piscină. Sau să mă trezesc cu o oră mai târziu. Sau să beau un cocktail mai mult.

Exotic poate fi o stare de spirit. Nu trebuie să căutăm musai palmieri și pești colorați și plaje sălbatice. Putem căuta puțin mai multă bucurie. Putem trăi mai mult fiecare zi de vacanță. Ne putem bucura mai mult de ea atunci când suntem plecați, și nu doar apoi, privind fotografiile din vacanță.

Exotic înseamnă să fim alături de cei dragi și să ne dorim cu toții același lucru. Înseamnă să nu ne certăm pentru că vrem o fotografie în plus (după ce deja am făcut 50 în același loc).

Înseamnă să putem să ne oprim, din când în când. Dacă se întâmplă în Maldive, cu atât mai bine. Poate fi și Cuba autentică și plină de culoare. Sau Bali cu ale lui lecții de echilibru. Sau Singapore și cele mai frumoase flori din Gardens by The Bay. Sau deșertul Wadi Rum și ale sale stânci care par desprinse de pe Marte. Sau orice vrem noi.

Exotic înseamnă să faci tot ceea ce îți trece prin cap. Fără program pe care nu te înduri să îl modifici, fără mii de pași parcurși pe zi, fără grija că ai ratat vreun muzeu. Exotic înseamnă să râzi mult și să trăiești din plin.

Exotic înseamnă să pleci în vacanță după ce te-ai întors din vacanță.

Ursus Cooler

Pentru dimineți care încep așa…

Ursus Cooler

Pentru plaje cu nisip negru…

Ursus Cooler

Pentru apusuri în deșert…

Ursus Cooler

…sau pe malul mării

Ursus Cooler

Pentru mii de flori…

Ursus Cooler

…sau fluturi colorați

Ursus Cooler

Cooler îți oferă concediul după concediu.

Ursus Cooler

Și nu suntem singurii care visează la el 🙂

 

Dacă și pentru tine este momentul să pleci într-o nouă vacanță, atunci, spune „Hai!” și înscrie-te în campania Cooler. Următoarea vacanță exotică poate fi a ta!

 

Pentru mai multă inspirație, te invit să îmi împărtășești în comentarii care este destinația la care visezi. A mea este Bali. 🙂