Lumea în care trăim este în continuă schimbare și noi la fel, odată cu ea. Evoluăm în fiecare zi, în ritmuri diferite, dar, cu toții avem proiecte, planuri, dorințe, lucruri la care sperăm sau pe care încercăm să le îndeplinim. Nu trăim într-o lume ideală (decât dacă reușim să vedem mereu părțile frumoase ale vieții și îi admir pe cei care pot să facă acest lucru) și nici nu se întâmplă toate lucrurile exact așa cum ne-am dori. Dar, pentru orice lucru neprevăzut din viața noastră, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să vedem oportunitatea care stă în spatele lui. Și, dacă veți spune că nu există, eu vă voi spune că ar trebui să vă uitați mai bine. Sau să ne uităm, pentru că și eu lucrez intens la acest aspect. Acela de a mă bucura mai mult de lucrurile frumoase și de a fi mai recunoscătoare pentru că ele există.

Mă întreb, oare câți dintre noi am putea reuși să ne realizăm planurile, proiectele complet singuri? Sau, mai bine zis, oare există cineva care, la un moment dat, să nu fi simțit nevoia unei mâini întinse, unui sfat, unui mentor sau a unei plase de siguranță financiară? Încercați să faceți un exercițiu de memorie și vă vor apărea, cu siguranță, mai multe astfel de momente în minte. Momentele acelea în care simțim cum plasa despre care vorbeam ne prinde și ne oferă siguranță. Eu aș spune că mai are un rol, acela de a ne ajuta să ne ridicăm. Ne „prinde” când avem nevoie, ne susține în momentul critic, iar, mai apoi, ne „împinge” înapoi, poate chiar mai sus.

Cred, așa cum am mai spus, că orice posibil obstacol are cel puțin o modalitate de rezolvare. Și mai cred că, uneori, fix aceste obstacole sunt cele menite să ne facă să vedem mai departe de ele. Se întâmplă (mie mi se întâmplă des, recunosc) să ne dorim foarte mult să vizităm un loc despre care am citit, am auzit impresii sau am învățat la orele de istorie? Poate că ar trebui să facem acest lucru. Nimic nu se compară cu bucuria de a face lucruri pentru tine, cu emoția pe care descoperirea lumii ți-o oferă, cu lecțiile de viața pe care le vezi în jurul tău, la oameni care pot părea atât de diferiți de tine, dar care, de fapt, sunt mult mai prietenoși decât ai crede și care se bucură chiar mai mult decât tine că îi vizitezi.

Se întâmplă să vrem să facem o bucurie cuiva drag? Cu motiv sau pur și simplu, pentru că ne-am gândit sau am văzut ceva care credem că i-ar plăcea sau că l-ar face fericit? O putem face. Și chiar vă încurajez să experimentați ori de câte ori puteți emoția pe care v-o aduce însuși gândul că puteți face pe cineva să zâmbească.

Se întâmplă să avem nevoie de ceva pentru noi, se întâmplă să ne dorim lucruri pentru noi, se întâmplă să ne dorim lucruri pentru alții sau, pur și simplu, să fim puși în fața unor situații la care nu ne-am fi așteptat. Pentru absolut toate există soluții. Depinde de noi să le utilizăm eficient.

Photo-1

Eu vă propun una dintre cele mai rapide, pentru că, în epoca vitezei și a tehnologiei, ne dorim să profităm din plin de timpul nostru, să îi dăm valoare. Un credit rapid online. Putem face acest lucru, fără nicio deplasare suplimentară, doar înregistrându-ne pe site-ul telecredit.ro. Tot ce avem de făcut este să alegem suma (între 100 și 2000 RON) și perioada de care avem nevoie (maxim 30 de zile), ne creăm un cont, în care adăugăm datele personale și copii ale documentelor necesare, iar, în cel mai scurt timp, ne este analizată cererea și ne sunt transferați banii în cont.

Viața se compune din momente. Este responsabilitatea noastră cum alegem să le trăim. Totuși, nu am gândit mereu așa, dar, ca orice lucru în viață, și mentalitatea se cultivă. Am început să investesc în mine și în dezvoltarea mea. Am investit în lucruri care știu sigur că, pe viitor, îmi vor aduce satisfacții și care mă vor ajuta să fiu mai aproape de persoana care îmi doresc să fiu. M-am putut baza, în orice moment al vieții mele, pe familie și pe prieteni. Am fost o norocoasă, știu! Dar am decis că este momentul să mă bazez pe propriile forțe și să îmi croiesc propriul drum. Voi continua să investesc și nu am nicio reținere în a recunoaște că, uneori, am vrut să profit de oportunități pe care, pe moment, nu mi le permiteam.

Îmi amintesc de începutul acestei perioade de schimbări, despre care vă povesteam. Îmi doream să studiez cât mai mult, să achiziționez multe cărți, să particip la tot felul de cursuri și am început să caut ce credeam că mi s-ar potrivi cel mai bine. Așa am descoperit un curs de scriere creativă, doar că… nu eram pregătită pentru schimbările ce urmau să vină. Eu căutam ceva pentru viitorul apropiat, dar parcă nu chiar atât de apropiat. Era ultima zi în care mă puteam înscrie și, de asemenea, ultima în care puteam achita taxa de participare. Mai erau doar câteva zile până la salariu, eu nu estimasem că voi găsi un curs care să înceapă atât de repede, așa că nu îmi permiteam, în acel moment, să fac o astfel de investiție, mai ales că acesta implica și altele. Mai exact, o săptămână întreagă în care trebuia să mă duc zilnic la București. Așa că am renunțat la el, consolându-mă cu ideea că nu este momentul potrivit. Cred că dacă aș fi știut pe atunci de posibilitatea de a accesa rapid un credit până la salariu (și creditul este rapid, și posibilitatea de a-l accesa, pentru că, tot ce ne trebuie sunt câteva click-uri), nu aș fi stat nicio clipă pe gânduri.

Photo-2

Am regretat mult timp faptul că nu am putut participa atunci. Simțeam că, într-un fel, evoluția mea ar fi fost diferită dacă aș fi profitat de acea oportunitate. Ulterior, am descoperit un curs similar, pe care l-am și urmat, dar simțeam că este tardiv. Atunci eram pregătită din toate punctele de vedere, inclusiv financiar, însă nu era cursul pe care mi-l dorisem.

Din cauza faptului că nu am știut că pot apela la un credit cu dobândă 0, am preferat să renunț. Exact, la primul împrumut urgent, care poate fi de maxim 500 lei, nu se plătește dobândă. Nu știam că este atât de rapid și de simplu. Nu știam că nu există costuri ascunse sau comisioane. Nu știam și mă temeam de lucrurile pe care nu le cunoșteam. Recunosc, mă tem și acum de necunoscut, dar acum am mai mult curaj să îl înfrunt. Și toate acestea s-au întâmplat din cauza lipsei de informare. Acesta este doar unul dintre exemplele trăite de mine. Voiam să vă evidențiez cum putem profita de oportunități, chiar dacă este vorba despre noi sau despre cei dragi nouă, însă trebuie să fim atenți atunci când ele apar. Să fim informați și să luăm decizii într-un mod responsabil.

Photo-3

Lucrurile se schimbă, viața însăși se schimbă. Noi suntem pregătiți să facem față situațiilor neprevăzute? Vă spun că da. Atâta timp cât avem încredere în noi și în capacitățile noastre, atâta timp cât știm să ne organizăm și să nu ne îndatorăm fără a avea posibilitatea de a restitui împrumutul, putem face față schimbărilor. Și putem apela la un împrumut rapid de la Telecredit.

Dar, ce se întâmplă dacă realizăm că situația se complică mai mult decât am fi prevăzut și că nu vom putea restitui împrumutul la data stabilită? Chiar și aici există o soluție, și anume posibilitatea de refinanțare. Exact, plătim la scadență dobânda datorată și creditul nostru se prelungește, dar numai dacă avem grijă să anunțăm cu cel puțin trei zile înainte de scadență.

Un credit online consider că este o modalitate foarte elegantă și foarte discretă de a putea depăși obstacolele. Fără a explica nimănui ce îți dorești, de ce îți dorești lucrul respectiv, sau necesitatea pe care o ai în momentul acela. Este, pur și simplu, șansa de a acționa atunci când apar necesitatea sau oportunitatea. Sau atunci când încercăm să transformăm o necesitate într-o oportunitate.


Articol redactat pentru competiția Spring SuperBlog 2017

Fotografii preluate de pe telecredit.ro