Scufița Roșie nu e doar o poveste, este o realitate în care mă vedeam, cu voia mea, în fiecare vară. Și nu pentru că aș fi avut vreo pasiune pentru această culoare, ci pentru că, din dorința de a căpăta un bronz cât mai frumos, ajungeam să exagerez cu expunerea la soare. Pielea mea albă „obținea”, pe rând, nuanțe de roșu, vișiniu și, mai apoi, ciocolatiu, ajungând ca, la finalul verii, cu greu să mă mai recunosc. Dacă nu conștientizăm obiceiurile nesănătoase din timpul adolescenței (și nu numai), organismul va transmite semnale pe care le putem ignora în primă fază, dar care pot deveni adevărate alerte odată cu trecerea timpului.

Istoria mea cu verile în care o zi întreagă petrecută la plajă părea prea puțin suficientă și în care aveam grijă să nu omit nicio repriză de bronzat pe toată perioada sezonului estival a durat până în momentul în care un dermatolog mi-a transmis foarte ferm că va trebui să monitorizez toate alunițele de pe corp și, în niciun caz, să nu mă expun soarelui din orele de vârf. De-aș fi înțeles mai devreme că la orele prânzului razele sunt nocive pentru oricine, nu doar pentru cei cu tenul deschis și dacă m-aș fi preocupat mai mult să îmi protejez pielea atunci când o expun soarelui!

Din acea clipă, frumusețea pentru mine a însemnat, mai mult decât orice, grijă pentru pielea mea. A însemnat să aleg cu atenție produsele cu protecție SPF cel puțin 30, a însemnat să evit, oriunde m-aș afla, să petrec prea mult timp sub soarele puternic de la mijlocul zilei, a însemnat să mă bucur treptat de o ușoară colorare a pielii, doar în primele ore ale zilei și în ultimele ale după-amiezii, a însemnat să îmi acopăr capul, să îmi protejez tenul și buzele, să mă hidratez suficient. A însemnat să îmi ascult, înțeleg și respect organismul.

Australian Gold

Tot un fel de Scufiță Roșie, dar cu pielea protejată

 

În sezonul estival, nu ies niciodată din casă fără să aplic loțiune cu factor de protecție

 

În general, verile mele se împart între călătoriile în România și cele din afara ei. Îmi rezerv timp, măcar câteva zile, pentru scoicile din Marea Neagră pe care îmi place să le culeg de pe plajă, pentru rapanele delicioase care mi-au deschis apetitul către fructele de mare, pentru porumb fiert, clătite din Vamă, seri lungi pe plajă, răsărituri îmbrăcate în nuanțe de roz și de portocaliu, pentru plimbările de pe mal, pentru sentimentul de acasă și de apartenență, pentru continuarea unui obicei pe care mi l-au format părinții încă din primul an de viață și la care nu am renunțat niciodată în cei aproape 30.

Atunci când sunt la mare, dragostea mea dintâi, ritualul de înfrumusețare și cel de protecție constau în aplicarea unei creme de protecție solară cu SPF minimum 30, iar în orele în care soarele nu mai este atât de puternic pot apela și la un produs cu un factor de protecție ceva mai scăzut, cum ar fi un gel care este îmbogățit cu puțin autobronzant. Doar nu credeați că ratez o baie prelungită în mare sau că fug complet de soare și mă refugiez la vreo terasă! Deși sună foarte bine și acest plan,  nimic nu se compară cu senzațiile pe care le ai atunci când simți nisipul sub tălpile tale, ori când timpul petrecut pe plajă devine cel mai dulce timp de lectură, sau când, pur și simplu, te retragi în sinea ta, îți pui ordine în gânduri și în idei și conturezi noi planuri.

În zilele în care colind străzile vreunui oraș, am grijă să nu părăsesc camera hotelului fără să aplic loțiune cu protecție solară zonelor expuse, îndeosebi tenului, umerilor și brațelor. Astfel că, oriunde aș alege să petrec timpul, fie că mă aflu într-un city-break, pe vreun vârf de munte, într-o pajiște plină de verdeață, sau chiar în propriul oraș, pe care am cam uitat în ultimul timp să îl explorez și pe jos, nu uit că protecția, siguranța și confortul pielii pot fi cheia unei zile reușite.

Australian Gold

Vara, protecția pielii și a capului sunt prioritare

Australian Gold

Nu doar la mare am grijă de pielea mea, ci oriunde m-aș afla

Australian Gold

Chiar și atunci când sunt în căutare de noi atracții aplic cremă cu factor de protecție

 

Produsele Australian Gold sunt alegerea mea pentru o piele protejată și pentru un bronz ușor

 

Dacă v-am povestit puțin despre obiceiurile mele nesănătoase – au fost ele mai multe și au inclus și traume asupra părului, de la decolorat excesiv la îndreptat zilnic cu placa –, vreau să vă prezint cele mai noi produse cu protecție solară testate de mine, cele de la Australian Gold. Este vorba despre loțiunea cu SPF 30 și gelul cu autobronzant SPF 10, rezistente la apă, produse din ingrediente naturale, pe bază de eucalipt, prune kakadu, alge roșii sau uleiuri exotice. Ambele se aplică și se absorb foarte ușor și au un parfum plăcut (loțiunea este preferata mea din acest punct de vedere).

Dacă v-am trezit interesul, pe site puteți găsi o gamă de produse cu protecție solară, în funcție de caracteristicile pielii (eu optez întotdeauna pentru cele cu factor de protecție ridicat în primele zile de expunere), împărțite în două categorii: varianta tradițională (cum sunt și gelurile Bronzanti, îmbogățite cu puțin autobronzant, dar și produsele Clear) și categoria Botanic Line, din care fac parte produse care conțin ingrediente minerale, cum este loțiunea despre care v-am povestit.

Pentru hidratarea pielii, prevenirea îmbătrânirii ei și menținerea bronzului, loțiunile fără SPF Hemp Nation sunt alegerea cea mai inspirată, realizate tot din ingrediente naturale, respectiv uleiuri din semințe de cânepă. Să nu uităm că pielea trebuie îngrijită tot timpul, nu doar în orele în care o expunem razelor soarelui!

Dacă încă nu v-am convins, atunci o să vă rog să citiți capitolul următor, care conține motivul pentru care acest brand a devenit unul dintre favoritele mele.

Australian Gold

Produsele Australian Gold sunt alegerea mea cea mai recentă…

Australian Gold

…și cea mai inspirată. 🙂 Gelul din stânga se încadrează în categoria produselor tradiționale, respectiv Bronzanti, și poate fi achiziționat în variantele cu factor de protecție 6, 10, 15, 30 sau 50. Loțiunea din dreapta gelului face parte din categoria Botanic Line, conține ingrediente minerale care oferă protecție minerală (care nu dăunează faunei și florei marine) și poate fi achiziționată în variantele cu SPF 15, 30 sau 50.

 

De ce am ales și de ce recomand produsele Australian Gold?

 

Într-o lume în care totul pare că se (auto)distruge, în care natura este afectată din ce în ce mai tare de acțiunile oamenilor, în care animalele văd, odată cu fiecare anotimp, cum habitatul lor natural este distrus, ajungând chiar și la dispariția speciilor, de noi depinde stoparea tuturor acestor agresiuni săvârșite asupra naturii. De noi depinde să folosim mai puțin plastic, de noi depinde să nu poluăm mediul în care trăim, de noi și de alegerile noastre depinde soarta pădurilor, cea a apelor și cea a animalelor. Stă în puterea și în deciziile noastre să alegem produse care nu au fost testate anterior pe necuvântătoare. Acesta este principalul motiv pentru care produsele Australian Gold m-au convins încă dinainte să desfac ambalajul, pentru că nu au fost testate anterior pe animale.

Mai mult decât atât, produsele din categoria Botanic Line, care oferă protecție minerală deoarece conțin ingrediente minerale, sunt concepute astfel încât să nu dăuneze recifelor de corali. Pentru că, dragii mei, este trist ceea ce se întâmplă, însă, de multe ori, comportamentul nu tocmai adecvat al turiștilor a condus la distrugerea acestor frumuseți naturale; spre exemplu, faptul că mulți dintre ei îi ating a afectat biosfera marină, dar și poluarea (principala cauză), iar aici sunt incluse și loțiunile de protecție folosite, mai exact ingredientele pe care le conțin. Dacă optați pentru produse care conțin ingrediente minerale (în multe stațiuni din străinătate se recomandă sau chiar se impune folosirea lor), atunci puteți fi siguri că nu veți contribui la distrugerea paradisului acvatic.

Nu putem uita, desigur, nici de calitatea produselor Australian Gold, care derivă dintr-un lucru foarte simplu: conțin ingrediente 100% naturale, nativ australiene, pe bază de uleiuri și extracte din fructe, fără alcool, fără coloranți, fără parabeni, cu o concentrație mare de vitamine. Practic, ele sunt create din ceea ce natura ne oferă, fără, însă, a o distruge. Și da, în ultimul timp, în special după ce am vizitat Asia, continentul meu de suflet, și am înfruntat realitatea deșeurilor și a poluării, a exploatării animalelor pentru distracția turiștilor, am început să fiu mult mai atentă decât eram înainte cu mediul înconjurător. Dacă printr-o simplă alegere pot ajuta chiar și în cea mai mică măsură la protejarea naturii, then I’ll do my best. 🙂

Australian Gold

Nu este un secret că iubesc timpul petrecut în natură, acum aș putea spune că o port și pe piele

 

Nu uitați, o expunere prelungită la soare nu este indicată nimănui, indiferent de tipul de piele!

 

Cu o protecție adecvată (cu SPF peste 25), aplicată cu 15-20 de minute înainte de expunerea la soare și fiind moderați în ceea ce privește razele UV – care acționează chiar și atunci când este înnorat și chiar și în celelalte anotimpuri –, orice concediu pe litoral ar trebui să fie un prilej de a ne încărca și revitaliza cu toată energia pe care marea o emană. Dacă, în schimb, vara vă găsește pe străzile vreunui oraș, în căutare de atracții turistice, nu uitați să vă acoperiți capul și să vă aplicați loțiune de protecție, pentru că soarele este la fel de puternic, indiferent unde ne-am întâlni cu el, să vă hidratați suficient, să vă protejați inclusiv (sau mai ales) tenul și să vă bucurați din plin de vară și de concediu!

Australian Gold

Loțiunea se aplică înainte de expunerea la soare

 

În încheiere, vreau să vă spun că…

 

Iubim marea pentru liniște și zbucium, pentru încredere și speranță.

Pentru răsărituri și apusuri, pentru petreceri fără de sfârșit.

Pentru sentimentele de libertate și de eliberare.

Pentru emoțiile unei zile pe plajă.

Pentru plimbările lungi pe mal.

Pentru că este acasă. Iar acasă ești protejat, așa cum produsele Australian Gold protejează pielea noastră.

România - Vama Veche

Pentru a ne bucura de astfel de răsărituri, trebuie să evităm ca arsurile pielii să ne provoace disconfort.