Sursa Foto: answear.ro

Tim și Bill sunt cele două jumătăți ale unei perechi de pantofi sport de damă. Mai exact, pantoful drept și pantoful stâng. Ajunși la vârsta maturității în lumea articolelor sport, v-ați aștepta să capete și înțelepciunea ce vine odată cu trecerea anilor. Nicidecum! Ei se comportă în continuare ca doi adolescenți dornici să descopere lumea. Pentru acest lucru nu există vârstă, cei doi nu și-au pierdut energia și spiritul tânăr. Se ceartă din cele mai mici lucruri, le place să se tachineze și întotdeauna vor să fie în centrul atenției. Lucru care nu este deloc de neînțeles, având în vedere că între ei și posesoarea lor, Oana, a existat întotdeauna o relație foarte apropiată. Nu există loc pe care ea să îl fi văzut și să nu fie însoțită de cei doi pantofi sport de damă. Încă nu se știe cum a pornit totul și dacă pasiunea pentru călătorii au preluat-o de la Oana sau dacă ei au contribuit la accentuarea acestei pasiuni. Tot ce știm este că, indiferent dacă optează sau nu să îi poarte peste tot, cu siguranță alege să îi transforme în remarcabili colegi de călătorie. Și mare le este tristețea atunci când descoperă că Oana preferă să poate alte articole sport într-o zi. Dar, pentru a le recompensa devotamentul, de fiecare dată când se întoarce în camera de hotel, în fiecare seară, adidașii de damă New Balance (căci despre ei este vorba) o însoțesc în redactarea jurnalului de călătorie. Au locul lor, binecunoscut, în dreapta Oanei, și trăiesc și ei, prin prisma poveștilor auzite, întâmplările din ziua respectivă. Acest lucru se întâmplă foarte rar, și, întotdeauna când Oana îi lasă să se odihnească, regretele o încearcă întreaga zi. Sau, chiar mai mult decât atât, ajunge să le simtă lipsa și să își dorească să îi fi ales pe ei.

„Oana, nici până acum nu ai înțeles că noi, adidașii de damă New Balance, suntem cea mai bună alegere? Noi, care aparent ne certăm din orice motiv, atunci când vedem împreună cele mai frumoase locuri și descoperim cele mai interesante destinații, atunci formăm cea mai puternică echipă!”

Sursa Foto: answear.ro

Sursa Foto: answear.ro

Într-adevăr, pe Tim și pe Bill este foarte greu să îi ții într-un singur loc. Încep imediat să se certe și, pentru a-i putea împăca, singurul lucru care se poate face este să îi lași să se ducă unde vor. Și tu, odată cu ei. Tim este jumătatea cu personalitatea mai puternică. El reușește, de fiecare dată, să îl determine pe Bill să îl urmeze. Unul fără celălalt, ar fi imposibil. Bill este romantic și aparent întotdeauna nemulțumit, iar Tim este cel echilibrat. Este ciudat să spui despre un pantof că este „cu picioarele pe pământ”, pentru că el chiar asta face, dar rolul lui Tim acesta este, să echilibreze stilul visător al lui Bill. De fapt, se echilibrează reciproc, iar, împreună cu Oana, formează un trio perfect. Cei doi reprezintă încălțămintea sport care, pentru Oana, înseamnă mai mult decât niște pantofi sport de damă, înseamnă amintirile toate.

Doar în momentele în care rămân singuri îi apasă nostalgia și își dau seama cât de importantă este echipa pe care o formează. Chiar dacă se supără pe Oana, în momentul în care se întâlnesc, devin cea mai fericită pereche de adidași de damă! Pentru că știu că în fiecare zi începe o nouă aventură. De fapt, s-au obișnuit așa. S-au obișnuit să fie martorii tuturor poveștilor, să descopere lucruri noi până simt că obosesc, iar atunci să își dea seama că abia începe călătoria. S-au obișnuit să arate mereu tot ce pot și chiar mai mult decât atât, astfel încât nu și-ar putea imagina cum ar fi să fie „uitați” pentru o perioadă mai lungă de timp.

„Auzi, Tim? Credeai tu vreodată că o să fim cea mai fericită pereche de adidași de damă?”

„Fericit cu tine? Te-ai defectat, e clar!”

Și pantofii sport de damă pot avea emoții. Și ei pot simți locurile pe care le văd, mai mult cu sufletul decât cu ochii. Și adidașii de damă New Balace au personalitatea lor, iar, împreună cu personalitatea Oanei, se pot completa și ajuta reciproc, având parte de experiențe incredibile!

Niciun loc nu este prea îndepărtat. Niciun munte escaladat nu este prea înalt, nicio plajă nu pare de neatins pentru Tim și Bill. Cei doi au trăit emoții și aventuri pe care nu și le imaginau vreodată. La început a fost datorită comodității, apoi datorită aspectului, iar mai apoi datorită legăturii care s-a creat. I-am auzit într-o seară discutând, unul dintre puținele momente în care se pare că se înțeleg.

Sursa Foto: answear.ro

Sursa Foto: answear.ro

„Tim, tu ai obosit?”

„Ei, ce întrebare e asta? Am obosit, da, dar mă odihnesc în noaptea aceasta și îmi revin.”

„Nu, Tim. Dacă simți că ai îmbătrânit. Dacă îți faci griji că Oana ne-ar putea înlocui.”

„Bill, la un moment dat va trebui să accepți că alți pantofi sport de damă vor continua aventurile pe care noi le-am început. Dar mai este mult până atunci. Și în plus, Oana nu o să renunțe așa ușor la noi. Ia gândește-te tu, cum ar fi fost toate excursiile fără noi? Suntem alături de ea de atâția ani și foarte puține au fost momentele în care nu am însoțit-o. Chiar și sandalele sunt invidioase pentru că, deși par mai delicate și se consideră mai drăguțe ca noi, ele nu au fost niciodată atât de apropiate de Oana cum suntem noi. Toată încălțămintea sport ar vrea să fie în locul nostru. Îți amintești tu, Bill, cum a început totul?”

„Cum aș putea uita? M-am trezit în aceeași cutie cu tine!”

„Nu, Bill, noi am fost făcuți împreună. Noi suntem făcuți să fim împreună. Separat nu am însemna nimic. Împreună, suntem perechea sport de damă preferată a Oanei, articolele sport care au străbătut lumea întreagă. Suntem două jumătăți ale aceluiași întreg. Nu ne-am trezit unul lângă altul, am fost făcuți unul pentru altul. Te întrebi vreodată de ce ne-a ales pe noi Oana?”

„Asta-i bună! Cum de ce? Pentru că suntem adidași de damă New Balance!”

„Ești amuzant! Adidași de damă New Balance sunt diverse culori și modele și totuși ne-a ales pe noi. De ce crezi? Te-ai întrebat vreodată? Îți dau eu răspunsul. Oana a simțit că noi nu o vom împiedica niciodată să își îndeplinească visurile. Să meargă acolo unde ochii văd și instinctul o îndeamnă. Să fie liberă să alerge, să sară, să se învârtă, să se bucure. Să fie liberă să simtă și să viseze, ca mai apoi să simtă din nou și să viseze și mai mult. Înțelegi ce spun?”

Sursa Foto: answear.ro

Sursa Foto: answear.ro

„Te urmăresc.”

„Oana și-a descoperit pasiunea pentru călătorii cu mult înainte ca noi să apărem în viața ei. Ai observat tu, că de când ne-a cunoscut, noi am devenit încălțămintea sport care o însoțește mereu? Noi am fost alături de ea mai mult ca oricare altă pereche de pantofi sport de damă. Împreună cu noi a călătorit mai mult decât oricând și a văzut mai multe locuri decât își putea imagina. Te întrebi vreodată care este rolul nostru?”

„Cum care? Să îi facem călătoriile mai ușoare!”

„Da, Bill, dar nu așa cum crezi tu. O călătorie i-o poate ușura orice pereche de adidași de damă. Noi suntem mai mult decât atât. Ai stat vreodată să asculți ceea ce vrea cu adevărat să spună? Ai văzut-o trecând prin toate stările și trăind toate emoțiile. Ce ai înțeles tu din asta?”

„Că este extrem de dificilă! Nici nu sunt surprins!”

„Mă amuzi, Bill. Știu că uneori ești nemulțumit. Știu că dacă rămânem acasă, ai senzația că Oana s-a plictisit de noi. Dar asta nu este adevărat și o știi foarte bine. Tu te-ai putea plictisi de amintirile tale? Le-ai putea înlocui cu altele, oricât de palpitante ar fi? Ai putea renega ceea ce ți-a fost alături în toate momentele și, în special, în cele de formare? Așa este și cu Oana. Noi suntem parte din amintirile ei. Noi nu suntem doar o pereche de pantofi sport de damă, suntem cei care o facem să retrăiască, de fiecare dată, toate experiențele. Ai observat tu cum ne privește, uneori, minute în șir?”

„Da, am crezut că se gândește dacă să ne păstreze sau nu.”

„Nu, bleguțule. Ne privește și îi revin amintirile. Nu va putea uita niciodată cum s-a simțit în Finlanda, de exemplu. Sau poate Germania, Cehia, Italia, Portugalia. Sau în toate celelalte țări pe care le-a vizitat. Se simte recunoscătoare pentru că am însoțit-o întotdeauna, chiar și atunci când poate nu ne plăcea traseul. Chiar și atunci când ne-am simțit chinuiți. Vezi tu zgârieturile acestea? Sunt semnele tuturor locurilor pe care le-am văzut. O pereche de adidași de damă fără niciun semn, înseamnă că nu are nicio amintire. O pereche de încălțăminte sport cu multe semne arată legătura cu persoana care o poartă. Arată o conexiune. Gândește-te tu, noi suntem vechi, așa este. Dar cine poate cunoaște mai bine ca noi forma piciorului Oanei? Noi știm exact cum să ne formăm pentru a nu crea nici cea mai mică neplăcere. Noi am devenit forma piciorului Oanei. Uită-te în oglindă. Ai renunțat de mult la a-ți mai face ție pe plac, pentru a-i face ei. Așa-i că asta îți aduce cea mai mare bucurie? Așa-i că acum înțelegi care este, de fapt, rolul nostru?”

„Da, dar știi, uneori traseele sunt dureroase. Nu ar putea să ne protejeze puțin?”

„Bill, dacă ai merge numai pe nisip toată viața, ai vedea lumea numai de jos. În schimb, atunci când ne urcăm în turnuri sau mergem prin păduri sau ne oprim în cel mai înalt punct al fiecărui oraș, așa-i că te simți în vârful lumii? Așa e că lumea văzută de sus, ca mai apoi trăită jos, formează cel mai frumos ansamblu? Așa e că atunci când ajungi la nisip, o simți ca pe o încântare și ca pe o binemeritată recompensă? Este la fel ca în viață, trebuie să vezi și să încerci din toate, dar să formezi un echilibru. Nu poți ajunge sus fără să te lovești, cum nu te poți plimba pe nisip fără să îi simți mângâierea.

În loc să fii supărat pe Oana, ar trebui să fii recunoscător. Ea ne-a transmis pasiunea ei și ne-a lăsat să avem parte de toate emoțiile pe care le-a trăit. Ea ne-a învățat să iubim, în aceeași măsură, și marea, și muntele, și istoria, și modernitatea. Ea ne-a învățat să le apreciem pe toate și să realizăm că nu există un loc mai frumos ca altul, există doar locuri pentru care trebuie să depui mai multe sacrificii pentru a le vedea. Am fi purtat noi discuția aceasta acum dacă nu le-am fi văzut pe toate? Dacă nu am fi fost parte din fiecare excursie în care a fost? Semnele noastre sunt amintirile noastre. Sunt semnele lumii pe care am văzut-o. Sunt semnele frumuseților ce ne-a fost permis să le descoperim și ale trăirilor din fiecare în parte. Oana ne iubește, să știi. Ea ne-a ajutat să devenim cea mai bună variantă a noastră. Dintre toate perechile de pantofi sport de damă, noi am devenit perechea ei preferată. Oana este povestea noastră și noi facem parte din povestea ei. Eu am înțeles de la prima călătorie care va fi misiunea noastră.”

„Tim, îți mulțumesc! Nu cred că voi dormi de emoție! Abia aștept ca Oana să se trezească și să începem o nouă aventură!”

„Noapte bună, jumătatea mea! Mâine vom fi din nou în vârful lumii!”


Articol redactat pentru competiția SuperBlog 2016