Nu vă imaginați că am pornit spre Transilvania, spre Castelul Bran, mai exact, cel în jurul căruia s-au brodat tot felul de legende și cel care atrage anual numeroși turiști străini și români, deopotrivă. Și nici că mi-am îndreptat atenția către Târgoviște, orașul meu natal, cel care a fost cetatea unde a domnit Vlad Țepeș, devenit, în urma viziunii lui Bram Stocker, Dracula. Nu, doar am răspuns afirmativ invitației primite de la Romanian Art&Craft de a face parte din una dintre miile de povești create în jurul acestui personaj.

Mai exact, acum o săptămână, am pornit pe urmele lui Dracula, încercând să descopăr mistere, să aflu enigme, să rezolv diverse provocări într-un timp limitat, de 60 de minute. Este vorba despre un joc de Escape Room, care nu îmi este deloc străin. Unde? La Locked In, București. De ce? Pentru că se anunța a fi o seară relaxantă și incitantă, totodată, pentru că îmi plac provocările pe care aceste jocuri mă determină să le trăiesc și pentru că la evenimentele organizate de Romanian Art&Craft m-am simțit de fiecare dată ca într-o mare familie.

Despre jocurile de Escape Room

V-am mai povestit și în trecut despre acest fenomen, care ia tot mai mare amploare și în România. Este vorba despre un joc al minții, al perspicacității, al îndemânării și al spiritului de observație, care te ajută să te distrezi, să te relaxezi, să intri în povestea în jurul căreia fiecare cameră a fost construită. Iar, la final, după ce rezolvi toate misterele, evadarea aduce cu sine o imensă satisfacție. De fapt, satisfacția o resimți pe parcursul întregului joc, de fiecare dată când depășești câte o etapă, sau când simți că timpul se scurge, iar adrenalina începe să capete valori inimaginabile și fix în acel moment găsești soluția. Bucuria și mândria că tu ai descoperit misterul respectiv, că tu ai găsit codul, că tu ai deschis lacătul, sau oricare alt element din joc sunt incredibile. Felul în care te transpui în poveste, felul în care trăiești fiecare moment, felul în care tu devii personaj principal este, din punctul meu de vedere, partea cea mai atractivă a acestor jocuri. Și este completată de atmosferă, de elementele de decor, de lumini sau umbre, de muzica ce se aude în surdină, ori poate chiar mai puternic, în funcție de caz, sau, de ce nu, poate chiar de o aromă specifică ce are rolul de a-ți purta imaginația pe tărâmuri ori în vremuri îndepărtate.

Mai concret, dacă nu ați mai jucat niciodată un astfel de joc, vă spun că veți întâlni camere cu teme total diferite, care sunt realizate în jurul unei povești de bază, iar scopul vostru este să îi descoperiți misterul. Dar nu oricând și oricum, ci în 60 de minute (cel mai frecvent), prin rezolvarea anumitor provocări din interiorul camerei respective, doar prin intermediul logicii, și nu al forței. Este un joc care se adresează tuturor categoriilor de vârstă, cu teme dintre cele mai diverse, de la istorie, spioni, science-fiction, horror și până la celule de închisoare ori filme celebre.

Despre camera Dracula’s Secret de la Locked In

Dacă intenționați să descoperiți camerele disponibile la Locked In, aflați că acestea sunt în număr de trei, respectiv Dracula’s Secret, Vip Room și Throne Room. Pentru că m-am simțit mai atrasă de misterele lui Dracula, dar și pentru că mi s-a părut că tema se potrivea mai bine cu una dintre campaniile celei de-a doua gazde, Romanian Art&Craft, am ales să pornesc în căutarea celui mai bine păstrat secret al acestuia. Oare unde se află el?

Nu pot să spune decât că bucur pentru alegerea făcută, deoarece, la final, am avut parte și de o surpriză, pentru că, nu doar că l-am găsit pe Dracula, dar, alături de el își făcuse loc și Vlăduts, care acum are o nouă casă, a mea. 🙂 Fără vampiri și mistere întunecate, ci cu mult roz.

Escape Room - Romanian Art&Craft

Escape Room – Romanian Art&Craft

Camera nu este nici printre cele mai ușoare, dar nici printre cele mai grele pe care le-am întâlnit, conține elemente de mister și elementul surpriză care mă atrage, de fiecare dată, la camerele jucate, oferă suspans, dar și momente în care echipa trebuie să fie unită. Iar, pe lângă acestea, am avut parte și de alte surprize, dulci și nu numai, marca Romanian Art&Craft, ca premii pentru iscusința noastră.

Atmosfera generală

Dacă toate celelalte camere jucate până acum au fost în compania aceleiași echipe, căreia îi cunosc stilul și unde fiecare are roluri bine stabilite (mai mult indirect, în funcție de abilități), acum a fost pentru prima dată când jucam cu persoane necunoscute. A fost o dublă provocare, aș putea spune, și o experiență și mai incitantă. De ce? Pentru că, în cele 60 de minute, a trebuit să ne apropiem și să ne cunoaștem, pentru a putea deveni o echipă unită. Pentru a putea rezolva împreună toate mistere camerei. Și, dacă citiți acest articol, înseamnă că nu am rămas captive în cameră! 🙂 Glumesc, am reușit să ieșim triumfătoare din cameră, evadând în cele 60 de minute pe care le-am avut la dispoziție. De fapt, toate echipele au fost victorioase, încântate de experiență și dornice să o repete. Și eu aștept cu nerăbdare o nouă întâlnire, cu toți oamenii frumoși, energici și pasionați pe care i-am cunoscut.

Escape Room - Romanian Art&Craft

Escape Room – Romanian Art&Craft

Escape Room - Romanian Art&Craft

Escape Room – Romanian Art&Craft

Despre colecția Vlădut’s Story

Această colecție face parte, alături de Transylvania și Bloody Famous, dintr-o campanie de promovare a uneia dintre figurile emblematice ale României, Dracula. Dar, alături de el, se pune accent pe promovarea întregii zone a Transilvaniei și a Castelului Bran, prin atragerea turiștilor nu doar pentru peisajele minunate de care fiecare dintre noi este mândru, ori pentru preparatele tradiționale, dar și prin transmiterea acestei legende și a tuturor misterelor născute în jurul ei. Toate produsele pe care noi le-am descoperit, inclusiv mascota Vlăduts și ciocolata Bloody Famous, în diverse sortimente, se regăsesc în aceste colecții și pot fi achiziționate online, de pe site-ul Romanian Art&Craft, ori din magazinele existente în Aeroportul Internațional Henri Coandă și aeroporturile din Sibiu și Târgu Mureș.

Din punctul meu de vedere, colecția Vlădut’s Story este ilustrarea uneia dintre cele mai frumoase idei de promovare a României. Vlăduts este un personaj care atrage și nu prin mister, așa cum o face Dracula, ci prin charisma lui. Pe mine m-a cucerit definitiv! 🙂

Escape Room - Romanian Art&Craft

Escape Room – Romanian Art&Craft

Escape Room - Romanian Art&Craft

Escape Room – Romanian Art&Craft

Escape Room - Romanian Art&Craft

Escape Room – Romanian Art&Craft