Cu toții învățăm, încă de la cele mai mici vârste, să construim. Începem cu diverse jocuri și jucării, continuăm cu imaginația noastră și ajungem să ne dezvoltăm pe noi. Și visurile noastre. Ajungem să avem planuri din ce în ce mai mari, să dăm o formă prezentului și viitorului nostru. Și să alegem acele activități, acele spații și acei oameni care ne pot ajuta, de fiecare dată, să privim mai departe de fundație. Să vedem întreg proiectul realizat, indiferent de natura lui.

Dacă ne referim la pasiunile noastre, acestea sunt menite să ne ajute să devenim ceea ce ne dorim să fim. Și, dacă găsim și cadrul perfect pentru a le realiza, atunci tot ce ne rămâne de făcut este să le ajutăm să se dezvolte în cel mai frumos mod posibil.

Cred că fiecare dintre voi îmi cunoaște pasiunea, călătoriile, despre care povestesc de fiecare dată când am ocazia. Și știți, de asemenea, că sunt o visătoare care trăiește ceea ce visează, iar mai apoi visează din nou. Astăzi am un vis și mai mare, și mai provocator. Un vis care știu că poate prinde viață, o casă a mea și la fel ca mine.

Mă simt de parcă mi-aș putea atinge ideile. Și chiar pot face acest lucru, cu ajutorul specialiștilor AIA Proiect Birou de Proiectare, ce au experiență de aproape zece ani în realizări de proiecte case. Visez la o casă care să reflecte întocmai ceea ce sunt și ceea ce iubesc: natura și lumea întreagă. O casă care să nu fie o casă din povești, ci o casă a poveștilor.

Ai-Proiect-Birou-de-Proiectare

Am început să îmi ating visuri din ce în ce mai mari odată cu dezvoltarea blogului meu. Primii pași au fost supravegheați de un mentor, care m-a inspirat și mi-a dat curajul să zbor. În ceea ce privește casa mea, mentorul va fi un proiectant AIA Proiect, care va da formă visurilor mele. Pentru că știu că le va înțelege, le va adapta și le va pune în practică, astfel încât să se încadreze perfect în spațiul unde vor lua naștere. Îmi va face un proiect de casă, mai exact, care poate economisi până la 45% din valoarea investiției. Iar, mai apoi, va fi alături de mine și vom vedea împreună cum visul meu prinde formă sub ochii noștri.

Cum va fi casa mea? Va fi unică, prin  prisma faptului că va fi o promisiune către mine. Va fi promisiunea că voi avea grijă să îmi urmez, de fiecare dată, toate visurile. Va fi casa în care voi putea visa cu ochii deschiși și închiși. Va fi o casă cu personalitate, asemeni arhitecturii ei și asemeni mie.

Nu îmi doresc un spațiu foarte mare, dar să fie optimizat, iar fiecare cameră să transmită ceva. Să simt că aparțin fiecărui loc și că fiecare este locul meu. Baie, bucătărie, living, dormitoare. Chiar și curtea casei va fi un spațiu al visării. Va avea o terasă de unde să pot privi către stele. Și să țintesc către ele.

Pe blog am reunit toate experiențele și amintirile mele, în casă ele mă vor găsi pe mine. De ce? Pentru că voi ști cu siguranță că acesta va fi locul de unde voi pleca și către care mă voi întoarce de fiecare dată, oricât de mult sau departe aș călători. Va fi locul unde îmi voi face valiza și tot locul unde voi scoate din ea toate amintirile și le voi aranja într-o cameră special amenajată, plină cu fotografii, unde voi putea fi tot ceea ce îmi doresc. Și știți ce este cel mai frumos? Că voi putea fi o săptămână #VisătorÎnBudapesta, o alta #VisătorÎnPraga și oriunde în lume, dar, când mă voi întoarce acasă, voi fi doar visător în lumea mea.

Pentru că de aici voi pleca mereu și aici mă voi întoarce întotdeauna, sunt foarte importanți primii pași, la fel ca primele decizii pe care le iau. Un proiect de casă bine realizat va fi cel care îmi va acorda garanția că și peste ani, casa mea va fi ca în prima zi: atentă la mediul în care se află, atentă la ea și la ceea ce oferă, atentă la mine și la nevoile mele.

AIA-Proiect-Bujorul-Alb-0722494447-1.2

Voi putea, pășind pragul casei mele, să simt mirosul mării, să văd culorile cerului, să aud poveștile oamenilor din diverse colțuri ale lumii. Dar, doar ea va avea capacitatea de a mă face să mă simt ancorată în spațiul meu, acela de unde am devenit ceea ce sunt și de unde pot fi tot ceea ce îmi doresc. Pentru a putea da naștere ideilor mele și a mă putea plimba, într-un spațiu restrâns, prin lumea toată, voi apela la un specialist în amenajări interioare, care, într-un spațiu deschis și luminos, cum îmi doresc, să reunească elemente culturale din toate zonele lumii. Voi putea vedea și voi simți libertatea și independența americanilor, dezvoltarea spirituală a asiaticilor, dragostea pentru natură a africanilor, pasiunea pentru cultură a europenilor. Toate, reunite sub forma unor cărți într-o bibliotecă mare, sau a unor obiecte decorative sau, pur și simplu, a unor tablouri cu peisaje ori citate care să mă inspire.

O casă nu poate vorbi, dar, pe a mea, o voi auzi. Voi auzi liniștea și agitația, voi auzi muzica, voi auzi vântul și ploaia, voi „auzi” razele soarelui cum îmi bat în geam. Și le voi lăsa să intre prin geamurile mari, pentru că și casa mea este o parte a mediului din care face parte. Și eu sunt o parte a lui, de aceea trebuie să am grijă de el, la fel cum am și de mine. Visez la casa care să mă inspire și care să îmi transmită că am puterea de a face mult mai mult decât mi-aș putea imagina. Așa cum face și ea. Pentru că știți ce face? Are grijă. Grija este cea mai puternică formă de afecțiune. Are grijă de mediul înconjurător și de natura a cărei mică parte suntem și noi, eu și ea. Are grijă de reducerea consumului de energie și de combustibil, pentru a genera o performanță energetică ridicată. Casa mea îmi zâmbește și zâmbește la soare. Și se încarcă de la el. Folosește panouri solare și sisteme de ventilație și filtrare, care recuperează căldura din aerul evacuat, dar și sisteme de iluminat inteligente, care reduc considerabil consumul de energie. Pentru că însăși casa mea este o sursă de energie. Și pentru mine, și pentru ea.

Și va fi o casă durabilă, așa cum sunt și proiectele mele. Dar va fi, totodată, motorul lor. Din punctul meu de vedere, nu există proiecte mai mari sau mai mici, există doar proiecte și există aceeași pasiune cu care le îndeplinim. Am visuri. Am un blog. Voi avea o casă. Știu tot ce îi trebuie casei mele pentru a prinde viață. Am energia și susținerea familiei, dar și energia și grija naturii. Am planuri și am puterea de a le realiza. Am plecat după visuri și am ajuns la AIA Proiect Birou de Proiectare, unde am descoperit puterea gândurilor și a acțiunilor noastre și am realizat că totul stă în mâinile mele. Pentru că vocea mea poate fi schimbarea și este auzită prin mesajele mele. Casa mea poate fi văzută prin ochii mei, iar specialiștii în proiectare mă vor ajuta să pun o cărămidă către viitorul meu.

În momentul în care blogul meu a luat naștere, știam că ceva mare urmează să mi se întâmple. Știam că viața mi se va schimba complet. În clipa în care casa mea va fi gata, voi ști că de atunci încolo, ea va fi lângă mine mereu și va da exemple pozitive. Va fi mediul în care voi avea ocazia de a fi tot ceea ce visez, iar blogul meu va fi spațiul în care voi putea pune în practică tot ceea ce îmi doresc.


Articol redactat pentru competiția Spring SuperBlog 2017

Fotografii preluate de pe aia-proiect.ro și wallpaper-gallery.net