Să fie un sat de munte, de un verde răpitor, ori o localitate unde marea se contopește cu cerul? Să fie o destinație scăldată de apele vreunui râu, sau una bogată în lanuri și culturi? Să fie un loc izolat, pe care este musai să îl descoperim, ori să fie o regiune care deja se bucură de popularitate? Să aibă o anume mănăstire, un palat încărcat de istorie, case colorate, port tradițional păstrat viu, bucate cu grijă pregătite, sau să le îmbine pe toate? Indiferent care sunt preferințele voastre, acum este momentul să votați Destinația anului 2021 în România.

Știu că nu este o misiune ușoară, mie îmi este aproape imposibil să aleg un singur loc și nu doar pentru că toate îmi sunt dragi, ci și pentru că simt că am creat o conexiune cu fiecare colț al României în care am ajuns până acum. Însă, pentru că votarea nu așteaptă să mă mobilizez eu, am intrat deja pe site-ul www.destinatiaanului.ro și am nominalizat locul care cred și sper că va fi câștigător.

Și vă invit și pe voi să faceți același lucru; poate fi un ținut pe care îl îndrăgiți, poate fi chiar localitatea în care locuiți, însă mai mic decât un județ sau o regiune istorică (de exemplu, putem propune Țara Făgărașului, Țara Oașului, Țara Lăpușului, dar nu și Transilvania, Banat, Muntenia).

Etapa de nominalizare se va încheia pe data de 4 iunie, urmând ca, dintre cele mai populare 6 finaliste, să fie aleasă destinația câștigătoare, pe baza voturilor publicului, dar și a unui juriu de specialitate.

Îndemnul meu nu este doar să nominalizați și să votați, ci și să promovați locurile în care trăiți și să străbateți drumurile României, care, de cele mai multe ori, conduc către niște destinații incredibile.

Iar, la final, adresez o ultimă rugăminte, aceea de a lăsa, dacă doriți, un comentariu la acest articol cu un loc care considerați că trebuie musai vizitat, pentru că îmi place să mă inspir de la sugestiile voastre (așa am descoperit anul trecut I Giardini di Zoe din Hunedoara).

Vă mulțumesc și călătorii frumoase vă doresc! 🙂

 


Citește și alte articole despre România, grupate aici.