Luna noiembrie tocmai s-a încheiat și, odată cu ea, a sosit și sfârșitul toamnei. Sau începutul iernii, care promite a fi una încărcată și plină de noi provocări. Așa o văd eu, văd o iarnă în care să îmi pot dezvolta proiectele și, în special, pe cel mai drag dintre ele, blogul Visător prin lume. Văd o iarnă plină nu cu fulgi de zăpadă, ci cu fulgi de poveste. Cu file de poveste, mai exact, prin fiecare articol și fiecare eveniment.

Dar, pentru că nu v-am povestit despre lucrurile interesante care se întâmplă în afara laptopului, o să vă spun acum. Pentru că, nu-i așa, lucrurile frumoase se întâmplă oriunde. O să vă povestesc despre evenimentele lunii noiembrie. Sau, mai exact, despre unul dintre ele, la care am acceptat cu bucurie invitația de a participa.

Despre ce este vorba?

Pe data de 9 noiembrie am dat curs invitației la un eveniment organizat de Art&Craft, în parteneriat cu TravelBadgers. Mai exact, un workshop culinar, unul în care toți cei prezenți, bloggeri din diferite domenii, am luat parte la pregătirea biscuiților lilieci din gama Vlăduț’s Story și chiar am putut fi activi în acest proces, nu doar prin degustare, ci și prin imaginație, voie bună și creativitate, contribuind la decorarea biscuiților după propriul gust sau imaginație.

Biscuiții Vlăduț’s Story

Biscuiții Vlăduț’s Story

Dar, mai mult decât atât, a fost un eveniment care ne-a reunit pe toți, pentru a ne cunoaște. Pe noi și pe fiecare și, mai apoi, să ne aplecăm atenția către ceea ce Art&Craft reușește să transmită, respectul față de tradițiile românești. Pentru că, de fiecare dată când mă gândesc la Art&Craft Design, mă gândesc la România. Mă gândesc la toate frumusețile ei, mă gândesc la tot ceea ce oferă, la toate posibilitățile pe care le avem și mă bucur. Mă bucur că pot să contribui și eu, mă bucur că descopăr oameni care fac din promovarea țării un mod de viață. Și chiar reușesc să transmită un mesaj, acela pe care suntem datori cu toții să îl recepționăm și să îl transmitem mai departe. Dacă acest lucru se transpune chiar și în cele mai mici lucruri, care devin, pentru fiecare dintre noi, modul nostru de viață, pasiunea noastră, acest lucru mă bucură și mai tare. Pentru că uneori nici nu este nevoie de lucruri foarte mari pentru a descoperi și transmite spiritul autentic românesc.

Ce am întâlnit la acest eveniment?

Oameni pasionați de lucrurile frumoase, oameni care m-au întâmpinat cu cea mai mare căldură și energie, oameni pe care m-am bucurat să îi cunosc. Oameni care, asemeni mie, se bucură de fiecare moment și creează fiecare moment. Am cunoscut, pe lângă organizatori, bloggeri care iubesc, la rândul lor, călătoriile și încearcă să inspire prin întreaga lor activitate. Bloggeri care au înțeles care este puterea cuvintelor, dar, mai presus de atât, puterea exemplului personal.

Workshop culinar Vlăduț’s Story

Workshop culinar Vlăduț’s Story

Ce a însemnat participarea pentru mine?

A însemnat o întâlnire cu pasiunea, la toate nivelurile. Pasiunea de a scrie, de a împărtăși idei și emoții, pasiunea de a crea acești biscuiți și de a transmite valorile românești. Dar, mai mult decât atât, pentru mine a însemnat descoperirea unor valori și întărirea altora.

Împreună cu Mădălina Duță, specialist culinar, am intrat în culisele pregătirii biscuiților Vlăduț’s Story și le-am descoperit toate secretele. Am aflat rețeta, am aflat cum atenția pentru cele mai mici detalii este esențială și cum fiecare ingredient este special. Pentru că nu mă refer doar la ingredientele fizice, ci și la pasiunea pe care aceștia o transmit, deoarece arta se poate regăsi într-o fotografie, într-o înșiruire de cuvinte sau chiar într-un biscuite.

Mădălina Duță pregătind biscuiții Vlăduț’s Story

Mădălina Duță pregătind biscuiții Vlăduț’s Story

Despre Art&Craft

Art&Craft Design este cea mai mare firmă de retail de suveniruri și produse tradiționale românești, pe care le putem descoperi în toate aeroporturile din țară, în galeriile comerciale ale acestora.

Probabil că ați făcut deja cunoștință cu produsele Art&Craft. Eu m-am bucurat să descopăr la Aeroportul Internațional Henry Coandă acei biscuiți pe care am învățat chiar și cum să îi prepar. Între noi fie vorba, cred că prefer să îi achiziționez gata pregătiți, pentru că sunt convinsă că nu le voi putea reproduce întocmai gustul și prefer să mi-l amintesc pe cel original.

Produsele comercializate de Art&Craft se bazează pe două direcții, cele tradiționale românești, în care regăsim inspirație din istorie și folclor și cele de retail, care au la bază toată creativitatea pe care echipa Art&Craft ne-o transmite.

Cât mai multe astfel de inițiative le doresc organizatorilor, iar cititorilor care încă nu au descoperit biscuiții Vlăduț’s Story le spun să îi încerce cât de repede au ocazia, dar nu doar pe ei, ci și turta dulce cu aromă de vanilie, scorțișoară sau ciocolată, prunele în ciocolată sau caramelele sărate cu unt. Iubitorii de dulciuri știu de ce! 🙂

Biscuiții Vlăduț’s Story

Biscuiții Vlăduț’s Story